Ítélheti a bíróság úgy, hogy ÉN ill. a párom
elvigyük minden hónapban anyós pajtáshoz az unokát?
Figyelt kérdés
9 hónapos a kislányom. Amióta megismerkedtem a párommal, anyósom azóta ki nem áll. Már ott tartunk, hogy a párom se látogatja a saját anyját, mert állandóan ordítozik vele, meg kioktatja, hogy nem velem kellene élnie, engem mindenfélének lehord. Az unokáját egyszer látta, a kórházban mikor megszületett. Láthatási jogát nem gyakorolja, bár bírósággal fenyegetőzik. Tudom, hogy joga van a láthatáshoz, de eddig nem élt vele, és ezután sem fog, mivel kijelentette, hogy ide be nem teszi a lábát.
Van olyan hogy nagyszülői látogatási jog. Ha egyszer bíróságra megy, és érvényt akar a nagyszülő látogatási jogaira, akkor a bíróság mindent figyelembe véve akár helyt adhat a kérelmének. Ilyenkor hasonlóképpen mint az apa láthatási jogánál a nagyszülők is kapnak hétvégéket, esetleg a szünidőkben pár napot amikor náluk van a gyerek.
DE! többnyire az apával kell egyezkedni. Ha minden második hétvégén a gyerek az apánál van, akkor a nagyszülőknek az apa idejével kell egyeztetni-
A testvéreméknél is így van. Amikor apai látogatás van akkor hol az apjánál van a kislány, hol a nagyszülőknél.
2012. szept. 14. 08:34
2/21 anonim válasza:
Szerintem a kérdező együtt van a párjával.
2012. szept. 14. 08:39
3/21 A kérdező kommentje:
Értem.De a párom sem tartja a kapcsolatot a saját anyjával(mert egy szipirtyó).nem tenném ki a gyerekemet annak,hogy elviszem a "nagyanyjához" csak azért,hogy azt hallgassa tőle,hogy milyen az anyád,és az apád! Olyat nem köthetek ki,hogyha látni akarja az unokáját,akkor azt tegye a gyermek otthonában?(amúgy is 30 km-re lakik tőlünk)
2012. szept. 14. 08:40
4/21 A kérdező kommentje:
Igen,együtt élünk,anyós nagy bánatára :D
2012. szept. 14. 08:42
5/21 anonim válasza:
ha pereskedik a nagyi, akkor igen. De szerintem nem viheti el, főleg ha szopik, és egy bizonyos kor alatt sem, úgy tudom.
2012. szept. 14. 09:00
6/21 anonim válasza:
Akármilyen viszony van köztettek az anyós mégiscsak a gyermeked nagymamája. Így kérheti a nagyszülő láthatási jogát. Ha ti együtt vagytok, akkor azt jelenti hogy 1 hónapban egy hétvégén a gyerek a nagyszülőknél van. Amíg picike, addig lehet kérni, hogy a baba otthonában legyen a nagyszülő- unoka találkozó. Amikor már nagyobb, akkor a nagyszülők elvihetik. Ha annyira ellene vagy a találkának, akkor tessék elmenni egy ügyvédhez, és megkérdezni tőle, hogy a személyes bosszún kívül milyen indokokkal lehet az unokát eltiltani a nagymamától.
2012. szept. 14. 09:15
7/21 anonim válasza:
szerintem akkor sem neked kell vinni hanem neki kell jönnie
elvileg ha kicsi (3 éves korig)a gyerek az apa is felügyelettel láthatja a gyermek otthonában
így gondolom a nagyszülő is csak így láthatja .. ha akarja
2012. szept. 14. 09:26
8/21 anonim válasza:
és még egy ha bíróságra kerül akkor lehet mondani h 9 hónapig nem jött ...
ha akart volna jöhetett volna de nem tette akkor most mi van ilyenkor ????
2012. szept. 14. 09:28
9/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.Egyet értek az utolsó hozzászólóval.Ha eddig nem volt kíváncsi se a fiára,sem az unokájára,akkor ezután se legyen.Köszönöm mindenkinek a tanácsokat! :)
2012. szept. 14. 10:55
10/21 anonim válasza:
Erre azt fogja mondani, hogy azért nem látogatta eddig mert nem engedtétek és ezért kellett bíróságra jönnie.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!