Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti családotok hogy spórol?...

A ti családotok hogy spórol? Nálunk anyós azt találta ki hogy nem kell fürdeni egyáltalán max havi 1x ágynemüt már 4 hónapja nem mostunk és azt mondja majd karácsonykor. Másnal is van így?

Figyelt kérdés
2012. szept. 14. 14:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
95%

Én is azt mondom, ne a mosdáson és a tiszta ruhán, ágyneműn spórolj, hanem ahogy írták, a méregdrága háztartási vegyiárun rengeteget lehet spórolni.

Csak figyeld a reklámszövegeket: amikor előjönnek egy új termékkel, akkor mindig arra mondják, hogy 100 %-ban így-úgy. No de akkor az előzőnél hazudtak, hiszen akkor is ugyanezt állították! És hidd el, hogy a következő újabbnál is ugyanezt fogják állítani, csakhogy közben az áruk az eredetinél 3x többe kerül. Piac az egész, nem kell bedőlni nekik! A baba szappan és a tomi mosópor most is ugyanolyan jó, mint akkor volt, amikor bejött a forgalomba, a legújabb méregdrága termék is csak azt a koszt tudja eltávolítani, ami összegyűlik. És az nem mindegy, hogy egy napig-kétnapig gyűjtöd-e, vagy egy hónapig azt a koszt!

2012. szept. 14. 15:36
 12/29 anonim ***** válasza:
95%
Ja, és folytatva a sort: ablaktisztításra a jó öreg ecet és újságpapír a legjobb, semmilyen méregdrága kütyü és vízkőoldó nem olyan jó.
2012. szept. 14. 15:38
 13/29 anonim ***** válasza:
85%

Mi a f*szt kell ennyit spórolni a vízen? Mi párommal havi 2500-2800-nál soha nem fizettünk többet vízért, pedig mindennap zuhanyoztunk, néha többször is, meg többször mostunk a héten. Nekem ne mondja senki, hogy ez akkora pénz! Undorító retardált az anyósod. Te hagyod, hogy szutyokban feküdjetek? Milyen lehet a 4 hónapos ágynemű?

Kaján lehet spórolni, inkább ennél száraz kenyeret, de a napi tisztálkodásról meg a mosásról nem mondanék le!

2012. szept. 14. 15:40
 14/29 anonim ***** válasza:
81%
hatalmas a különbség a spórolás és az ápolatlanság, igénytelenség között. kizárt dolog, h 4 hónapig aludjak uabban az ágyneműben. gondolj bele, az egy teljes évszak! felhúzod május végén és egyész nyáron abba izzadsz a 38 fokos forróság közepette. ez nagyon vad. a spórolás olyan dolgokat jelent, amit pl fentebb már sokan leírtak, felsoroltak. én pl úgy takarítok meg a legtöbbet, h szinte minden nap főzök és csomagolok magamnak, az összes étkezésem így oldom meg - ezen tízezres nagyságrendben lehet megtakarítani egy hónapban. nem iszom üdítőket, csak csapvizet, ha sütit szeretnék enni, nem 180-200 Ft-ért veszem darabját (min.kettőt, mert párkapcsolatban élek), hanem hozzádobok még 2-300 Ft-ot és megsütöm itthon, ami kb 20 szelet olyan 600 Ft-ért és még azt is tudom, miből készült, mennyi ideje "áll". péksüteményt is gyakran házilag készítek. régebben többezer forintos arckrémeket használtam, most egy bizonyos márkát veszek, uolyan elégedett vagyok vele, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék, nagyon jól szerepelt a fogasztói teszteken, ráadásul a gyártó nem végez állatkísérleteket a tesztelése közben, mint a legtöbb méregdrága kozmetikai termék esetében. dezodor helyett meg babapúdert használok, amit a ruhából is könnyebb "kivenni", mert az tényleg nem hagy makacs foltot. hát, ilyesmik. strapásabb, és gyakran nem kevés idő- és munkabefektetés (főként a sütés-főzés), de a spórolás már csak ilyen.
2012. szept. 14. 15:42
 15/29 anonim ***** válasza:
89%
Az agyban sok baci es eloskodo lehet pl atka a matracban ami sulyos allergiat okozhat.A matracot hetente ki kell porszivozni megforditani az agynemut hetente kimosni es a haloszobat paplan parnat naponta jol kisszeloztetni.Az izzadsagat nem erzed de minden ember almaban sok vizet veszit az mind a matrcba megy.Aztan nem tudja az anyos mitol kohog fullad es szipog mitol fajnak az izuletei.
2012. szept. 14. 15:59
 16/29 anonim ***** válasza:
82%

