Hogyan lehet valaki mára senki számodra amikor régen ő volt a mindened?
Változnak az idők, az emberek és persze mi magunk is!
Az első szerelmünk soha nem lesz (általában) egy idegen. Egy kicsi helye mindig lesz a szivünkben, mégha az már nem is ugyanaz az érzés, mint anno!
Amikor elkezdődnek 2 ember között a problémák, azok a dolgok mindig kicsit távolabb lökik a másik féltől.
Persze nem íratlan szabály ez, nem kell ennek így lennie. De megesik! :)
Konkrétan arra gondolok, hogy pl megy egy zene a rádióban amire x éve énekelgettetek/közös számotok ezek nem jutnak eszetekbe? Nem első szerelem a lényeg azt azért írtam, mert én nem voltam ilyen helyzetbe még és nem tudom, hogy milyen :)
köszönöm a válaszokat.
Ez részben bizonyíték arra, hogy amit az ember a kapcsolat elején mond és érez, az nem mind igaz. Csak megzavarják az agyunkat a kémiai folyamatok, és az eufória miatt kimondunk olyan dolgokat is, amik később nem feltétlenül lesznek érvényesek. Mindez csak arra jó, hogy a pár együtt maradjon, mert ha már az első perctől mindenki racionálisan néz a "szerelmére", akkor nem sokan akarnának egész életükben együtt maradni vele, hiszen a hibákat azonnal észrevennék. Ez tehát valamiféle biológiai mechanizmus része lehet, ami biztosítja, hogy a kezdeti időszakban a pár együtt maradjon legalább addig, amíg néhány egészséges utódot tudnak nemzeni.
Aztán a "vegyszerek" elvesztik a hatásukat, és a pár különmegy. Az utána termelődő hormonok biztosítják, hogy a pár ne kerüljön újra össze, így növelve a genetikai diverzitás fennmaradását.
Amikor azt hallom vagy olvasom, hogy nem szabad! tartani a kapcsolatot az exekkel, akkor bennem is felmerül ez a kérdés és értetlenkedek. Miféle szeretet volt a két ember között, hogy ha az egyből semmivé válik, ha az illető nem váltja be a közös élet reményeit?
Olyankor tudom ezt a pálfordulás elképzelni (magam is átéltem), ha félreismerted az illetőt vagy megváltozott és nagyot csalódtál benne, mint emberben. Így érthető, ha valaki még a fejét is elfordítja, ha meglátja a másikat. (Bár a haragtartó viselkedést sem tartom jónak.)
Viszont nem minden párkapcsolat végződik így, vannak békés elválások is, amikor a volt párod továbbra is jó, szeretetreméltó ember marad a szemedben, csak éppen a közös élet, a párkapcsolat nem működik tovább valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!