Most mit csináljak a húgommal? Küldjem haza?
Pesten élek, szüleink egy kis faluban. Én feljöttem dolgozni, férjhez mentem, babánk született. A húgom elkezdte az egyetemet, nem ment neki. 6 hónapja nálunk lakik, hátha itt könnyebben talál munkát. Először minden rendben volt: járt állásinterjúkra, segített a háztartásban és vigyázott néha a lányunkra. De ez csak pár hétig tartott, aztán bepasizott. Munkát nem talált, egy idő után nem is keresett.
Hétvégén bejelentette, hogy terhes, a pasi lelépett. Azóta nem tudom, mi legyen. A szüleink nem tudják.
Mit tennétek?
"A férjem megmondta, hogy ide nem szülhet."
Még rendes is, hogy eddig elviselte. Főleg azért, mert ilyen léhűtő lett a tesód. Jó az, ha a család összetartó és élni is lehet vele, VISSZAÉLNI már nem korrekt.
"27 nm a lakás, ide mi sem vállalunk még 1 gyereket. Teljesen igaza van."
Ti szentek vagytok, hogy befogadtátok. Mégis mit képzel, meddig óhajt ott lakni?
Ha kétszer akkora lenne a lakás (az enyém 56 nm), akkor sem férnétek el. Na meg mindenkinek meg van a maga élettere, gondolom a férjed se kóricálhat kedvére alsógatyában ha ahhoz van kedve, szóval hosszabb távon nehéz az együttélés.
"Csak ő nagyon abortusz-ellenes, szerintem nem menne bele."
Akkor védekezett volna a drága... Semmi baj, nem lehet senkit abortuszra kötelezni, de mást sem, hogy eltartsa. Van anyaotthon is, apukától meg kérjen gyerektartást. Ha a szülők befogadják, akkor az az ő döntésük, de neked semmi kötelezettséged.
A srácról semmit nem tudok, szerintem nem tudják a szülei. Ő dolgozik állítólag.
A lakásban van 2 kicsi szoba, de mind a kettőben van galéria, így elfértünk. A férjem akkor 4 hónapot külföldön volt, így nem voltak útban egymásnak.
Most vasárnap jönnek a szüleink a szokásos bevásárlásra, már mondogattam a húgomnak hogy elmondom nekik. De kedden megy dokihoz, azt mondta legalább azt várjuk meg. csak félek hogy arra játszik, hogy túl legyen a 12. héten.
Nagyon gerinctelen lenne, ha mégis elmondanám a szüleinknek?
Valamilyen szinten meg lehet érteni a hugodat, pl. nekem is nehezen megy az álláskeresés, de komolyabban kellene vennie.
Vagy haza kell küldened+gyerektartás, vagy el kell vetetnie.(az előbbire feltételezhetően nem alkalmas, úgyhogy kompromisszumot kell hoznia)
Én max. a helyedben besegítenék neki az álláskeresésbe, valahogy. Vagy kérjen valami támogatást (nem tudom, hogy megy ez).. Vagy adja örökbe a gyerekét, vagy nem tudom... De ne hagyd tönkremenni az életed, hisz neked is egy van csak.. Mindenki úgy cseszi el a sajátját, ahogy akarja, de másét NE. Szóval én hazaküldeném, meg keressen munkát, vagy előbb szüljön, nem tudom. Sok mindent nem hinném, hogy vállalni tudtok helyette.
Még TALÁN az egy megoldás, hogy elmegy levelezőre, közben babázik, és felvesz diákhitelt, lakhatna albiban, ti meg egy minimálisat besegítetek neki(k), illetve a szüleitek. Később meg elmehet dolgozni, ha sikerül neki a levelező. Szóval vannak megoldások, de némiképp kacifántosak. Sok sikert.
ja és 12 hetes terhesen ki venné fel?
Ugyanmár.
Tessék csak elmondani a szülőknek is, nekem kicsit megfogós szagú ez a terhesség csak elszámította magát a fiúval.
A szülőknek joguk van tudni róla, amikor valószínű az Ő kontójukra fogja megszülni a kisbabát!!!
17: álláskeresés terhesen? Mission impossible.
Kérdező, ha kedden megy dokihoz, akkor kedd estig adj neki határidőt. Addigra el kell döntenie, hogy mi legyen. Ha abortuszra megy, akkor ne áruld el a szülőknek.
Ha megtartja vagy kedd este még bizonytalankodik, akkor csak annyit kérdezz, hogy ő akarja elmondani, vagy te tedd meg. Ha ő kedd este nem beszél a szülőkkel, akkor hívd őket fel.
Ja, és akár megtartja akár nem, adj egy határidőt, hogy mikorra költözzön ki.
Mindenképp mennie kell ez nem is kérdés ő is tudja.
Amit te megtehetsz hogy komolyan elbeszélgetsz vele a terveiről
ő most hajléktalan és munkanélküli, 0 munkaviszony, 0 képzettség
semmivel nincs jobb helyzetben mint 1 tízenéves cigány kislány aki a putriba szüli gyerekét a meglévő jó pár kistestvér és unokatesok mellé. Ezzel senkit nem akkarok megbántani de pont erre készül gondolja végig a helyzetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!