Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan küzdhetném le ezt a...

Hogyan küzdhetném le ezt a gátlást? Rámegy a kapcsolatom?!

Figyelt kérdés

Nagy túlsúlyom van, 165 cm magas vagyok és 70 kg vagyok.

Az utóbbi egy évben 35 kilót fogytam.

Fél éve van egy kapcsolatom,nagyon rendes a srác.

Szeretne engem vacsorázni vinni meg moziba,hétvégi kirándulásra,"nyaralásra".

De én nem akarok menni,mert nem akarom hogy megszólják őt hogy milyen dagadt barátnője van,és hogy én lejárassam őt ezzel.

Ő elfogad úgy ahogy vagyok,nagyon szeret. De én még az utcán is szégyellek vele menni,hátha valami ismerősével találkozik,és utána cikizzék őt hogy milyen csúnya nőt szedett össze.

Igazából adok az öltözködésre az arcommal pedig semmi baj,egy arckrém kampányolásánál is arcmodell voltam.

Csak én fújom fel így a dolgot?Hogyan küzdjem ezt le?

22/L és 25/F

2012. szept. 20. 14:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Gratulálok az eredményhez. En is 90 kg vagyok és 175 cm korul. Szulés után nem tudom leadni a kilokat. Hogy orulnék, ha le tudnák fogyni legalább 10 kg. Ne figyeld a sok hulyeséget az interneten. Mit nem adnák, hogy ha 70 kg lennék :) Orulj a változásnak és szeresd a párodat.

25N

2012. szept. 20. 14:51
 12/22 anonim ***** válasza:
Mindenképp mondd el neki, hogy le szeretnél fogyni, és esetleg olyan programokat szervezzetek ami ebben segíthet: biciklizés, túrázás stb... A félelmeidet is oszd meg, biztos meg fog győzni, hogy nincs igazad, és amíg ezen a problémán dolgoztok, lehet le is megy pár kiló. Szerintem mindenképp jó, ha tudja, hogy életmódváltásra törekszel, mert pl. akkor nem fog vacsorázni hívni, vagy csak olyannal kinál meg, ami nem hízlal. Esetleg főzhetnétek együtt fincsi, de nem hízlaló kajákat is.
2012. szept. 20. 14:53
 13/22 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem te dicsekedni jöttél ide.
2012. szept. 20. 14:54
 14/22 anonim ***** válasza:

Az, hogy valaki szeret-e, nem abból derül ki, hogy mit mond, hanem abból, hogy TE hogy érzed magad vele.

Aki valóban szeret, elfogad olyannak, amilyen vagy, ezért nem kell megváltoznod, másképp viselkedned, és nem kell szégyellned magad előtte.

(Azt meg, hogy ő ki előtt szégyenkezik, hadd döntse el ő, joga van hozzá. Valószínűleg a barátai szeretik őt olyannak, amilyen, és ezért nem szégyelli magát előttük semmiért.)

Magyarul: ha neked szégyenkezned kell egy kapcsolatban, akkor az nem jó kapcsolat, nem szerelem. Úgyhogy gondold át, hogy mi a fő probléma, mert nem az a pár kiló rajtad, azt biztos. Vagy nem érzed a párod szeretetét valamiért (nem szeret jól!!), vagy ezzel a mondvacsinált problémával akarsz valami mást takargatni magadban.

Mellesleg én 167/70 vagyok, és tény, hogy le kéne adni pár kilót, de nincs nagy túlsúlyom és nem vagyok dagadt. Sem csúnya. Ne vedd rossz néven, de szerintem az agyadban van nagyon súlyos probléma, mert ezek a paraméterek teljesen normálisak. Nem mondom, a +35 kg tényleg sok volt, de nagyon ügyes vagy, hogy le tudtál fogyni, kevesen képesek erre. Inkább büszkének kellne lenned, én nem szapulni magad, hogy milyen csúnya és kövér vagy.

