Ez miért bántja a csőrüket? Mi a véleményetek erről?
A szüleim és a húgom állandóan támadnak engem ,hogy nem akarom ,hogy a feleségem dolgozzon hanem otthon maradjon ,hogy több ideje legyen magára, a gyerekre, elvégezzen egy olyan egyetemi szakot amilyet szeretne, ha az átlagnál magasabb szinten tudunk élni az én fizetésemből, akkor miért akarják dolgoztatni a feleségemet, azért ,hogy miden nap stresszelje magát?
Nálatok volt hasonló helyzet?
Szerintem... most jól le leszek pontozva.
Én pont egy olyan nő vagyok, aki kapható a háztartásbeliségre.
Ha a feleséged is így gondolja, mint Te, akkor semmi baj, úgy élitek az életeteket, ahogy akarjátok (meg tudjátok). Akkor nincs ebbe beleszólása a rokonoknak, ismerősöknek, senkinek.
De ha a feleséged nem nyilatkozta ezt ki, hogy szavesen marad otthon, netán ez a szíve vágya (mint nekem), akkor először is vele kell megbeszélni, hogy hogy gondoljátok (közösen!). Lehet, hogy a feleséged titokban lázadozik, és ezért támadnak a rokonok? Beszéljétek meg! :)
1. Attól tartanak, hogy elnyomod a feleségét.
2. Irigykednek, hogy ez nekik nem adatott meg.
3. Én mindenesetre irigylem a feleséged :)
Ez önmagában jó és praktikus dolog. Af feleségnek több energiája marad a családra és a tanulásra.
De két fő hátránya is van:
- Egyrészt lehet, hogy egy idő után ez már nem elégíti ki a feleségedet, szeretne ő is valamit dolgozni, kimozdulni otthonról, társaságban, munkahelyi közösségben lenni.
Másrészt, ha netalántán elváltok (ne így legyen) ő kiszolgáltatott lesz, mert nem lesz jövedelme, nem tud új életet kezdeni.
Törökben élek. Itt teljesen normális, hogy itthon vagyok. Van időm a lakásra, gyerekekre, összetudom tartani a dolgokat. A férjem, és az itteni családom, a török emberek úgy tekint a háztartásvezetésre, mint rendes munkára, amire a férj adja a fizetést.
Csak Mo.-n mondják nekem, hogy "de jó, te nem dolgozol...?"
Ez senkire sem tartozik, csak rátok. Én is szeretném néha, ha a párom HTB lenne, de tudom, hogy az neki nem lenne elég kihívás, és boldogtalan lenne.
Viszont ez nem tetszik az írásodban: "nem akarom ,hogy a feleségem dolgozzon".
Mert ez nem a te döntésed, és nem szép dolog a másikat ilyen irányban befolyásolni.
Szerintem a rokonok tényleg irigységből mondhatják, viszont én is azon a véleményen vagyok, hogy nem egészséges, ha egy nő nem dolgozik. Nekem nőként szükségem van arra, hogy kívülről visszajelzést kapjak, hogy valamit jól csinálok vagy nem. Örülök az új feladatoknak, kihívásoknak. Emellett a gyerekeimet sem hanyagolom el, de még a férjemet sem :)
Ne így legyen és tartson nagyon hosszú ideig a kapcsolatotok, de az én környezetemben azok a nők, akik nem dolgoztak, mind kiszolgáltatottak lettek és ezzel kimondva-kimondatlanul a férfiak általában visszaélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!