Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem kérnek meg a szüleim...

Miért nem kérnek meg a szüleim hogy segítsek?

Figyelt kérdés

Nagyon utálom ha nem kérnek meg,de ha nem látom hogy csinálnak valamit akkor mégis hogy segítsek?

A párom apja is állandóan ezt csinálja...bütyköl,kínlódik meg mittudom én mit csinál nem látja senki és akkor ebédnél dörgöli mindenki orra alá hogy "nekem nem segít senki" mikor mindenki rögtön pattanna hogy segítsen...de ez mondva lett neki de hát kb mint ha meg se hallotta volna...

De ha mondom anyának hogy miért nem szólsz,akkor semmi választ nem kapok....

2012. szept. 20. 21:54
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Légy proaktív! Lépj te, kérdezd meg, ne segíts-e, ha úgy látod, olyan a szitu.
2012. szept. 20. 22:08
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Mert olyan mártír típus mind. Azt várja, hogy vedd észre, hogy kell segítség, és menj oda és csináld, anélkül, hogy mondani kelljen.

Tudom, az én anyám is ilyen.

Mikor gyerek voltam mindig eljátszotta ezt velem, aztán mikor nagyobb lettem megmondtam neki"Néma gyereknek az anyja se érti a szavát!!Ha kellek szóljál, jövök, tudod, de nekem ne mártírkodj, mert azt utálom"

Kicsit nehéz volt átnevelni, de mára már nagyjából megtanulta.

2012. szept. 20. 22:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!
2012. szept. 20. 23:06
 4/8 anonim ***** válasza:

szerintem is...mászkálj körbe és kérdezz rá. vagy segíts magadtól, pl ha valaki bütyköl a garázsban mondjukm vigyél be neki egy sört vagy teát, vagy kérdezz rá konkrétan "felsöpörjem a fűrészport, hogy neked ne kelljen?" vagy ha valaki főz, nyugodtan odamehetsz pl elmosogatni vagy megteríteni, bármi, olyan "hagyd, majd én" stílusban.

de sok ember azt is szereti, ha kíváncsiak a munkájára "jaj de jó, megmutatod, hogy kell csinálni" stb és kkor büszkék lesznek magukra :)

szerintem nem segítségre vágynak konkrétan hanem arra, hogy valaki elismerje a munkájukat.

2012. szept. 21. 08:22
 5/8 anonim ***** válasza:
De miért kéne a kérdezőnek/mindenki másnak aki ezt mondja még pluszba körbemászkálnia? Miért kéne hogy abból álljon a napja, hogy figyeli hogy mikor kérdezheti meg hogy segítsen-e? Szerintem ha amúgy nem kelletlenkedik valaki hanem ugrik és segít ha kérik, akkor semmiből se tart kérni, nem kéne itt mártírkodni a szülőknek (az enyémek nemigen csinálták ezt, de attól még átérzem).
2012. szept. 21. 13:50
 6/8 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a válaszokat=)

nagyon az agyamra megy főleg hogy célozgat hogy "fáj a hátam" meg ilyenek,de én tényleg nem tudom mikor mit csinálnak mert annyira belemerülök a dolgomba...pedig nem tartana semeddig hogy megkérjen én tényleg szívesen segítek nekik.

utolsó-köszönöm az együtt érzést=DDD

2012. szept. 21. 18:24
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
mert béna vagy. Lehet örökbe vettek
2012. okt. 3. 12:16
 8/8 A kérdező kommentje:
nem értem a hozzád hasonló embriókat=Dde kívánom hogy így elégülj ki;)
2012. okt. 14. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!