Nektek, akiknek a szülei negatív értelemben "megalapozták" a gyerekkorát, verbális, fizikai bántalmazással, és még felnőtt önálló emberként is kiderülnek olyan dolgok amik ellehetetlenítik az önálló életét, ti hogy éltek?
Bár engem verbálisan sokat bántottak de egyszer kétszer fizikailag is.Egyszer apám nagyon durván elvert vasaló zsinorral a roh.adt szemét láda!Ott könyörögtem neki mint egy roh.adék szánalom..
Amúgy amit a ma 10:11 leírt nálam úgy szintén ezek mutatkoznak néha néha.Úgy hogy mást nem tudok hozzá szolni csak azt hogy ha nekem gyerekem és családom lesz ott egy hangos szó nem lesz bármi is történjen..
ma 10:11
Mintha csak én írtam volna ezeket a sorokat.Akkor úgy látszik ezek a dolgok minden emberen hasonló képen jönnek ki!
hát, én nem fogadom meg hogy nem emelek rá kezet, mert kaptam én is, de több volt a jogos mint a jogtalan... 1 eset volt amikor azért kaptam mert meg akartam védeni magamat, de a többit jogosnak gondolom ma is.
Szóval azért úgy gondolom hogy az időben adott pofon, mi egy más aranyat ér.. és nem kell itt nadrágszíj meg tudom is én milyen brutális eszköz. De alapvetően én se attól lettem sérült lelkű felnőtt mert olykor jogosan eltángálta, hanem mert közben olyan szavakat, kifejezéseket, hozzáállást és stílust alkalmaztak, amiket egy családban soha nem lenne szabad.
De annyi olyan gyereket látok akire ráférne hogy egy kicsit erősebben fogják, de épp azért nme, mert valszinleg volt az anyukának/ apukának valami gyerekkori emléke, ami miatt meg tévesen azt gondolja, hogy akkor a gyereket csak nagyon finoman lehet kezelni...tudom hogy vannak sérüléseim, és emiatt azt is tudom, hogy emiatt hajlamosabb leszek rá hogy a gyerekemet majd lazán fogjam, de az meg neki nem lesz jó. Meg nekem sem, nehéz megtalálni azt a normálisnak ítéálhető hozzáállást ami kellene, de oda kell figyelni... az biztos.
10:11-es válaszadó vagy
Mondanám, hogy ettől most megkönnyebbültem, de nem igaz :D
Mindenesetre én folyton úgy érzem, hogy ennyire elcseszett nem lehet senki más a világon, pedig lám, dehogynem.
Csak az ember annyira magányosan éli ezt meg a sok "normálisnak" tűnő ember között.
Apám egy agresszív alkoholista volt. 15 éves koromig napi szinten kaptam a verést, ha volt rá ok, ha nem.
Azóta férjhez mentem, apám meghalt és elköltöztünk. Mondhatni normális életem van, de sajnos maradtak nyomai a gyerekkoromnak. Nincs önbizalmam, önértékelésem nulla, és nagyon nehezen kommunikálok idegenekkel. Bizalmatlan vagyok mindenkivel, ahogy előttem írták, előítéletes vagyok másokkal szemben, nem tudok elfogadni embereket,stb.
Egyedül a férjemet engedem magamhoz közel. Mindenki mással távolságot tartok.
utolsó: én megmondtam neki gyerekként, hogy a gyereke vagyok és nem a haverja és ezért nem beszélhet velem ugyan így mint veled... alaposan meglepődött -és volt fogantja, onnantól változott meg a kapcsolatunk jó irányba, hozzá teszem akkor kaptam először és utoljára igazságtalanul egy bazi nagy sallert (lefejeltem a fürdőszoba ajtó kertét, és eyg szép csík lett kersztbe a homlokomon...) apámtól, hogy én nem beszélhetek így anyámmal. De volt értelme, mert anyámmal legalább sikerült rendezni a viszonyunkat...:) .
De ha most beszélne így velem anyám,akkor is simán megkérdezném hogy miért teszi ezt velem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!