Én anya apa és a felnőtt fiú testvérem . Az a baj hogy az ivás közénk áll a nagy tesőmal Mit tudnék csinálni hogy jobb legyen a kapcsolatunk? Mert akkárhányszor ittas folyton ini akkar és az apukám és anyukám akkar tenni elene valamit . Mit tegyek?
Te nem igazán tudsz tenni ellene, sőt, a szüleid sem azon kívül, hogy megpróbáltok beszélni a testvéreddel, és megértetni vele, hogy az alkoholizmus betegség, és segítségre van szüksége. Ha ő maga nem akar felhagyni vele, ti sajnos nem tehettek semmit.
Alkoholista apa mellett nőttem fel, nálam a kapcsolat teljes megszakítása és az ultimátum jelentette a megoldást: hónapokig nem beszéltem vele, nem vette fel a telefont, satöbbi, aztán anyám elkezdett közvetíteni, én pedig egy feltételt villantottam, mikor rájött, hogy hiányzik neki a pici lánya, és mindenáron békülni akar: ha egyszer megérzem rajta a piát, mikor ott vagyok, legközelebb a temetésére megyek, vagy még arra se. Persze volt pár kör ezzel is, de idővel bevált, a módszerek drasztikussága persze emberfüggő.
20/L lennék, két éve szabadultam. Kivárásra játszottam, és megragadtam az első lehetőséget, hogy önálló, normális életem lehessen, ez pedig egyetem fedőnéven került elém. Még pár évig, legalább a mesterképzés végéig biztos helyem lesz a kolléiumban.
Azért mondom ezt el, hogy lásd, van kiút, de csak magadtól remélheted a változtatást. Tizennyolc évesen költöztem el, azóta a bizonyos békülés óta félévente néhány napra megyek látogatóba, esetleg ünnepekre, de soha többé nem fogok vele élni, inkább a híd alatt.
Megkérdezhetem a te korod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!