Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak vele? Én nagyon...

Mit csináljak vele? Én nagyon szeretnék neki segíteni, de valami menthetetlen.

Figyelt kérdés
Tesómról van szó, aki szinte annyit eszik mint egy állat. Én 3 évvel idősebb vagyok (Ő 12, én 15) de fele annyit sem eszem mint Ő. Például én ma reggel ettem 2banánt, délben egy tányér rizseshúst, délután 4virsli, előbb pedig paradicsom saláta. Amíg Ő ennyit evett. : Reggel - sütemény. Később - zsemle lekvárral. Dél felé - lecsó kenyérrel, plussz zsemle . Később - 3cső kukorica. Utánna - 4 virsli 2zsemle sok ketchup. Aztán - 2 párizsis kenyér. Előbb - 2 kenyér sajtkrémmel, sonkával. Szerintem most is a hütőben van a feje, úristen.. Nem tudom hogy segíthenék neki. Anyum is próbál neki, de valahogy nem érdekli mit mondunk neki, csak az étel. AZ ÉTEL AZ ÉLETE. Lehetne azt, hogy anya, kevesebb ételt vesz, és nem bír ennyit enni, de sajnos, ez megoldhatatlan, 5en vagyunk testvérek (Csak Ő ilyen nagyétkű) Ezért anyának mindennap legalább 2kg kenyér,kalács,zsemlét meg kell vennie. Itthon is van mindig sajt,sonka, meg ezek a legalapvetőbb dolgok. És ő mindenből vedel. Tegnap anya itthon volt egésznap, és apának volt tegnap a születésnapja, és anya rengeteg süteményt sütött, nagyon sok torta, meg minden. Én megettem vagy 2szelet málnatortát, amíg Ő 8at :( Úgy sajnálom amúgy Őt, mert tudom hogy sosem fog bírni lefogyni... 88kiló már, és még csak 12éves.. Igaz, én sem vagyok olyan vékony, 60kiló vagyok, de régebben énis ennyi voltam, mint Ő. De ma már sokat mozgom,és nem eszek zsíros dolgokat (mármint csak minimálisat,és azt is néha) Szerintetek mit csináljak? Hogy segítsek rajta? Kényszerevő :\'s
2009. júl. 29. 19:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Te nem tudsz segíteni, ez a szüleid feladata lenne, mégpedig sürgősen. Beszélj velük, hogy kicsit figyeljenek már oda, mert ebből probléma lesz hamarosan. Magas vérnyomás, cukorbetegség... Szakember segítségére és teljes életmódváltásra lenne szükség, hogy ne essen kísértésbe.
2009. júl. 29. 19:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, mert Ő rá így testvéri, vagy akár rokoni ismeretséggel nem lehet hatni. Már gondolkozott anya azon, hogy felkeres valami dietetikust, aki összeállit neki egy étrendet, de szerintem azt sem tartaná be. Inkább, valami olyasmi lenne jó, aki foglalkozik vele, együtt edzenek, meg mondja mikor mit egyen... De Ő ilyenekre sem hallgat. Mindig mikor eszik mondom neki, hogy Adrián elég lesz a fele is szerintem, akkor mindjárt jön az hogy ne foglalkozzak vele. Meg ilyenek... Tudom milyen nehéz lefogyni, én is fogytam már sokat, de Őt ez nem motiválja...
2009. júl. 29. 19:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Kénytelen betartani, mert rendszeresen ellenőrzésre kell járni. Mindenképpen beszéljen anyukád a gyerekorvossal, hogy segítsen a megfelelő szakembert megtalálni. Egyébként ha teljesen megváltoztatja anyukád az otthoni étkezési szokásaitokat, édesség semmi, fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű, sok zöldség, gyümölcs, sovány húsok, akkor akkor kénytelen lesz azt enni. Ráadásul ez senkinek nem fog ártani a családban. Ha ott a süti meg minden, akkor addig nem lesz változás.
2009. júl. 29. 19:37
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom anyagilag mennyire tudnátok megoldani, de vannak fogyókúrás táborok is, ahol kimondottan túlsúlyos gyerekek vannak és ott megtanulják az alapdolgokat.
2009. júl. 29. 19:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Csak az segít, ha szembesül a valósággal. Én is kövér voltam, azután fogytam le, hogy láttam magam a képeken...88 kiló 12 évesnek nagyon sok akár fiú, akár lány és ha ennyit eszik, kétszer ennyi is könnyen lehet pár éven belül. Még az sem lenne megoldás, ha sportolni kezdene szimplán, mert aki ilyen kajákat eszik és ekkora mennyiségben, az azáltal sem fog sokat fogyni. Fel kell nyitnotok a szemét, hogy ebből betegség lesz, vagy még rosszabb. Az lenne az igazi megoldás, ha ti is átállnátok egészségesebb táplálkozásra, ha nem lenne otthon, csoki, torta, kukorica. Nem mennének bele a szüleid, hogy másként táplálkozzatok? Tudod, ha az ember látja, megkívánja, ha meg nincs, akkor be kell érni azzal, ami van. Amúgy lány vagy fiú a testvéred?
2009. júl. 29. 20:28
 6/11 anonim ***** válasza:
És az nem lehet,hogy valami olyan lelki problémája van ami miatt evészavar alakult ki nála?Vajon nem érte olyan trauma ami miatt ilyen lett,amiről esetleg nem is tudtok?Szerintem ennek is a végére járhatnátok.Csak egy ötlet
2009. júl. 29. 21:28
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Amúgy fiú a tesóm. Hát igen, simán lehet még duplája is, sőt..

