Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet feldolgozni a...

Hogyan lehet feldolgozni a gyermeked halálát?

Figyelt kérdés
Nincs másik. Majd beleőrülök.
2012. szept. 12. 09:45
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki másként éli meg, mást igényel ilyenkor.

A házunkban kb. 2 héttel ezelőtt egy 80 éves özvegyasszony fia, aki még alig múlt 50 éves, focizás közben lett rosszul, mire a mentők kiértek, ....

Azóta a szomszédasszony 2x jött ki a lakásból, és senkivel nem akar találkozni. A család jár hozzá, de senki mást nem akar látni, senkivel nem akar beszélni. Nem lehet mit tenni, ő így éli meg.

2012. szept. 12. 11:45
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha segít írd ki magadból mi történt,milyen volt a gyermeked,amit éppen akarsz.

Őszinte részvétem,tiszta szívből!

2012. szept. 12. 11:52
 23/30 Bence_ ***** válasza:

Talán akkor megy ha szét tudod választani a gyászt és az emlékét.

Van akin azt látom, hogy azért nem tud rendbe tenni egy tragédiát mert úgy "gondolja" hogy ha már nem szenved miattuk akkor nem szereti ő(t)ket.

Azt tudom csak én is írni, hogy sportolj, ha olyan vagy akkor beszéld ki magadból. Akár itt is.

Remélem, hogy lesz még csemetéd akit magadhoz ölelhetsz.

2012. szept. 12. 11:56
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Ismertem egy nagyon kedves és értelmes nőt. Az interneten ismerkedtünk meg, aztán egy nagyobb társaságba találkoztunk is néha. Soha nem tudta elfelejteni a fogyatékos fia halálát, állandóan évfordulókat emlegetett, meg valahogy mindig utalt rá. Azt hiszem, az alkoholba találta meg a vigaszt. Nemrég temették el, a mája nem bírta tovább. Ezt a megoldást nem ajánlom senkinek.
2012. szept. 12. 12:01
 25/30 anonim ***** válasza:
85%

Amikor elolvastam azt a két sort, amit írtál, a szemem könnybe lábadt.

Van egy nagyon jó barátnőm, neki halt meg a gyermeke. Feldolgozni igazából soha sem lehet. Ő addig jutott, hogy sírás nélkül tud beszélni róla. Született még egy gyermeke utána. Ő úgy dolgozta fel, hogy kineziológushoz járt rendszeresen, s arra gondol, hogy a gyermeke egy angyal, aki mindig mellette van.

A dédnagyanyám a háborúban veszítette el a fiát, de nem kapott visszajelzést, hogy meghalt-e vagy él. Félig megőrült. Rajta a vallás segített. Fanatikus katolikus lett.

Van egy folyamat, amelyen minden ember túljut, aki gyógyíthatatlan betegségben szenved, vagy meghalt valakije. Ezek a következők,

Alkalmazkodás szakaszai:

o sokk

o szorongás

o alkudozás

o tagadás

o gyász

o depresszió

o visszavonulás

o befelé irányuló harag

o kifelé irányuló agresszió

o elismerés

o elfogadás és beilleszkedés

Talán segít Neked, ha tudod, hogy éppen hol tartasz, s mi következik.

Nagyon sok erőt kívánok. Talán egy idő múlva próbáljatok egy másik babát vállalni.

2012. szept. 12. 12:22
 26/30 anonim ***** válasza:

őszinte részvétem :(

Ez a legrosszabb dolog ami egy emberrel történhet,nincs gyerekem még,de belegondolni sem merek mi lenne ha....

Nagyon sok erőt kívánok,és remélem a pici angyalka boldog ahol most van.

2012. szept. 12. 13:51
 27/30 anonim ***** válasza:
Mennyi idős gyerekről van szó?
2012. szept. 12. 15:55
 28/30 anonim válasza:
100%

Édesanyám elvesztette a férjét (apukámat) 1 évvel a születésem után. Aztán mikor én 16 voltam, a bátyám 18 évesen meghalt. Anya fel tudta dolgozni, mindig azt mondta, hogy nem könnyű életet kell kérni, hanem azt, hogy legyen erőnk átvészelni a nehézségeket. Neki az segít, hogy arra gondol, így már mindkettőjüknek jobb, valahol boldogok.

Részvétem.

2012. szept. 12. 16:23
 29/30 anonim ***** válasza:

Részvétem; nagyon sajnállak. :(

Nehezen, de lehet. Türelem.

Ha végképp nem bírod, keress meg szakembert, aki segít feldogozni a gyermeked halála miatti mély gyászt.

Addig is egy kis segítség:

www.gyaszportal.hu

www.gyertyagyujtas.hu

[link]

2012. szept. 12. 18:28
 30/30 A kérdező kommentje:
Kedves Mindenki! Nagyon hálás vagyok, hogy írtatok nekem. És kedves szavakat hallok Tőletek! Nagyon sokat számít!
2012. szept. 27. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!