Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anya ezentúl nem fog főzni,...

Anya ezentúl nem fog főzni, rám hárult a feladat és most "éhezik" a család. Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Anya kb 15 évig itthon volt, semmit sem dolgozott, most viszont talált egy munkahelyet, konkrétan heti 5x 4 órára kell mennie (8-12-ig). Ráadásul itt dolgozik a városban, kocsival 5 percre.

Múlthéten kitalálta, hogy mivel ő elmegy dolgozni, ezért ő ezentúl nem fog főzni, csináljam én, úgyis mindjárt 18 leszek, ideje lenne már főznöm a családnak (??? nem értem, de mindegy..).

Viszont én minden egyes nap fél 5-re érek haza hulla fáradtan, és akkor még tanuljak, mert idén előrehozott érettségit teszek, sportoljak, meg még ezt csináljam, azt csináljam..

Gondoltam ha nem főzök, akkor majd ő megteszi, de nem. Egész héten engem b@szogattak, hogy milyen lusta disznó vagyok, még főzni sem tudok nekik, stb.

Annyira zavar, hogy anya 4 óra munka után ilyen, de nekem 8 óra után még főznöm is kéne. Egyiküket sem érdekli, hogy este 8-kor már beesek az ágyba, annyira kivagyok már 2 hét suli után, annyira hajtanak most minket..

Szóval ez a helyzet, egyszerűen elegem van már, semmi időm, és még én főzzek.. Elegem van nagyon... Szerintetek mit tegyek? Szép szó nem használ...

2012. szept. 15. 21:18
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
69%
Hát sajnállak, mint írtam, nagyon sz.r lehet nektek, hogy ilyen az "anyuka". Szánalmas, bocsi.
2012. szept. 15. 21:41
 22/37 A kérdező kommentje:

Hát szerintem is az, nagyon lusta. Én sosem voltam lusta, nem is tudom elfogadni a lustaságot.

És sajnos olyan vagyok, hogyha zavar, hogy alig lehet kilátni az ablakon, akkor megcsinálom.

2012. szept. 15. 21:43
 23/37 anonim ***** válasza:
78%

Hát ha tényleg ilyen elfoglalt vagy, hogy nincs fél órád se egy ebédet összedobni, akkor tessék kinyitni a szád, és elmondani a családnak, hogy neked most nem a háztartás a legfontosabb, neked most nem ez a feladatod, hanem hogy sikeres érettségit tegyél, és legyenek megértőek veled. Anyukáddal is légy őszinte, igenis az a 4 óra nem lehet túl megerőltető, főleg hogy előtte 15 évig otthon feküdt. Nem igaz, hogy nem tud egy túrós tésztát összedobni. Az én anyám is most kezdte játszani a szigorú szülőt, miszerint én hamarosan 18 éves leszek, meg kell tanulnom (!) vezetni a háztartást. (Nem értem mit kell pl. egy edény elmosogatásán megtanulni) Nagy sértődések vannak, ha nem én takarítok ki, pedig szerintem jobb ezt megosztani.

Én is veled egy korú vagyok, de én imádok főzni. Ez az egyik hobbim. Ha maradna ez a felállás, akkor itt egy pár tanács. Nem töltött paprikát kell főzni, ami órákat fő, vagy paprikás krumplit, amihez több kiló krumplit kell meghámozni. Keress egyszerű, gyors recepteket, pl tészták, krémlevesek, egyszerű húsételek (csirkemell, hal, hasonlók). Én is ilyesmiket főzök, és fél, max háromnegyed óra alatt megvagyok. Közben lehet gondolkodni, zenét, tévét hallgatni. A tanulás alatt úgyis muszáj egy kis szünetet tartani, hogy felfrissülj.

2012. szept. 15. 21:52
 24/37 A kérdező kommentje:

Csak húgom nem ehet pl tésztákat, ezért neki külön kéne főznöm, meg ilyenek.

De úgyse fogok főzni, megmondtam nekik. Csak hát magammal is kiszúrok, mert suli után jól esne egy nagy adag főtt étel, de így csak gyorsan megeszek 2 szendvicset.

2012. szept. 15. 21:57
 25/37 anonim ***** válasza:
84%

Egyezetek meg hétvégén mindketten föztök 1-2 nagy adag kaját lefagyasztjátok ebből szolgálja ki magát a család.

Mellé fairt, rántott hús, lángos, fagyasztott zöldségek

tele tömni a méhütött ebből a 2 kezével mindenki kedvére összedobhat valamit.

2012. szept. 15. 22:02
 26/37 anonim ***** válasza:
90%

én már feljebb írtam,nem tudok mást mondani meg sajnállak is ,de neked ettől nem lesz könnyebb!Javulást meg ne is várj,az én anyukám dettó ez volt!

Légy kemény mint az élet maga,ami nem öl meg az megerősít!

Én nem tudnám elnézni hogy a húgom nem kajál normálisat,meg ha nem az anyukádra legalább rád fel fog nézni és egy jó példakép lehet neki.Tudom hogy ez nem vigasztal de az élet már csak ilyen mire elkerülsz otthonról olyan edzet leszel hogy semmi sem lesz akadály!

2012. szept. 15. 22:03
 27/37 anonim ***** válasza:
21%
Egyre inkább az az érzésem, hogy ugyanolyan önző vagy, mint az anyukád... bocsi, de ezt érzem ki a kommentjeidből
2012. szept. 15. 22:04
 28/37 anonim ***** válasza:
86%
sajnállak, hogy ilyen az anyukád. az én anyukám 12 órát dolgozik + az utazási idővel együtt 610-9:30-ig nincs itthon 2 napot vagy 3-mat dolgozik, az után 2-t itthon van, de amúgy amikor dolgozik akkor is csinál nekem este egy tojás rántottát neki, hiába mondom, hogy ettem már, ő neki olyan is a munkája, hogy egész nap rohangálnia kell, cipekednie, és egyedül nevel engem, meg a tesómat. anyádnak mondd azt, ha majd 12 órákat fog lehúzni, akkor papoljon neked...
2012. szept. 15. 22:11
 29/37 anonim ***** válasza:
87%

Hűűű...nem olvastam el minden kommentet,csak amiket te írtál,de ebből az jött le hogy anyád egy lusta dög(már bocs)!!!

4óra munka az semmi! Főzésen kívül még mást is kéne csinálnia. Nagyon eltunyult ezalatt a 15év alatt.

Egyébként mit dolgozik,és miért nem dolgozott ilyen sokáig???

A pofám leszakad hogy elvárja az alig 18éves lányától hogy ő főzzön,a 11 évestől meg hogy takarítson! Én a helyedben nem főznék,majd főzöl akkor ha lesz saját családod! Nem a te feladatod a háztartás vezetése. Segíteni persze kell,meg néha te is megfőzhetsz,de ne hárítsa már mindig rád!

Meg mi az hogy éhezik a család??? Ha a 11éves húgodnak sincs mit enni az minimum gyámügy!

Apád mit szól ehhez?

Mi lenne anyáddal ha legalább 8órát dolgozna? Egész nap d@glene(bocs de nagyon idegesít)??? Én 8órát dolgozom,munka után bevásárolok,elmegyek a gyerekért az oviba,és utána főzök(2naponta). A párom 12órázik,segítségünk semmi! Takarítani együtt szoktunk(heti 3x).

Anyád nagyon szégyellhetné magát!!!

2012. szept. 15. 22:11
 30/37 anonim ***** válasza:
21%
Valahol megértem a kérdezőt de igazából ugyanolyan önző lusta mondon reagál a problémára mint az anya.
2012. szept. 15. 22:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!