Miért bántja mindenki a mai fiatalokat?
Bocs, ha megbántok valakit és lehet, hogy ez már az ezredik ilyen kérdés, de úgy unom, hogy ezen az oldalon is mindenki azzal példálózik, hogy jajj a mai tinik viselkedése, milyen neveletlenek, stb.
Aha, csak szerintem nem pont a gyerekek a hibásak mindenért. És ez most azokhoz a felnőttekhez szól, akik ki vannak akadva a mai fiatalokon: Ti neveltek minket ilyenre (már akinek van gyereke), akkor miért is a mi hibánk, ha néhányan közülünk züllöttek? Régen miben volt másabb a nevelés, hogy akkor olyan tökéletes volt mindenki? És ha a mai 30-40 éveseket is olyan jól nevelték, akkor most kitől tanulják azt a kamaszok, hogy alig vagy 12 éves és úgy nézel ki, mint egy egy 20 éves vagy hogy füvezni kell meg inni, mert az a menő?
És még egyszer mondom, tényleg nem akarok senkit megbántani, de hát..
Ilyenkor én azt nem értem, hogy ezt honnan tudják.
25 vagyok, és nem tudom összehasonlítani a saját 15 éves önmagamat a mostaniakkal, mert nem ismerek egy árva 15 évest sem. Amit a tévében látok, abból nem fogok általánosítani.
Szülőket, tanárokat megértem, ők látják a változást, de a hozzám hasonló korúaknak mind vannak 15 éves ismerősei, és mind züllöttek? És honnan látjátok, hogy miket raknak ki facebook-ra, tinédzsereket nézegettek hobbiból? Nem értem.
Egyébként szerintem a fiatalok ugyanolyanok. Öcsém 13 éves, nem jár bulizni és az osztálytársai sem járnak. 12-13 évessel nem nagyon találkoztam ott ahova én járok.
Az viszont valószínűleg igaz hogy régen megvették maguknak az gyerekek azt ami kellett, de szerintem több lehetőségük is volt dolgozni. Én 13 évesen már mehettem kapálni, ma meg 14-16 éves akkor kap melót ha mákja van, de inkább 18 év felettieket keresnek a diákszövetkezetek is. Én 21 évesen alig találtam vmit a nyárra.
27-es: írtam, hogy a SZÜLŐKET, tanárokat megértem, azokat kérdezem, akik VELEM EGYIDŐSEK, tehát NEM lehet 15 éves gyerekük.
gy.k.: azt is írtam, hogy 25 vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!