Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anya ezentúl nem fog főzni,...

Anya ezentúl nem fog főzni, rám hárult a feladat és most "éhezik" a család. Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Anya kb 15 évig itthon volt, semmit sem dolgozott, most viszont talált egy munkahelyet, konkrétan heti 5x 4 órára kell mennie (8-12-ig). Ráadásul itt dolgozik a városban, kocsival 5 percre.

Múlthéten kitalálta, hogy mivel ő elmegy dolgozni, ezért ő ezentúl nem fog főzni, csináljam én, úgyis mindjárt 18 leszek, ideje lenne már főznöm a családnak (??? nem értem, de mindegy..).

Viszont én minden egyes nap fél 5-re érek haza hulla fáradtan, és akkor még tanuljak, mert idén előrehozott érettségit teszek, sportoljak, meg még ezt csináljam, azt csináljam..

Gondoltam ha nem főzök, akkor majd ő megteszi, de nem. Egész héten engem b@szogattak, hogy milyen lusta disznó vagyok, még főzni sem tudok nekik, stb.

Annyira zavar, hogy anya 4 óra munka után ilyen, de nekem 8 óra után még főznöm is kéne. Egyiküket sem érdekli, hogy este 8-kor már beesek az ágyba, annyira kivagyok már 2 hét suli után, annyira hajtanak most minket..

Szóval ez a helyzet, egyszerűen elegem van már, semmi időm, és még én főzzek.. Elegem van nagyon... Szerintetek mit tegyek? Szép szó nem használ...

2012. szept. 15. 21:18
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Vásárolni apa szokott, én nem is tudnék, mivel nincs jogsim, a közeli boltokban meg nagyon drágák a dolgok.

Takarítani anya minimálisat szokott, a húgom többet csinál nála, pedig 11 éves.

Bármilyen kaját meg tudok főzni.

2012. szept. 15. 21:27
 12/37 anonim ***** válasza:
92%

:/

Vagy osszátok meg, ahogy valaki írta.

Vagy ne főzz te se.

(Egyébként eszméletlen, hogy ellustult a kihagyástól :/ )

2012. szept. 15. 21:28
 13/37 A kérdező kommentje:
Bocs, először nem vettem észre, a "nem" szó helyett "meg"-et akartam írni, gyorsan leállítottam a lapot, de mégis elküldte. Szóval a 2. kommentem a jó :D
 14/37 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy 2 naponta sincs időm rá. Még hétköznapi 1-re se nagyon lenne.
 15/37 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként amikor nem dolgozott, mit csinált? Lábat lógatott? Mert ha a tesód is csinál házimunkát, te is és apud vásárol, akkor anyád elég sokat henyélt.... Nem irigyellek titeket!
2012. szept. 15. 21:29
 16/37 A kérdező kommentje:
Hát délelőtt takarított (porszívózás, beágyazás, mosogatóba bepakolás, 2 naponta mosogatás), aztán délután 1-4-ig aludt, utána meg tv-zett, olvasott.
2012. szept. 15. 21:30
 17/37 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem tarts ki, ne főzz. Főzzön az, aki éhes. Ereszd el őket a füled mellett. Slussz-passz. (Persze ez arra vonatkozik, ha tényleg hatékonyan kihasználod az idődet tanulásra, ha ebben már benne van a napi 3-4 óra facebookozás, akkor nem így gondolnám.)

Viszont szerintem túlzás, ha valaki huzamos ideig (több mint egy hónapig) olyan sokat tanul, hogy még a hétvégén is. Nem véletlenül mondja az egyház, hogy heti egy nap pihenőnap kell legyen. Nem látom ennyiből a helyzetedet, de szerintem ez nem normális, egészségtelen ennyit tanulni. Ha máshogy nem, lejjebb kéne adnod a mércét, és legalább egy fél nap teljes pihenést beiktatni (a hétköznapi 1 óra sport mellett). De ehhez tényleg ismernelek kéne (meg a körülményeket is), hogy igazán jó tanácsot adhassak.

2012. szept. 15. 21:30
 18/37 anonim ***** válasza:
89%

Hány tagú a család?

Csinálhatnátok egy táblázatot, melyben benne van, hogy ki,melyik nap, milyen házimunkát végez.

Ebből kiderülne minden feketén-fehéren. Segítene igazságosan beosztani a munkákat.

2012. szept. 15. 21:32
 19/37 A kérdező kommentje:

Igazából én jól elvagyok most így, elvégre csak ez az év lesz ilyen meg a jövőév, kibírom.

Holnap a barátommal leszek, csak heti 1x tudunk találkozni..

2012. szept. 15. 21:34
 20/37 A kérdező kommentje:

Már előre látom, a legszebb az lesz, ahogy jövőhéten szenved, hogy ő milyen beteg, még dolgozni sem tud menni.

Most én vagyok beteg, eléggé megfáztam, mégis mentem suliba, mert "ne lógjak már, és amúgyse vagyok olyan beteg".

Ez a téma már annyira szánalmas,hogy csak nevetni tudok rajta. Mindig ez van!!

2 éve 180/120 volt a vérnyomásom hetekig, de őt nem érdekelte, mert "csak hisztizek". aztán kiderült, hogy nagyon sűrű a vérem, és már egy kis vérrög volt is a lábamba.

De szerinte "csak hiszti" volt az egész. :))

2012. szept. 15. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!