Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek?

Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Azt gondolom,hogy két ember kapcsolata nem azon múlik,hogy születik-e közös gyerek.(Nem a szándék hiányzik)

Lehet,hogy tévedek,de szerintem az érzelmeken és törõdésen,illetve a közös jövõ képen múlik.

A gyerek önmagában véve nem összetartó erõ.(látsd. a rengeteg csonka családot,egyedül nevelõ szülõt)

Mit gondoltok errõl a témáról?

2012. szept. 11. 13:52
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Nekem már van gyerekem.Egészséges vagyok és nem akarom elhagyni a párom.Õ problémázik.
2012. szept. 11. 15:04
 12/23 anonim ***** válasza:
pontosan min "problémázik"? ha nem veled lenne, lehetne gyereke?
2012. szept. 11. 15:08
 13/23 anonim ***** válasza:
Szerintem sem összetartó erő,Mi a férjemmel nem szeretnénk gyereket,ez már a megismerkedésünkkor kiderült,és 5 éve vagyunk együtt,nagyon jó a kapcsolatunk,és igyekszünk is tenni érte,hogy igy maradjon,megegyezik a gondolkodásunk,a fontos dolgokban,és nagyon szeretjük egymást,nem hinném,hogy egy gyermek változtatna,jobbá tenné,a kapcsolatunk.Vagy képes lennék a gyermek érdekében,egy rossz kapcsolatban élni.
2012. szept. 11. 15:27
 14/23 anonim ***** válasza:

Egy gyerek semmit nem tart össze. Inkább csak a nők szeretik azt hinni, hogy meg tudják fogni a férfit azzal, ha szülnek neki egy gyereket. De ha anélkül nem jó a kapcsolat, akkor egy gyerekkel csak még rosszabb lesz, mert a nő a gyerekkel születése után jóval többet foglalkozik mint a férfival, és elképzelhető, hogy emiatt a férfi eltávolodik tőle.

Pl egy ismerős srác akart 5 gyereket, utána feleségül vett egy lányt, akinek a szülei kényszerítették az egész házasságot, mert a lány terhes lett. Megszületett a gyerek és a srác csak dolgozik, mint a güzü, az összes pénzét hazaadja, nem tud magának venni semmit, és emiatt már utálja a feleségét is, meg a gyerekét is. Most azt mondta, hogy nem akar több gyereket.

Szóval én úgy gondolom gyereket csak akkor kéne vállalni, ha a kapcsolat elbírja, és mindkét fél szeretné.

Persze vannak akik szaporodnak agyatlanul, aztán lehet hogy ők csinálják jól, én azt nem tudhatom.

2012. szept. 11. 16:36
 15/23 anonim ***** válasza:

A gyerek összetartó erő!

Meg tudják a nők vele fogni a férfit.

Ha a férfi ki nem állhatja már a feleséget, akkor is marad a gyerek miatt.

Gyerekkel meg lehet fogni valakit, és ezt sok nő ki is használja.

2012. szept. 11. 16:55
 16/23 anonim ***** válasza:
A papucsokat talán igen. De ha ez így működne minden férfinél, akkor nem lenne apámnak 3 gyereke, 3 különböző nőtől, és nem élne most egy negyedik nővel, akinél nincs gyerek.
2012. szept. 11. 17:33
 17/23 anonim ***** válasza:

utolsó néhány válaszoló:

ki beszél itt rossz kapcsolatról, amit gyerekkel akarnak összeheggeszteni? a kérdés úgy szól, h egy eleve nagyon jó kapcsolatot elronthat-e az, ha soha nem lesz gyerekük.

2012. szept. 11. 18:03
 18/23 anonim ***** válasza:

Első sorban azt mondanám, hogy gyereket nem azért "kell" szülni, hogy jobbá tegyen egy kapcsolatot, vagy összetartson.

Másrészt azzal értek egyet, hogy nem lehet egy gyerekkel megfogni a másik embert, maximum ideig óráig. Egy rossz kapcsolaton sem tud javítani, nem hozza vissza a szerelmet és így tovább...

Ez egyénenként változó. Ahogy elnézem a kérdésedet, te már nem akarsz gyereket, vagy legalábbis nem görcsösen, a párod viszont igen. Ettől függetlenül láthatja ő is így ahogyan te : "Lehet,hogy tévedek,de szerintem az érzelmeken és törõdésen,illetve a közös jövõ képen múlik.

A gyerek önmagában véve nem összetartó erõ" De miért gondolod, hogy valaki csak azért akar gyereket, mert összetartó erő? Hogy ti csak ettől maradhattok együtt örökre? Nem lehet, hogy magának a gyerekvállalásnál ennél fontosabb, mélyebb okai is lehetnek?

2012. szept. 11. 18:39
 19/23 anonim ***** válasza:
Én sem gondolom, hogy egy gyermeken múlna, de vannak akiknek fontos, vannak akiknek nem. De akinek fontos annak sem azért, amit te leírtál, hogy jó legyen a párjával a kapcsolata. Jó esetben legalábbis nem ez a gyermekvállalás lényege, szerintem. Szóval egyénenként változóan, mehet tönkre kapcsolat azért mert nem születik gyerek és mehet tönkre azért is mert születik. A párodat gondolom megviseli, hogy gondok vannak vele, ez inkább lelki, önmagában lévő probléma, mintsem az hogy miként, hogyan lesz erősebb egy kapcsolat! Vagy ő ezért szeretne babát?
2012. szept. 11. 18:44
 20/23 A kérdező kommentje:

Nagyon megvisel mindkettõnket ez a kérdés.Nagyon szeretnék babát tõle,mert szeretem és elfogadtam mint a jó,mint a rossz tulajdonságait.Szerintem mélyebb lelki háttere az összetartozás iránti vágy talán.

Úgy tartja,hogy gyerekért érdemes élni és dolgozni.

2012. szept. 11. 20:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!