Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg "rossz asszony"...

Tényleg "rossz asszony" vagyok, ha nem főzök, mert nincs miből?

Figyelt kérdés

A párommal élek albérletben. Sajnos 2 hónapja megszűnt a munkaviszonyom, és csak alkmalmi munkákat találtam eddig. Ezért elég sokat vagyok itthon. Viszont pénzünk nagyon nincs, most konkrétan nincs már 100Ft-om sem hónap végéig.

A párom szerint meleg vacsorával kéne várjam őt haza, ha már otthon vagyok, amíg ő dolgozik, de sajnos istenbizony nincs itthon semmi, amit meg lehetne főzni. A fent említett összegből pedig szerintem nem tudok bevásárolni.

Időnként együtt bevásárolunk, ő fizet, de pár nap alatt kifogyunk az ételből, és akkor kezdődik a szöveg, hogy "rossz asszony" vagyok, "vakarom" egész nap a s,,gem és még kaja sincs itthon.

Tudom, hogy az én részemről kiesett pénz miatt én vagyok a hibás, de normális meleg kajára számítani, ha nincs miből főzni?

2012. szept. 20. 15:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 A kérdező kommentje:

Havi 120-at kap+kajautalványt. Nekem minimálbér ugrott 2 hónapja, és nem volt folyamatosan 1 évnyi jogviszony.

Nincs internetünk, ez wifi.

Nem iszunk alkoholt, se kávét, se üdítőt. Nem dohányzunk, nem szerencsejátékozunk. Én az utóbbi 2 évben ruhát sem vettem magamnak, kozmetikumokat is csak rokonoktól kapok ünnepnapokon, szóval nem hiszem, hogy szórnánk a pénzt.

A történetben engem is az "oldd meg valahogy"/"szerezz pénzt valahonnan" része dühít leginkább, nem is az, hogy magam sem ettem egy jót hónapok óta.

Úgy érzem az utolsó jó dolog is kisiklik a kezemből, nevezetesen a szerelem,márha tényleg volt egyálétalán előzőleg..Kopog az éhség az ajtón és a szerelem kiugrik az ablakon...

Állásinterjúkra hébe-hóba hívnak be, pedig napi 5-6 állást megpályázom.

2012. szept. 20. 16:29
 32/80 anonim ***** válasza:
59%

Tejbegríz? 150 Ft körül van egy liter tej, 200 Ft körül egy kiló búzadara. Kész a vacsora. A tejberizs sem drágább.

Van még lecsóalap a boltban, dunsztos üvegben lehet kapni, 200 Ft. Karikázol hozzá egy kis virslit, esztek mellé kenyeret. Zöldborsófőzelék, krumplifőzelék, mirelit fasírt (több étkezésre is elég) sültkrumplival... Én ezeket szoktam hónap végén...

2012. szept. 20. 16:29
 33/80 A kérdező kommentje:

Amúgy tescoban meg piacon vásárolunk, máshol észrevettük, hogy nem engedhetjük meg magunknak:-(

Nyáron csináltam egy csomó befőttet meg lekvárt, de nem lehet tojásrántottán, tejbegrízen és lekvároskenyéren élni tartósan.

Kipróbálom vele a kajapénzt.

2012. szept. 20. 16:31
 34/80 anonim ***** válasza:
58%

A fix kiadásokon kéne spórolni, ha tudsz!!??

Pl: Villany, viz, gáz, számlán(pl: ha általányt fizetsz havi diktálósra váltani, csökkenteni az energia használatot, lentebb tekerni a fűtést és felvenni még egy pulcsit...stb...

2012. szept. 20. 16:33
 35/80 anonim ***** válasza:
21%
Hol élsz te, hogy 150Ft egy liter tej?
 36/80 anonim ***** válasza:
70%

Hogy-hogy nem jöttök ki havi 120 000 forintból?

Nekünk is ennyi a bevételünk, én nem dolgozom, az albérlet 50 000, a rezsi 30 000-35 000, ezenkívül van még egy autó amit a párom használ, és van olyan hónap, hogy még így is marad 2000-3000 forintunk (bár ez ritka). Pedig vasárnap mindig kerül az asztalra sütemény, igaz, hétköznap csak főzelék meg tészta van, de hétvégén eszünk sült húst, rántott húst, halat stb.

Nem lehet, hogy valamit rosszul csináltok? Készíts előre menüt, nekem ez bevált. :)

37/80 A kérdező kommentje:

Köszönöm amúgy a kajaötleteket, elraktároztam agyban :-) Majd ha legközelebb újra elvisz bevásárolni, rámegyek a tartósabb dolgokra. Ma sajnos úgy jártam, hogy már a cukor és a liszt is nullára apadt.

Hol lehet 150ért tejet kapni??

2012. szept. 20. 16:34
 38/80 anonim ***** válasza:
72%
Tesco 1.5%-os 139 ft
2012. szept. 20. 16:36
 39/80 A kérdező kommentje:

120

-60 albérlet

-35 rezsi

-10 neki bérlet

15 marad 2 emberre enni-inni-ha kell gyógyszerre, tisztitószerekre.

2012. szept. 20. 16:37
 40/80 anonim ***** válasza:
77%
Jah értem, igen, ez így necces, mert elég drága az albérlet. :S Sajnálom, akkor tényleg a legolcsóbb kajákat kell főzni, mást nem lehet csinálni.
2012. szept. 20. 16:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!