Ti költöznétek anyóshoz vagy nem?
A férjem külföldre ment dolgozni, mi januárban megyünk utána. Felvetődött, hogy addig én az 1 éves babával anyóshoz költöznék, hogy ne kelljen 2 helyen fűteni. Valamennyit adnánk anyósnak, de nem annyit mint az itthoni rezsi.
Vannak néha vitáink, főleg abból kifolyólag hogy ő óvónő és mindent jobban tud a gyereknevelésről. De ezek nem komolyak, ő elmondja én meghallgatom, ennyi.
Ti mit javasoltok?
É r d e k e s!
Aki azt írta, hogy nem költözne oda, hogy le lett pontozva! Nevetséges. :D
3-4 hónapot elvileg ki kéne bírnod, ha semmi egyéb problémád nincs anyósoddal. Ilyen rövid idő alatt nem hinném, hogy beleőrülnél egy elmondja-meghallgatod típusú együttélésbe. Ha meg igen, akkor az már egy igen komoly antiszociális emberre utal.
Te ismered magadat, neked kell eldönteni, hogy e pár hónapig bírsz-e nyugodt maradni, és elengedni a füled mellett a felesleges dumákat.
Ha évekről lenne szó, az más lenne.
Én, ha tényleg nagy a fűtésszámla, akkor simán költöznék.
Èn biztosan nem költöznék!!!
Pláne a leírtk miatt.Januárig ellesztek otthon is. :)
Na bumm!
Én is megpróbálnám, ha mindketten az előnyöket nézitek (ő sincs egyedül, neki is könnyebb lesz a rezsit fizetni, ha beszálltok), neked is könnyebb lesz, a házimunkát meg tudjátok osztani.
A gyereknevelés terén pedig tudsz tőle tanulni, meg tudod vele beszélni, lehet azt egyeztetni.
És ha végképp nem megy, akkor még mindig ott a lehetőség, elköltözni tőle! És ha ezt még hangsúlyozod is, akkor majd talán ő is úgy áll hozzá a dolgokhoz, hogy tudja, te is tudod, hogy bármikor véget-vethetsz az együttlakásnak!
Az addig mind szép és jó,hogy a kérdező a picurral odaköltözik és ad valamennyit a rezsibe...De majd amikor megy a gázszámla és az anyósból kibukik,hogy azért ilyen magas az összeg,mert a kisgyerek miatt nagyobbra voltállítva a hőmérséklet,holott ő magára nem fűtőtt volna ennyit.Ezt simán megkaphatja a kérdező.Szóval ennek fenn áll a veszélye.Még van pár dolog amibe beleköthet az anyós,pl a tv,víz,étel,stb.Gyakorlatilag ha piszkálódós,beleszólós napja lesz,akkor mindent szóvá fog tenni.Persze az is lehet,hogy a mama nem ilyen szőrszálhasogató.Akkor viszont én kérek elnézést,hogy egyből negatívat feltételeztem róla!
De ha "kinyitom a számat" típus,akkor nagyon átgondolnám,hogy van-e az az összeg amiért megéri.Mert ennivalóra,ruházatra,valamennyi rezsire,telefonra,és egyéb költségekre pl fodrász,így is-úgy is költened kell,így nem valószínű,hogy akkora összeget meg tudnál spórolni,ami miatt megérné.
Én is fél évet éltem együtt, egy konyhában, egy kasszán anyósékkal. Utána már "csak" ugyanaz az épület, de külön lakás, külön kassza.
Nem volt egymással bajunk, persze ez hozzá-állás kérdése mindkét fél részéről. Pedig anyósom egy nagyon egyszerű, iskolázatlan asszony volt, és persze én is igyekeztem elfogadni, ha valamit megmutatott, amit én másként tanultam, és úgy láttam, hogy az ő verziója jobb. És mivel azt is látta, hogy "kapásból elutasítom" amit ő mond, hanem kipróbálom, megfontolom, és csak utána döntök, nem csinált belőle problémát, ha maradtam a saját verziómnál.
Nem kell rögtön úgy állni a dolgokhoz, hogy egy anyós kibírhatatlan stb. stb. Végülis felnevelt egy fiút, aki ráadásul pont olyan lett, akibe te beleszerettél, aki neked pont jó!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!