2012. szept. 20. 14:59
 15/22 anonim ***** válasza:

Nyugi, nem fogják. Nem vagy vészesen kövér... én 159 centihez vagyok most ennyi (mondjuk 5 kilót egy gyógyszer miatt szedtem fel az elmúlt két hónapban). Nekem az a lényeg végre, hogy vki szeret :). Egyébként meg nem fognak kinézni, hacsak nem nagyon felszínesek.

23/l és 28/f :).

2012. szept. 20. 15:19
 16/22 anonim ***** válasza:

Én nyertem, 158 cm, 76 kiló, 2 éve párkapcsolatban...

Le kell tojni. Amíg ő bárhol megjelenik Veled, és büszke Rád, és szeret, addig semmi baj. Miért engeded, hogy a gátlásaid klassz élményektől fosszanak meg? Mi egy hetet voltunk Balatonon, és kimentem a sok pálcikanő közé bikiniben. Volt, aki megnézett, hogy: húúúúúúú, de kööövéééér!!

De kit érdekel, ha a párom így is szeret?

Persze, szeretnék lefogyni, de a hízásomat petefészekciszta-pajzsmirigy probléma kombó okozta, így nem csupán akarat kérdése.

Neked pedig gratulálok! :)

2012. szept. 20. 16:35
 17/22 anonim ***** válasza:

Nézd abból a szempontból megértem a gátlásaidat, hogy sokáig voltál nagyon duci és a lelked még nem szokta meg a külsőd.

Viszont gondolom hallottál már róla, hogy a pasikat a kisugárzás vonza. Na most gátlásokkal nincs kisugárzásod. A párod belédszeretett, jól megvagytok, ahogy kiveszem a szabaidból elég jó pasinak is tartod, ettől azért már lehetne önbizalmad!

Hidd el, nem a kilók, hanem a kisugárzás számít. Csinos ruhákkal, cipőkkel, szép sminkkel csodákat lehet tenni és felépíthetnéd az önbizalmad.

Szerintem egyértelműen nem a súlyoddal, hanem az önbizalmaddal van gond!

Én 174 cm, 73 kiló vagyok és 7 hetes babás, tehát még csak most fogok felszedni. :-)

2012. szept. 20. 17:47
 18/22 anonim ***** válasza:
Próbáld meg fordítva nézni a dolgot. Szerinted mit fog hamarabb megunni. Azt, hogy van rajtad 5-10 kiló felesleg, vagy pedig azt, hogy nem lehet elmenni Veled se moziba/kirándulni/étterembe/társaságba/sétálni/elutazni/strandolni stb...
2012. szept. 20. 17:59
 19/22 anonim ***** válasza:
Szerintem sem lehetsz nagyon kövér. én 170 cm vagyok és 75 kg, és kövér nem vagyok. Bár igaz, hogy nem mindegy milyen a zsír-izom arány.
2012. szept. 20. 19:11
 20/22 anonim ***** válasza:

Te hol nézted a BMI-t? Ha 2 kilót fogysz, akkor már a normál kategóriába tartozol, 55 kilónál már a soványba, de a sovány nem azt jelenti, hogy egészséges! Van aki genetikailag sovány, de a legtöbben ha a BMI szerinti soványat néznénk egyenlőek lennének egy csontkollekcióval. Kb. 62-66 kiló között lennél csinos (ez egyénfüggő is), ez pedig nagyon közel van.

Mond el a párodnak, amit fent leírtál, mert ezen ő tudna a legjobban segíteni, hiszen kinek hinnél, ha nem neki?

Meg kellene barátkoznod önmagaddal, azt, hogy ezt hogy éred el, nem tudom így megmondani, mert nem ismerlek. Minden esetre az ilyen fokú testképzavar általában más lelki problémákból ered, nálad sem a súlyod miatt van önbizalomhiány, az elhízáshoz is az vezethetett. Azt kéne megtalálni, mert korábban az evéssel kompenzáltál, most a fogyással, ha ezen túl leszel és nem esel át anorexiába, akkor meg majd jön más.

2012. szept. 20. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!