A ti családotok hogy spórol? Nálunk anyós azt találta ki hogy nem kell fürdeni egyáltalán max havi 1x ágynemüt már 4 hónapja nem mostunk és azt mondja majd karácsonykor. Másnal is van így?
Én is azt mondom, ne a mosdáson és a tiszta ruhán, ágyneműn spórolj, hanem ahogy írták, a méregdrága háztartási vegyiárun rengeteget lehet spórolni.
Csak figyeld a reklámszövegeket: amikor előjönnek egy új termékkel, akkor mindig arra mondják, hogy 100 %-ban így-úgy. No de akkor az előzőnél hazudtak, hiszen akkor is ugyanezt állították! És hidd el, hogy a következő újabbnál is ugyanezt fogják állítani, csakhogy közben az áruk az eredetinél 3x többe kerül. Piac az egész, nem kell bedőlni nekik! A baba szappan és a tomi mosópor most is ugyanolyan jó, mint akkor volt, amikor bejött a forgalomba, a legújabb méregdrága termék is csak azt a koszt tudja eltávolítani, ami összegyűlik. És az nem mindegy, hogy egy napig-kétnapig gyűjtöd-e, vagy egy hónapig azt a koszt!
Mi a f*szt kell ennyit spórolni a vízen? Mi párommal havi 2500-2800-nál soha nem fizettünk többet vízért, pedig mindennap zuhanyoztunk, néha többször is, meg többször mostunk a héten. Nekem ne mondja senki, hogy ez akkora pénz! Undorító retardált az anyósod. Te hagyod, hogy szutyokban feküdjetek? Milyen lehet a 4 hónapos ágynemű?
Kaján lehet spórolni, inkább ennél száraz kenyeret, de a napi tisztálkodásról meg a mosásról nem mondanék le!
:D
Jó neked ha 180-200 Ft-ért kap(nál) sütit. Nálunk 320-360/db-nál kezdik! Veszi, aki veszi, én nem! Azt teszem, amit te: csinálok magamnak itthon!
Édesanyám mindig azt mondta: legtöbbet a hasunkon lehet spórolni, először ott kell kezdeni, hogy nem a kész ételt veszed meg, csak az alapanyagot, és nekiállsz megfőzni! Már megspóroltad azt, amit a vendéglátós a saját munkadíja címén elkérne!
És persze, én is azt mondom, ha pörkölt, vagy hasonló, akkor már főzök annyit, hogy jusson a fagyóba is, hiszen ugyanannyi idő alatt fő meg a 3 kg-ból, mint az 1 kkg-ból. Kb. 5 perc különbség, hogy a több lassabban forr fel, mint a kevesebb. Attól kezdve már időt és gázt spóroltál. És hasonlók. Meg kell nézni, mit, hol vásárolsz, hol olcsóbb, de még jó a minőség stb.
16.
14-es vagyok. no igen, nem a daubner cukrászdára gondoltam eredetileg sem, azt hittem, h ezt az árral sikerül is érzékeltetnem :). ez a spar, interspar, arzenál, sarki közért árszínvonala, ahol már 200 Ft alatt megkapod, ellenben nem csúcsminőség. én a fővárosban lakom, itt ezek mindegyike könnyen elérhető távolságban van, tudom, h vidéki kisvárosban azért nincs minden sarkon egy arzenál... persze itt sem csak ez az olcsóság van, de ez is. és tényleg 200 Ft alatt, más kérdés, h ezt az ízeken is érezni. ezért is sütök inkább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!