Kit, mi tart vissza hogy válaljon még egy gyereket?
1. Albérletben vagyunk.
2. Jövő hónapban jár le a gyesem, és nincs munkahelyem.
3. Párom sem keres annyit, mint korábban.
4. Az idegeim alapból gyengék (ennek megvan a maga oka), jelenleg 1-el is megőrülök, 2-vel lehet az idegosztályon kötnék ki...
19:49-nek. 19:25-ös vagyok.
Most ősszel készültem visszamenni, egyik héten még a szabijaimat számolták, a következőben közölték, hogy megszűnik a munkaköröm, nem tudnak visszavenni, a közel kétszáz fős cégben nincs sehol üresedés, valószínű a többi gyed-en lévőnek sem lesz. (A többség még nem is tudja, mert csak a gyerek 2 éves korában szándékozik visszamenni....Nekem van fél év előnyöm.)
Se 4, se 6 órás meló.
Ehhez képest tegnap ráakadtam az álláshirdetésükre.
Úgyhogy, ennyit a munkahelyvédelmi programról. :P
Remélem, a költségcsökkentés segít hamarabb munkát találni.
engem az, hogy még 21 éves vagyok, 3 év múlva lesz meg csak a szakmám.
ez egy olyan szakma, amiben majdnem tuti hogy lesz állásom, viszont abból egyedül is alig élek meg.
mivel a családom alapból szegény ezért olyan körökben mozgok többnyire, ahol velem hasonszőrűek, vagy még szegényebbek vannak, így szinte biztos, hogyha lesz férjem, az ő helyzete sem fogja a jómódot még csak megközelíteni sem.
így 2 60-70 ezres fizetésből éppen úgy élnénk hogy Talán (!) normálisan, nem koplalva tudnánk enni, plusz fenntartani egy garzont, de lehet hogy még így se lenne és túl optimista vagyok.
ebbe sajnos nem vállalnék gyereket, hiába a szívem vágya egy focicsapatnyi.
Nem szeretnék másodikat, mert
1. a kislányom még cicizik és nem akarok terhesen szoptatni
2. elég egy gyerek után rohannom
3. végre van időm magamra, nem akarom újrakezdeni a kisabás korszakot
4. úgy érzem nem bírnék kettővel. A tesót nem jó szívvel fogadnám az önzőségem miatt.
5. A kislányomnak meg szeretbék adni minden lehetőséget és anyagilag ezt megtehetjük. Ha még egy gyereket vállalnánk, akkor már nem.
Én szívesen szülnék akár most is, ha nem lenne az a kis apró gondom, hogy magam fenn tudjam tartani.
Jelenleg egyetemen tanulok, nincs keresetem, amit félrerakok a suli mellett az lesz minden induló tőkém.
A párom meg van már, és gyerekvállalási kedvem is lenne... de felnevelni nem tudom, mivel még nekem sincs hol laknom.
(családomra nem számíthatok)
Minket egyelőre a első gyerektől az tart vissza, hogy:
- bizonytalan itthon minden
- nem érzem, hogy a gyerek számára szükséges környezet adott
- a párom jelenleg is iskolába jár
- tervezünk külföldre költözni, ami még bonyolultabbá tenn a helyzetet
- sokáig nem éreztem elég érettnek magam hozzá, most tudom elképzelni azt, hogy 1-2 év múlva legyen (32/F)
Második gyereket pedig nem is tervezünk, szerintem a mai világban két vagy akár három gyereknek nem lehet megteremteni a megfelelő anyagi hátteret és a megfelelő figyelmet. Akinek ez sikerül, annak örülök és csak gratulálni tudok.
nekem nincs még gyerekem, de azért válaszolok, ha nem gond. Mi 3,5 hónapos házasok vagyunk, 5 éve együtt. 4,5 éve albérletben élünk, a legtöbb pénz, amit el tudtunk tenni, 300.000 forint volt, elment az esküvőre. Most pici tartalékunk van, a gyereket be mernénk vállalni, mert ismerve magunkat, inkább másról mondanánk le, de nincs lakásunk, nem hogy saját, még egy másfél szobás albérlet sem. Amint az megvan, jöhet a baba. Nekem még van egy kis egészségügyi problémám, azt ki kell küszöbölni, de utána jöhet. Viszont 25 éves vagyok, kicsit félek tőle, életemben nem féltem még ennyire valamitől. Mi van, ha nem leszek jó anya? ha nem tudok mindent megadni neki? ha valamit rosszul csinálok?
egyébként nem visszatartó erő, csak jól esett kiírni :)
összefoglalom.
ami visszatart:
nincs biztos fedél, egészségügyi gondok.
de ha biztos fedélre várunk, sosem lesz gyerek, úgyhogy max. 1-2 év még.
Szerintem igenis jó törvény.
Ezért az előítéletért pedig nem a munkáltatót kell okolni. Az ismerőseim között számtalan olyan kisgyerekes nő van, aki szándékosan viszi orvoshoz a gyereket csak hogy otthon lehessen, tehát visszaél a helyzettel. Ezek után ki alkalmazná szívesen?
A másik hogy sokaknak semmi baja terhesen, de elmennek táppénzre, előre ledumálják mikor akarnak táppénzre menni, holott csak akkor kellene amikor indokolt. Barátnőm normálisan állt hozzá, és ahogy letelt a gyes tárt karokkal várták vissza, sőt még egy jobb munkát is felajánlottak neki. Szóval vannak helyek, ahol megbecsülik a pozitív hozzáállást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!