Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vőlegényemmel nem értünk...

Vőlegényemmel nem értünk egyet abban, hogy be kell-e biztosítani magunkat egy esetleges halálesetre. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Nem pont életbiztosításra gondolok, de szeretnék beszélni egy szakemberrel hogy ha egyikünk meghal, a másik mire számíthat. Ugyanolyan a családunk anyagi helyzete és kb ugyanannyit is keresünk, nem erre spekulálok.

Olyanokra gondolok, hogy megadjuk egymást haláleseti kedvezményezettnek, hogy ha gyerekünk lesz akkor a biztosítás ne az ő nevére szóljon mert akkor nem lehet hozzáférni stb.

Szerintem ezek fontos dolgok, ha én meghalok akkor ne kelljen még emiatt is gyámügyre meg ezer helyre rohangálni, hanem ő, mint jogosult felveszi a pénzt és ha kell, felhasználja, ha meg nem akkor elteszi a gyereknek. Ugyanez akkor is, ha ő meghal.

De szerinte ez felesleges, úgysem lesz semmi meg majd ha lesz, aki életben marad megoldja.

Ti mit gondoltok?

2012. szept. 10. 11:17
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

az életbizti egy baromi nagy lehúzás. soha nem kötnék. inkább a biztosítási díjat félreteszem valami normálisan kamatozó betétbe, azzal többre megy a családom ha meghalok, de egy temetésre talán még futná :)

szerencsére ebben azért egyet értünk a párommal. mindketten biztosítónál dolgozunk, szóval tudjuk hogy mennek az ilyen dolgok. mindenbe bele lehet kötni, csak fizetniük ne kelljen...

nem élünk túl veszélyes életet, szóval marha kicsi az esélye, h pont minket bax el a kamion, vagy sziklamászás közben lezuhanunk a falról.

egy milliárdos biztosítási összeg sem hozza vissza a szeretett családtagot. nekem amúgyis visszás dolog nyerészkedni valaki halálán. minden egyes ft költésénél eszembe jutna hogy mégis honnan van az a pénz...

2012. szept. 11. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!