Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én anya apa és a felnőtt fiú...

Norcsika 1 kérdése:

Én anya apa és a felnőtt fiú testvérem . Az a baj hogy az ivás közénk áll a nagy tesőmal Mit tudnék csinálni hogy jobb legyen a kapcsolatunk? Mert akkárhányszor ittas folyton ini akkar és az apukám és anyukám akkar tenni elene valamit . Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2012. aug. 21. 17:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Te nem igazán tudsz tenni ellene, sőt, a szüleid sem azon kívül, hogy megpróbáltok beszélni a testvéreddel, és megértetni vele, hogy az alkoholizmus betegség, és segítségre van szüksége. Ha ő maga nem akar felhagyni vele, ti sajnos nem tehettek semmit.

Alkoholista apa mellett nőttem fel, nálam a kapcsolat teljes megszakítása és az ultimátum jelentette a megoldást: hónapokig nem beszéltem vele, nem vette fel a telefont, satöbbi, aztán anyám elkezdett közvetíteni, én pedig egy feltételt villantottam, mikor rájött, hogy hiányzik neki a pici lánya, és mindenáron békülni akar: ha egyszer megérzem rajta a piát, mikor ott vagyok, legközelebb a temetésére megyek, vagy még arra se. Persze volt pár kör ezzel is, de idővel bevált, a módszerek drasztikussága persze emberfüggő.

2012. aug. 21. 17:17
 2/9 A kérdező kommentje:
És te hány éves vagy?
2012. aug. 21. 17:31
 3/9 anonim ***** válasza:

20/L lennék, két éve szabadultam. Kivárásra játszottam, és megragadtam az első lehetőséget, hogy önálló, normális életem lehessen, ez pedig egyetem fedőnéven került elém. Még pár évig, legalább a mesterképzés végéig biztos helyem lesz a kolléiumban.

Azért mondom ezt el, hogy lásd, van kiút, de csak magadtól remélheted a változtatást. Tizennyolc évesen költöztem el, azóta a bizonyos békülés óta félévente néhány napra megyek látogatóba, esetleg ünnepekre, de soha többé nem fogok vele élni, inkább a híd alatt.

Megkérdezhetem a te korod?

2012. aug. 21. 18:05
 4/9 A kérdező kommentje:
Persze 10 éves vagyok .
2012. aug. 21. 19:37
 5/9 A kérdező kommentje:
És a fiú testvéremnek van egy barátnője akki drogozik
2012. aug. 21. 19:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha a testvéred és a barátnője is elmúltak 18, akkor gyakorlatilag semmit sem lehet tenni :( Ha viszont nem, akkor a szülőknek kellene inzétkedni.
2012. aug. 21. 20:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Sajnos igen a testvérem már 21 éves és igen a lány meg 20
2012. aug. 21. 20:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Ezesetben sajnos semmit nem lehet tenni, legfeljebb kivárni. Neked is ez az egyetlen dolog, amit tanácsolni tudok: várd ki, amíg eljön a te időd. A legtöbb, amit én tehetek, hogy sok erőt kívánok neked, ne hagyd, hogy a bátyád példája magával rántson.
2012. aug. 22. 00:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát hogy is mondjam most már ma még nem találkozott a lányal remépem így is marad
2012. aug. 22. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!