:D

Jó neked ha 180-200 Ft-ért kap(nál) sütit. Nálunk 320-360/db-nál kezdik! Veszi, aki veszi, én nem! Azt teszem, amit te: csinálok magamnak itthon!

2012. szept. 14. 16:01
 17/29 anonim ***** válasza:
80%

Édesanyám mindig azt mondta: legtöbbet a hasunkon lehet spórolni, először ott kell kezdeni, hogy nem a kész ételt veszed meg, csak az alapanyagot, és nekiállsz megfőzni! Már megspóroltad azt, amit a vendéglátós a saját munkadíja címén elkérne!

És persze, én is azt mondom, ha pörkölt, vagy hasonló, akkor már főzök annyit, hogy jusson a fagyóba is, hiszen ugyanannyi idő alatt fő meg a 3 kg-ból, mint az 1 kkg-ból. Kb. 5 perc különbség, hogy a több lassabban forr fel, mint a kevesebb. Attól kezdve már időt és gázt spóroltál. És hasonlók. Meg kell nézni, mit, hol vásárolsz, hol olcsóbb, de még jó a minőség stb.

2012. szept. 14. 16:19
 18/29 anonim ***** válasza:
74%

16.

14-es vagyok. no igen, nem a daubner cukrászdára gondoltam eredetileg sem, azt hittem, h ezt az árral sikerül is érzékeltetnem :). ez a spar, interspar, arzenál, sarki közért árszínvonala, ahol már 200 Ft alatt megkapod, ellenben nem csúcsminőség. én a fővárosban lakom, itt ezek mindegyike könnyen elérhető távolságban van, tudom, h vidéki kisvárosban azért nincs minden sarkon egy arzenál... persze itt sem csak ez az olcsóság van, de ez is. és tényleg 200 Ft alatt, más kérdés, h ezt az ízeken is érezni. ezért is sütök inkább :)

2012. szept. 14. 16:47
 19/29 anonim ***** válasza:
86%
Ez annyira perverz módja a spórolásnak, hogy TV-ben kéne mutogatni. Őszintén remélem, hogy a 4-6-os vonalát nem használjátok, nem akarok elkapni semmit.
2012. szept. 14. 17:01
 20/29 anonim ***** válasza:
17%
Nagyrészt jók a tippek, DE a csapvízre felhívnám a figyelmet. Igen, olcsó "jó" minőség, papíron. Tudjátok a csapvíz szűrt víz, összefolyatott vizek tisztítva, értem erre a wc vizét. A nők 90%-a ma már fogamzásgátlót szed, aminek női hormontartalma van, azt a mai szűrőrendszer nem képes kiszűrni a vízből sehol a világon. Még nem találták fel, így azt szépen újra és újra megiszod... mármint a hormonokat. A legnagyobb bizonyíték erre a narancsbőrös férfiak. Mivel biológiailag lehetetlen, hogy náluk kialakuljon a világon 1 férfi sem lehet narancsbőrös, mégis ma már rengeteg mászkál ezzel a problémával...és nyugodtan ráteheti bárki az életét ha ilyet lát, az a férfi csapvizet iszik.....
2012. szept. 14. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!