Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anya ezentúl nem fog főzni,...

Anya ezentúl nem fog főzni, rám hárult a feladat és most "éhezik" a család. Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Anya kb 15 évig itthon volt, semmit sem dolgozott, most viszont talált egy munkahelyet, konkrétan heti 5x 4 órára kell mennie (8-12-ig). Ráadásul itt dolgozik a városban, kocsival 5 percre.

Múlthéten kitalálta, hogy mivel ő elmegy dolgozni, ezért ő ezentúl nem fog főzni, csináljam én, úgyis mindjárt 18 leszek, ideje lenne már főznöm a családnak (??? nem értem, de mindegy..).

Viszont én minden egyes nap fél 5-re érek haza hulla fáradtan, és akkor még tanuljak, mert idén előrehozott érettségit teszek, sportoljak, meg még ezt csináljam, azt csináljam..

Gondoltam ha nem főzök, akkor majd ő megteszi, de nem. Egész héten engem b@szogattak, hogy milyen lusta disznó vagyok, még főzni sem tudok nekik, stb.

Annyira zavar, hogy anya 4 óra munka után ilyen, de nekem 8 óra után még főznöm is kéne. Egyiküket sem érdekli, hogy este 8-kor már beesek az ágyba, annyira kivagyok már 2 hét suli után, annyira hajtanak most minket..

Szóval ez a helyzet, egyszerűen elegem van már, semmi időm, és még én főzzek.. Elegem van nagyon... Szerintetek mit tegyek? Szép szó nem használ...

2012. szept. 15. 21:18
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
70%

Miért hogy kéne reagálnia??? Vegye át az anya és a háziasszony szerepet? Miért az ő dolga ellátni a családot?

Hogy segít mindenben az természetes és el is várható,de ne hogy már ő csináljon olyan dolgokat amit az anyjának kéne!!! Azért ez elég szánalmas. Csak mert 18éves az anyjának lehet pöffeszkedni?!

Ha 12órát dolgozna az anya talán megérteném hogy rinyál,de egyszerűen csak lusta,és nagyon hozzászokott a semmittevéshez ennyi idő alatt.

2012. szept. 15. 23:05
 32/37 Pötyös Panni ***** válasza:
0%
Téged aztán "érdemes" volt megszülni!
2012. szept. 15. 23:07
 33/37 anonim ***** válasza:
93%
Mondd neki,hogy látszik,hogy nem a te lányod vagyok,lusta disznó,irány a konyha.Néha keménynek kell lenni.
2012. szept. 15. 23:18
 34/37 anonim ***** válasza:
24%
Akár apuka is főzhetne egyébként, neki sem esne le az aranygyűrű az ujjáról.. Nem az anya dolga a főzés, hanem azé, akinek éppen van rá ideje. Egyébként meg a középiskola azért nem olyan fárasztó, hogy ne lehessen kb napi fél órát főzésre szánni. Ha a másfél óra futásodból lecsíptél volna durván 20 percet akkor feltehettél volna egy csirkehúslevest főni.. Ettől még nem gondolom, hogy mindig neked kéne csinálnod, de azért a hattyú halálát sem kell előadni, középiskolába járni meg érettségizni sem olyan nagyon fárasztó.
2012. szept. 15. 23:45
 35/37 anonim ***** válasza:
73%
Itt nem is azon van a hangsúly, hogy a kérdező nem főzhetne vagy apuka nem főzhetne vagy bárki. Hanem véleményem szerint azon, hogy egy anya hogyan engedheti meg magának, hogy ilyen lusta legyen.... Nem tudom ki olvasta végig a kommenteket, de a 15 évben, amíg otthon volt, gyakorlatilag a fél napokat végigdöglötte. 1-4 óra között aludt, utána tv-zett és olvasott. Hát mondja már meg valaki, ez a mai világban nem luxus??? És amint van egy "kis kötelezettsége", azonnal lepasszolja az egyik házimunkát, mert ő milyen fáradt már, hogy napi 4 órát dolgozik. Én negyed 7-től este kb. 8-ig vagyok "befogva" 6 órában dolgozom, előtte elviszem a lányom az oviba, meló után megyek érte, aztán játszótér, aztán házimunka. Nem mondom, hogy mindennap, mert nem naponta főzök (és nem takarítok minden nap), de pl. mosogatni minden nap el szoktam, nem is értem, mi az, hogy 2 naponta mosogat. Plusz van másodállásban 2 webáruházunk, amit 90%-ban én viszek, tehát azt is kell csinálni. És nem akarom az egekig magasztalni magamat ezekért, mert rengeteg olyan nő (ember) van, aki ettől sokkal többet dolgozik! És nem panaszkodik, pedig ő aztán igazán megtehetné, hogy panaszkodik. Én már csak azt nem értem, hogy apukád az elmúlt 15 évben nem kelt ki magából, hogy ilyen semmirekellő, lusta felesége van? Mert szerintem az elmúlt 15 évben mást sem lehetett részéről hallani, csak, hogy ő milyen fáradt. Nyugodtan mutasd meg neki amit írtam, vállalom, egy lusta, semmirekellő anyukád van. Fentiek alól egyetlen egy dolog miatt adható felmentés, ha mondjuk beteg. De mivel nem írtad, így nem is feltételezem, hogy bármi baja van.
2012. szept. 16. 08:09
 36/37 anonim ***** válasza:
83%
Anyukád nem szokott hozzá hogy dolgoznia kell és nem látja hogy a suli is munka. Remélem rájön hogy nem a te dolgod főzni. Könnyen megcsinálhatná hogy ebédre hideget esztek és vacsorára főtt kaját. Vagy ha hétköznap a "sok" munkától nem ér rá, vasárnap süt főz 3-4 féle ételt, annyi amennyi elég a hétre. Ne főzz. Majd megunják.
2012. szept. 16. 09:20
 37/37 anonim ***** válasza:

A kerdes kamu.

1. Porszivozni pont nem kell naponta

2. Beágyazás? Most ez komoly? Ezt mindenki maga után fél perc alatt se csinálja meg.

3. Mosogatógépbe bepakolás aztán hatalmas nagy feladat én anyukám naponta többször kézzel mosogat... Én is, amíg nem volt mosogatógép. Azóta ez semmi.

Szóval hagyjuk ezt... :D

2015. nov. 6. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!