Mit tennétek? Itthagynátok a párotokat?
Egyetemista vagyok, a tanulmányi eredményemnek hála lehetőséget kaptam egy külföldi szakmai gyakorlatra (3-6 hónap, amennyit vállalok). Egy nagy lehetőségnek érzem. Talán lehetne ez egy olyan apró kis plusz, ami majd a későbbi álláskeresésnél jobb színben tüntet fel, mint más hasonló végzettségű pályázót, nem tudom. A lényeg, hogy minden szempontból jó lenne, nyelvtanulás, szakmai fejlődés, tanulás, munkatapasztalat, minden...
A családom határozottan mellettem áll, támogat és szinte már-már tolnak előre, hogy csináljam, menjek.
A párom viszont nagyon nem örül neki. Megérti és igyekszik nem kimutatni, de hihetetlenül érződik rajta, hogy nagyon nem akarja mindezt. Fél, hogy ez a kapcsolatunk végét jelenti. Nem igazán bírjuk jól a távolságot, ez sajna többször is bebizonyosodott. Többször elmondtam neki, hogy ha nagyon hiányzunk már egymásnak, akkor küldök egy repülőjegyet és jön, vagy én indulok haza pár napra, ha tudok. A lényeg, hogy megoldjuk... Még is azt érzem/érezteti velem, ha csak tudat alatt is, hogy választás elé kerültem. Mit tennétek hasonló helyzetben? Meló/karrier, vagy szerelem?
Ez a 3-6 hónap nem olyan hosszú idő, hogy választásra kényszerülnél karrier és szerelem között.
Fél év hamar elmegy, hát még három hónap.
Én mennék a helyedben, ki nem hagynám. Az első pár nap lenne rossz egymás nélkül, de aztán mekkora öröm lesz hazamenni és újra átölelni egymást! :)
Ki ne hagyd.
Mérnökként oké hogy találsz melót,de egy ilyennel az önéletrajzodban sokkal többet kérhetsz kezdő bérként.
Párod érdeke is hogy később többet keress.
Én is csak azt tudom mondani amit a többiek, menj ki.
Lehet hogy ez egy kapcsolat végét jelenti, de jöhet helyette másik is, vagy ki is bírhatjátok azt a pár hónapot. Ha más nem, próbáld megbeszélni vele hogy ő is kimenjen veled, és akkor együtt mentek világot látni. Egyszerűen vannak helyzetek amikor a saját lehetőségeinket kell előtérbe helyezni, ez is olyan, mert tényleg ahogy mondták előttem is, egy párkapcsolat nem biztos hogy örökké fog tartani, viszont ha kimész, akkor kapsz egy olyan pluszt, amit nem vehetnek el tőled, és elősegítheti a további életed.
Egy ilyen gyakorlat tényleg nagyon hasznos, egyrészt belelátsz hogy dolgoznak külföldön, rengeteg apróság rá tud ragadni az emberre, másrészt meg tudsz ismerni valamilyen szinten egy másik országot, úgymond "világot láthatsz", ami újabb plusz dolog az életedben, és egy fél év kint töltött idő sokkal többet ér bármelyik nyelvtanfolyamnál. És ezt a párodnak is be kell látnia.
9:25: nem munka,hanem szakmai gyakorlat az egyetemen keresztül,Erasmus vagy hasonló.
Óriási lehetőség,nem mosogatás egy étteremben...
ma 09:51
Oké, értem. Én is egyetemista vagyok, de akkor is tartom magam a véleményemhez, ez szaktól is függ, az én szakomon nem érni meg (nincs is nagyon ilyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!