Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ítélheti a bíróság úgy, hogy...

Gabie32 kérdése:

Ítélheti a bíróság úgy, hogy ÉN ill. a párom elvigyük minden hónapban anyós pajtáshoz az unokát?

Figyelt kérdés
9 hónapos a kislányom. Amióta megismerkedtem a párommal, anyósom azóta ki nem áll. Már ott tartunk, hogy a párom se látogatja a saját anyját, mert állandóan ordítozik vele, meg kioktatja, hogy nem velem kellene élnie, engem mindenfélének lehord. Az unokáját egyszer látta, a kórházban mikor megszületett. Láthatási jogát nem gyakorolja, bár bírósággal fenyegetőzik. Tudom, hogy joga van a láthatáshoz, de eddig nem élt vele, és ezután sem fog, mivel kijelentette, hogy ide be nem teszi a lábát.
2012. szept. 14. 07:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

bizonyítsa már be az anyós h ott toporgott az ajtó előtt hetente h láthassa a gyereket .....

valszeg nem fog neki menni

2012. szept. 14. 13:25
 12/21 anonim ***** válasza:
Én nagy hülyeségnek tartom ezt a nagyszülői láthatási jogot. Ha rosszban vagyok az anyóssal, én biztos, hogy nem fogom elvinni hozzá a gyereket, a bíróság meg nem kényszeríthet rá. Meg mi van, ha a család elköltözik külföldre, a nagyszülők meg nem? Vagy már költözni sem lehet az ő engedélyük nélkül?
2012. szept. 14. 15:14
 13/21 anonim ***** válasza:

ha a bíróság megítéli és te külföldre mész akkor a megítélt láthatási napokon a saját költségedre kell megoldanod h a nagyi láthassa az unokáját

szal nem jó húzás

2012. szept. 15. 09:05
 14/21 A kérdező kommentje:
Ha ő azt állítaná,hogy nem engedtük,én meg azt,hogy engedtem,de ő nem élt vele,az egy állítás,egy tagadás.Egyik sem bizonyítható.A szeretetet nem lehet erőltetni.Láthatás ide vagy oda.Ha engem utál,a gyerekemet se fogja szeretni,akkor sem,ha bírói végzés van a kezében.Egy velejéig romlott nőtől (aki a saját fiát is utálja)inkább távol tartanám a gyerekemet.:)
2012. szept. 15. 10:05
 15/21 anonim ***** válasza:

" Ha ő azt állítaná,hogy nem engedtük,én meg azt,hogy engedtem,de ő nem élt vele,az egy állítás,egy tagadás"

És ezzel kezdetét veszi az évekig tartó pereskedés.

Bár kétlem hogy az anyósod bíróságra megy, szerintem csak a szája jár, mert azt hiszi ez is jó zsarolásnak.

De ha mégis bíróságra viszi, a bíróság sok mindent figyelembe fog venni.

Nálunk ugyanez a helyzet volt. Engem kezdettől fogva utáltak. Annyira, hogy az esküvőre sem jöttek el, sőt amikor megszületett a fiam 1 nap meglátogatott, és a kezembe adod 500.000 forintot (1992-ben) hogy tűnjek el a kicsi fia életéből. Az unokát hagyjam ott, majd ők felnevelik. Én amúgy is alkalmatlan lennék anyának is. Elmondtam a férjemnek, berágott. Hatalmas vita lett, az após és a férjem között kisebb verekedés is lezajlott. Mérgében a férjem úgy döntött, hogy minél messzebbre költözünk, hogy véletlenül se fussunk össze velük. Ők maradtak vidéken, mi több mint 200 km-re Debrecenbe költöztünk. Éltük az életünket. Amikor a fiam 5 éves lett, jött egy levél a bíróságtól. Anyós beperelt minket, és láthatási jogot követelt.