áá, nem hiszem hogy lelkitrauma, már vagy 3éves kora óta rengeteget eszik. De egyébként, nem nagyon látszik meg rajta, mivel nem aza zsíros szétfolyós típus, inkább kicsit izmosabb mindene, mivel régebben még sokat focizott, meg szeretett a szabadban szaladgálni satöbbi. Meg van vagy 170cm, ha nem több...

2009. júl. 29. 22:07
 8/11 A kérdező kommentje:
Anyagilag még mondjuk szerintem megoldható lenne valami tábor, nem eza része okozna gondot, hanem hogy nem menne. Nem érdekli a súlya. Fontosabb a pizza, mint az egészsége. Nem értem meg.. Bár, elhiszem, hogy most még így lássa, de 15-16 éves fejjel, mikor már csajok.. stb, nem így fogja felfogni.(tapasztalatból írom) Igen, nekünk is egészségesebben kéne étkezni.. Próbáltuk is már. De akkor simán annyit tesz, hogy nem kajál itthon, anyámtól kér pénzt, aztán hamburger,sültkrumpli,gyors büfé, akkor talán még roszabb,mint hogyha itthon megeszi a főzeléket sült hússal. Meg egyébként, oké, sokszor vannak itthon csokik,cukrok,édességek,de a tesóim a többi van aki 5év alatt van, Ők meg ugye még kicsik, néha kell nekik is :) Szóval, alapnak kell hogy legyen, meg mindenki édesszájú,nekem is jól esik, néha aza 3-4kocka csoki,de nem két tábla,mint ahogy Ő neki! És legtöbbször több féle főtt kaja van, van mikor van mondjuk hal rizzsel, és mexikó zöldségekkel, mellé csirke paprikás tésztával. A rizses hal elfogy, mert mi azt esszük,de a tésztát,csak Ő.... áá.. sosem fog tudni lefogyni :( És inkább most kéne neki, mint később bajlódni vele. dehát..
2009. júl. 29. 22:13
 9/11 anonim ***** válasza:

szerintem el kéne mennie pszichológushoz, mert valamit kompenzál az evéssel. a szakember tudna rajta segíteni és ingyen is lehet menni, nem kell magándokit választani!

31/L

2009. júl. 29. 22:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Rendes tőled,hogy aggódsza tesódért,de itt a szülőknek kell a sarkukra állni. Mi az,hogy ha nincs otthon olyan kaja,akkor kér pénzt anyudtól és elmegy hamburgerezni? Egyszerűen ne adjon anyukád neki pénzt. Csoki is lehet úgy otthon,hogy a szülők elteszik és ők osztják ki a kicsiknek. Beszélj a szüleiddel,hogy vezessenek be szabályokat és kényszerítsék rá,nem azért de én és tesóim 12 évesen azt ettük,amit anyukánk főzött és soha nem volt olyan,hogy ha nem izlett elmentünk mást venni. Csoki meg mindig ők adtak.
2009. júl. 30. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!