Melyik kategóriába tartozónak érzed magad?
Pontosabban melyikkel értesz egyet, melyiket érzed a leginkább közelállónak a személyiségedhez/életszemléletedhez?
Megköszönöm, ha nemet és életkort is írtok.
1. A nő dolga az otthon melegének megteremtése, kár munkával vesződnie, az anyagi rész a férfi kötelessége. A nő legyen háztartásbeli, tartsa össze a családot, vezesse a háztartást, az anyagiakról gondoskodjon a férj.
A férfinek nincs dolga a háztartásban, csak a férfimunkák - szerelések, stb.
2.A nő is dolgozzon és igyekezzen előre jutni, megfelelő arányban beszállni a családi kasszába. Legyenek céljai, építsen karriert, vigye valamire.
A házimunkát végezzék ketten, megosztva, csakúgy, mint a gyereknevelést, akár megosztott "gyessel" is.
3. A nő teremtse meg az anyagi biztonságot, dolgozzon, de mellette lássa is el a háztartást és a családját. A férfi is dolgozzon, de a női munkákat ne kelljen elvégeznie, hiszen azért hívják női munkának.
nevezzetek régimódinak, de 1-es.
24/L
2.es, és működik is nagyrészt, bár párom valóban nem tud olyan jól takarítani mint én úgyhogy van hogy inkább én csinálom (3.as). Az 1-es semmiképp nem működhetne nálam, mert utálok mosogatni, meg takarítani is még ha jól is csinálom, és vannak karrier céljaim.
23/N
Egyik sem szimpatikus, bár mindháromban volt már részem - most épp a harmadik verzió játszik.
Ami egy kapcsolatban fontos, az a közös cél, és hogy mindkét fél tegye hozzá azt, amit tud. Ha gyereket nevel, akkor azt, ha pénzt keres, akkor azt, ha mosogat, akkor azt. A közös cél definíciója pedig: amit az adott partner nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen lehet megvalósítani. Az összes többi sallang mellékes...
Az első kettő keveréke a számomra tökéletes életvitel.
Elsősorban a meghitt kis családi fészkünket akarom biztosítani, tehát az időm 60%-át inkább erre áldoznám, de azért a (leendő) férjemmel szeretnék együtt dolgozni, szeretnék szakmai kihívásokkal szembenézni, és nem mellesleg azért a családi kasszát is szeretném én is gazdagítani.
Jelenleg épp ezen munkálkodok/munkálkodunk :)
24/N
2-esnek gondolom magam. (bár még nem éltem együtt férfivel, nincs is kilátásban ez a dolog). Elég nagy sóherokkal volt eddig dolgom, nem hinném ,hogy létezik olyan férfi, aki 1-es típusú nőt még bevállal :) Meg hát na. Egyértelműen 2-es.
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!