Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez miért bántja a csőrüket?...

Ez miért bántja a csőrüket? Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

A szüleim és a húgom állandóan támadnak engem ,hogy nem akarom ,hogy a feleségem dolgozzon hanem otthon maradjon ,hogy több ideje legyen magára, a gyerekre, elvégezzen egy olyan egyetemi szakot amilyet szeretne, ha az átlagnál magasabb szinten tudunk élni az én fizetésemből, akkor miért akarják dolgoztatni a feleségemet, azért ,hogy miden nap stresszelje magát?

Nálatok volt hasonló helyzet?

2011. aug. 23. 15:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%
Ha a feleséged is teljesen egyetért veled ebben, akkor szerintem semmi gond nincs. Lehet azt hiszik, hogy a feleséged szeretne dolgozni, csak te nem szeretnéd.
2011. aug. 23. 15:53
 2/18 anonim ***** válasza:
Meg nem,de lesz...most nekem jar le GYES vagyis jovobe...es biztos anyosom es a sogornom bele fog szolni,h nem megyek vissza.A ferjem azt mondja,o azt szeretne ha otthon maradnek a gyerekel.....ugyhogy mar elore felek.Vissza terve rad....ez a te hazzasagod es ne hagyd h anyukad es a tesod iranyitson.Ha nektek igy jo akkor mast ne zavarja.
2011. aug. 23. 15:54
 3/18 anonim ***** válasza:
84%
Mert bizonyara ok dolgoztakdolgoznak. Irigyek. Meg ugy gondoljak, ha feleseged nem dolgozik, csak otthin, akkor nem veszi ki a reszet a munkanak.
2011. aug. 23. 15:54
 4/18 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem... most jól le leszek pontozva.

Én pont egy olyan nő vagyok, aki kapható a háztartásbeliségre.

Ha a feleséged is így gondolja, mint Te, akkor semmi baj, úgy élitek az életeteket, ahogy akarjátok (meg tudjátok). Akkor nincs ebbe beleszólása a rokonoknak, ismerősöknek, senkinek.

De ha a feleséged nem nyilatkozta ezt ki, hogy szavesen marad otthon, netán ez a szíve vágya (mint nekem), akkor először is vele kell megbeszélni, hogy hogy gondoljátok (közösen!). Lehet, hogy a feleséged titokban lázadozik, és ezért támadnak a rokonok? Beszéljétek meg! :)

2011. aug. 23. 15:55
 5/18 anonim ***** válasza:
83%

1. Attól tartanak, hogy elnyomod a feleségét.

2. Irigykednek, hogy ez nekik nem adatott meg.

3. Én mindenesetre irigylem a feleséged :)

2011. aug. 23. 15:55
 6/18 anonim ***** válasza:
mert az átlag magyar feleségnek ez nem nagyon jön össze,ilyet csak az amerikai filmeken látni.ott általában még rossz karakterjegyekkel is ruházzák fel.ezért zsigerből felhördülnek az ilyesmin...az tetszene nekik ha dolgos,szerény,lompos lenne. :-)
2011. aug. 23. 15:58
 7/18 anonim ***** válasza:
77%

Ez önmagában jó és praktikus dolog. Af feleségnek több energiája marad a családra és a tanulásra.

De két fő hátránya is van:

- Egyrészt lehet, hogy egy idő után ez már nem elégíti ki a feleségedet, szeretne ő is valamit dolgozni, kimozdulni otthonról, társaságban, munkahelyi közösségben lenni.

Másrészt, ha netalántán elváltok (ne így legyen) ő kiszolgáltatott lesz, mert nem lesz jövedelme, nem tud új életet kezdeni.

2011. aug. 23. 15:59
 8/18 anonim ***** válasza:
69%

Törökben élek. Itt teljesen normális, hogy itthon vagyok. Van időm a lakásra, gyerekekre, összetudom tartani a dolgokat. A férjem, és az itteni családom, a török emberek úgy tekint a háztartásvezetésre, mint rendes munkára, amire a férj adja a fizetést.

Csak Mo.-n mondják nekem, hogy "de jó, te nem dolgozol...?"

2011. aug. 23. 16:01
 9/18 anonim ***** válasza:
73%

Ez senkire sem tartozik, csak rátok. Én is szeretném néha, ha a párom HTB lenne, de tudom, hogy az neki nem lenne elég kihívás, és boldogtalan lenne.

Viszont ez nem tetszik az írásodban: "nem akarom ,hogy a feleségem dolgozzon".

Mert ez nem a te döntésed, és nem szép dolog a másikat ilyen irányban befolyásolni.

2011. aug. 23. 16:05
 10/18 anonim ***** válasza:

Szerintem a rokonok tényleg irigységből mondhatják, viszont én is azon a véleményen vagyok, hogy nem egészséges, ha egy nő nem dolgozik. Nekem nőként szükségem van arra, hogy kívülről visszajelzést kapjak, hogy valamit jól csinálok vagy nem. Örülök az új feladatoknak, kihívásoknak. Emellett a gyerekeimet sem hanyagolom el, de még a férjemet sem :)

Ne így legyen és tartson nagyon hosszú ideig a kapcsolatotok, de az én környezetemben azok a nők, akik nem dolgoztak, mind kiszolgáltatottak lettek és ezzel kimondva-kimondatlanul a férfiak általában visszaélnek.

2011. aug. 23. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!