Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik kategóriába tartozónak...

Melyik kategóriába tartozónak érzed magad?

Figyelt kérdés

Pontosabban melyikkel értesz egyet, melyiket érzed a leginkább közelállónak a személyiségedhez/életszemléletedhez?

Megköszönöm, ha nemet és életkort is írtok.

1. A nő dolga az otthon melegének megteremtése, kár munkával vesződnie, az anyagi rész a férfi kötelessége. A nő legyen háztartásbeli, tartsa össze a családot, vezesse a háztartást, az anyagiakról gondoskodjon a férj.

A férfinek nincs dolga a háztartásban, csak a férfimunkák - szerelések, stb.

2.A nő is dolgozzon és igyekezzen előre jutni, megfelelő arányban beszállni a családi kasszába. Legyenek céljai, építsen karriert, vigye valamire.

A házimunkát végezzék ketten, megosztva, csakúgy, mint a gyereknevelést, akár megosztott "gyessel" is.

3. A nő teremtse meg az anyagi biztonságot, dolgozzon, de mellette lássa is el a háztartást és a családját. A férfi is dolgozzon, de a női munkákat ne kelljen elvégeznie, hiszen azért hívják női munkának.

2012. szept. 19. 19:33
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
26%
Kövezettek meg, de én azt mondom a 3.as.. Talán kicsit erősen fogalmaztad meg... De nem kérném a férjemtől, hogy főzzön, meg porszívózgasson stb. Ha nem bírom és kérek segítséget akkor ok, de hogy ez egy megosztott dolog legyen.. A gyereknevelés az természetes, hogy kettős dolog.. De azzal egyet értek, hogy a férfinak ne kelljen női munkát végeznie.. Én is tudnék pl kocsin kereket cserélni, mégsem mondja azt a párom, hogy figyelj szivi, cseréld már ki a kereket.. Nem tudom..Engem így neveltek.. Amíg bírom, és nem terhelnek túl igenis képes vagyok pénzt keresni, rendes háztartást vezetni és nem kell, hogy a férjem női munkát végezzen.. Ha kérem segítsen de hogy eleve úgy álljunk hozzá, hogy ez az ő dolga is, az nem kell. 23/L
2012. szept. 19. 20:05
 22/41 anonim ***** válasza:
35%

nevezzetek régimódinak, de 1-es.

24/L

2012. szept. 19. 20:10
 23/41 anonim ***** válasza:
43%

2.es, és működik is nagyrészt, bár párom valóban nem tud olyan jól takarítani mint én úgyhogy van hogy inkább én csinálom (3.as). Az 1-es semmiképp nem működhetne nálam, mert utálok mosogatni, meg takarítani is még ha jól is csinálom, és vannak karrier céljaim.

23/N

2012. szept. 19. 20:18
 24/41 anonim ***** válasza:
55%

Egyik sem szimpatikus, bár mindháromban volt már részem - most épp a harmadik verzió játszik.

Ami egy kapcsolatban fontos, az a közös cél, és hogy mindkét fél tegye hozzá azt, amit tud. Ha gyereket nevel, akkor azt, ha pénzt keres, akkor azt, ha mosogat, akkor azt. A közös cél definíciója pedig: amit az adott partner nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen lehet megvalósítani. Az összes többi sallang mellékes...

2012. szept. 19. 20:19
 25/41 anonim ***** válasza:
33%
Gondolom én is kapom majd a mínuszokat,de én ha megtehetném,az egyesbe tartoznék. Nem azért,hogy eltartsanak,hanem mert számomra fontos lenne az,hogy a majdani gyerekeimmel sok időt tölthessek,nevelhessem őket. Ha jól belegondoltok,a legtöbb gyerekkel több időt tölt az óvónő és a tanárok,mint a saját szüleik. 3 éves korban bekerül egy közösségbe,és onnantól ők nevelik. Szeretném ha jól nevelt,tisztelettudó gyerekeim lennének,de nem hinném hogy ezeket a fent említett intézményekben megtanítanák nekik. Én legalább a legkisebb 5 éves koráig otthon szeretnék maradni,de ez csak egy álomkép.
2012. szept. 19. 20:20
 26/41 pom.pom válasza:
50%
második kategoria :)
2012. szept. 19. 20:27
 27/41 anonim ***** válasza:
51%

2

21n

2012. szept. 19. 20:27
 28/41 anonim ***** válasza:
67%
Határozottan a 2. Otthon épp eleget néztem a 3. variációt, sose értettem, hogy anyukám ezt miért tűrte. Pedig amúgy apukám egy jófej, felvilágosult ember, de a hajamat ki tudnám tépni, amikor elkezd arról magyarázni, hogy márpedig ez meg az női munka, és egy férfi nem arra való, hogy mosogasson. Szóval én a magam részéről csak a második verziót tudom elképzelni, sem az első, sem a harmadik nem opció számomra.
2012. szept. 19. 20:51
 29/41 anonim ***** válasza:
41%

Az első kettő keveréke a számomra tökéletes életvitel.

Elsősorban a meghitt kis családi fészkünket akarom biztosítani, tehát az időm 60%-át inkább erre áldoznám, de azért a (leendő) férjemmel szeretnék együtt dolgozni, szeretnék szakmai kihívásokkal szembenézni, és nem mellesleg azért a családi kasszát is szeretném én is gazdagítani.

Jelenleg épp ezen munkálkodok/munkálkodunk :)

24/N

2012. szept. 19. 20:53
 30/41 anonim ***** válasza:
67%

2-esnek gondolom magam. (bár még nem éltem együtt férfivel, nincs is kilátásban ez a dolog). Elég nagy sóherokkal volt eddig dolgom, nem hinném ,hogy létezik olyan férfi, aki 1-es típusú nőt még bevállal :) Meg hát na. Egyértelműen 2-es.

26N

2012. szept. 19. 21:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!