Először nem foglalkoztunk vele, magyarul kidobtuk a levelet. Megbüntettek minket, és el kellett menni a bíróságra. Mi elmondtuk mi volt, Ő cáfolta. Mi elmondtuk hogy a fiam SOHA nem látta a nagyszüleit. Ő panaszkodott, hogy SOHA nem engedtük oda. Egyik állítás a másikkal szemben. 3 évig pereskedtünk. A bíróság végül helyt adott anyós kérelmének. Elmondta, hogy a személyes haragunkat félre kell tenni, és nem a gyerek kárára kell döntenünk. Kijöttek a gyámügy is, hogy felmérjék milyen körülmények között élünk, és anyósomék hogy élnek. Mivel tiszták, mások szemében becsületesek, így nem látta a bíró hogy lenne bármi akadálya az unoka és nagyszülők kapcsolatának. A bíróság havi 1 hétvégét engedélyezett neki.

Életemben először gondoltunk arra, hogy ha kell a világ végére is elköltözünk. De felesleges lett volna. Az útiköltség felét nekünk kellett állni, hacsak nem megyünk abba bele, hogy az anyósék érte jönnek kocsival,és majd vissza is hozzák. Ebből nem engedtünk. Inkább fizettük a költségeket, csak a férjem mindig legyen ott a fiával.

A fiam azóta 20 éves. Már sok-sok éve nem kötelezhetik, hogy látogassa a nagyszüleit. Már nagyon régen nem volt. Nem mi mondtuk neki, mi beletörődtünk a bírói végzésbe. Ő döntött így, ha jól emlékszem 12 évesen ment utoljára. Ahogy mondta: Őt nem érdekelte az, hogy ott ült a nagyszülőknél és más témájuk nem volt csak az, hogy a szülei milyen mocskosak. Megunta, többé nem volt hajlandó menni. Azóta még azt sem tudjuk hogy élnek-e még..Már ők sem ragaszkodtak az unokához. (gondolom később már ő is egy haszontalan link lehetett)

Azt tudom, hogy kár évekig pereskedni, mert idegileg mi is rámentünk. Azt is tudom, hogy az idő mindent megold majd.

2012. szept. 15. 12:31
 16/21 A kérdező kommentje:
Tanulságos nagyon amit leírtál.Hasonlóságot látok a te anyósod,és az én anyósom közt is.Én nem akarok pereskedni.Ha ő úgy dönt,hogy belevág,nincs mit tenni.S abban maximálisan igazad van,hogy az idő mindent megold.Anyósom csak arra vár,hogy mikor lép le mellőlem a fia a gyermekkel együtt.Undorító!!A páromnak is kinyílt már a szeme,ezért sem látogatja a saját anyját.(szomorú,de csak ez az egy lehetőség van) remélem,hogy csak a szája jár,és csak fenyegetőzik a bírósággal.Majd kiderül.Köszönöm,hogy leírtad a kevésbé sem vidám történeted.tanulságos!
2012. szept. 15. 17:49
 17/21 anonim ***** válasza:
Én meg a fél karomat oda adnám ha még egyszer találkozhatnék a nagyszüleimmel.
2012. szept. 15. 18:00
 18/21 A kérdező kommentje:
Akkor a te nagyszüleid biztosan nagyon szerettek téged!Ez lenne a természetes,nem a gyűlölködés.De ezt olyannak úgysem lehetne elmagyarázni,aki szemellenzőt hord,és csak a saját hülyeségét szajkózza!
2012. szept. 16. 11:38
 19/21 anonim ***** válasza:

hmm mi lenne ha ügyvédhez fordulnál és megkérdeznéd h távol tartási végzést kérhet e ellene

elvileg akkor nem kell vinned a gyereket mert h nem jöhet közel hozzátok vagy mi

lehet h ha te lépsz elsőre akkor jobb eséllyel indulsz

2012. szept. 16. 11:53
 20/21 A kérdező kommentje:
S mire hivatkozva kérjek távol tartásit?Azt csak megfelelő indokkal lehet,nem? Pl.az életemre tör,zaklat..stb..De ilyen nincs,csak egyszerűen utál.meg bírósággal,gyámüggyel fenyegetőzik.Szerintem ez kevés,hogy távol tartás végzést kéjek ellene(bár nem hangzik rosszul) :)
2012. szept. 16. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!