Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vőlegényemmel nem értünk...

Vőlegényemmel nem értünk egyet abban, hogy be kell-e biztosítani magunkat egy esetleges halálesetre. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Nem pont életbiztosításra gondolok, de szeretnék beszélni egy szakemberrel hogy ha egyikünk meghal, a másik mire számíthat. Ugyanolyan a családunk anyagi helyzete és kb ugyanannyit is keresünk, nem erre spekulálok.

Olyanokra gondolok, hogy megadjuk egymást haláleseti kedvezményezettnek, hogy ha gyerekünk lesz akkor a biztosítás ne az ő nevére szóljon mert akkor nem lehet hozzáférni stb.

Szerintem ezek fontos dolgok, ha én meghalok akkor ne kelljen még emiatt is gyámügyre meg ezer helyre rohangálni, hanem ő, mint jogosult felveszi a pénzt és ha kell, felhasználja, ha meg nem akkor elteszi a gyereknek. Ugyanez akkor is, ha ő meghal.

De szerinte ez felesleges, úgysem lesz semmi meg majd ha lesz, aki életben marad megoldja.

Ti mit gondoltok?

2012. szept. 10. 11:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem felesleges, sose lehet tudni, hogy mi fog történni.
2012. szept. 10. 11:23
 2/11 anonim ***** válasza:
52%

Voltam biztosítós.

Jóval többször és többet nyer a biztosító az üzleteken, mint az ügyfél. De van, akinek jól jön...

Azt megmondani, hogy nektek a sors mit tartogat és kell-e erre pénzt áldoznotok vagy felesleges, senki nem fogja megmondani.

Ui. Nagyon sok privát levelet fogsz kapni és sokan akarnak majd rádtukmálni termékeket. Legyél okos!

2012. szept. 10. 11:24
 3/11 anonim ***** válasza:
Mi is hasonlóak vagyunk a párommal, mint ti. A párom az "élj a mának" típusú ember, mindig azt mondja, hogy butaság a jövővel foglalkozni. Én meg mindig a legrosszabbra gondolok, és az ellen próbálom magam bebiztosítani. Ilyen dolgokat én egyedül intézek (a tudtával, csak nem feltétlenül kell velem jönnie). Így a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad.
2012. szept. 10. 11:24
 4/11 anonim ***** válasza:

Miután összeházasodtunk,minden ilyet egymásra irattunk.

Minket a cég is biztosit,egymás kedvezményezettjei vagyunk,életbiztositésunk is van a lakásbiztositáshoz,itt is igy van.

Lakásbiztositásnál második kedvezményezettnek a szülők vannak arra az esetre ha pl a dilis szomszéd akkor robbantja be a házat amikor egyszerre vagyunk otthon vagy együtt halunk meg kocsiban...

2012. szept. 10. 11:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Annak tudatában, hogy egy egyszerű temetés 250 ezer körül kezdődik, és bármi megtörténhet bárkivel, igen, nem árt a biztosítás... akár egy kis havi összegű kockázati. Ha fiatalok vagyok nem is kell sokat fizetni.
2012. szept. 10. 11:34
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem is csak arról van szó, hogy legyen 10 féle biztosításunk.

Van mind a kettőnknek 1 kockázati, ez minimális mind havi díjra, mind biztosítási összegre. Meg van megtakarítással kombinált, lejárat nélküli, CHF és EUR alapú. Családtag javaslatára kötöttük, nyilván a biztosító is jól jár, de amennyire lehet próbáltuk megkeresni a legjobbat, ahol a legkevesebb "ebben az esetben nem fizetünk" van.

Inkább arra gondolok, hogy rendelkezhessünk egymás számláján; hogy intézhessük egymás lakásásnak az ügyeit, beleértve víz, gáz, stb. Mert ugye ez már nem úgy megy, hogy x.y. felesége vagyok és ezt meg azt akarom intézni, kell felhatalmazás.

De szerinte felesleges :-(

2012. szept. 10. 11:35
 7/11 anonim ***** válasza:
De ez még mindig megy. A feleségnek nem kell meghatalmazás. Pont pár napja kötöttem szerződést a férjem nevében az EON-nál (ő külföldön van).
2012. szept. 10. 11:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Mi a férjemmel kotottunk (életbiztosítás-halál esetén is + egy kis sporolás is van benne). A férjem minden nap uton van. Uzemi autot vezet (árut szállít). Sok szornyuség torténik az utakon. Van egy kislányunk, házunkat kolcsonre vettuk (még 10 év van hátra). Most ha torténne valami, tuti, hogy 1 fizetésbol nem tudnánk fennmaradni. A házkolcsonrol nem is beszélve.

Nekem is van 1 biztosítás, lányomnak meg 2 van. Egyiket aposom fizeti, a másikat mi, de ez tobbnyire sporolásos bizosítás.

2012. szept. 10. 11:44
 9/11 anonim ***** válasza:
És onnantól hogy nem vőlegény-menyasszony lesztek,hanem férj és feleség,nem akarjátok a családtagról egymásra irtani a kedvezményezettet?
2012. szept. 10. 11:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Mi is beszéltünk erről, sőt van is baleset biztosításunk. Most tervezzük, hogy kötünk másikat is. Az életbiztosítás lesz, mert soha nem lehet tudni. A férjem minden nap vezet min 150km-t, elég forgalmas útszakaszon. Soha nem lehet tudni. Velem is történhet akármi, mert mi van ha út közben mind a ketten meghalunk? (A lányunkat nem nagyon visszük, mert pont ezen a nagyon baleset veszélyes útszakaszon kéne közlekedni, és nagyon félek, hogy pont vele történne valami.) Így egymás kedvezményezettjei leszünk, ha baj van akkor tud valaki intézkedni.
2012. szept. 10. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!