Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, mit csinálnátok, ha a...

Szülők, mit csinálnátok, ha a 14, nemsokára 15 éves lányotok szobájában találnátok egy doboz vazelint?

Figyelt kérdés

Mert a youtube-on volt egy videó, hogy egy kiscsaj mutatta, hogy lehet házilag szájfényt csinálni vazelinből és szemhéjfesték/pirosítóból. És szeretném kipróbálni, csak anyám állandóan pakol a szobámban meg minden, ráadásul elég rossz is a szüleimmel a kapcsolatom és szerintem ha meglátná a vazelint, azt hinné, hogy nemi életet élek (ami nem igaz) és kikapnék...

Ti mit gondolnátok, ha a velem egyidős lányotoknál vazelint találnátok?

14,5/L

2012. szept. 9. 17:37
1 2 3 4
 21/32 ava87 ***** válasza:
84%

Ja, szájfényre visszatérve, inkább ezeket ajánlom, ha házilag szeretnél ilyesmit készíteni:

Ragyogó szájfény:

1 teáskanál kakaóvaj,

fél teáskanál kókszolaj,

1 teáskanál mandulaolaj,

fél teáskanál méhviasz,

1 teáskanál aloe vera gél.

A kakaóvajat, a kókuszolajat, a mandulaolajat és a méhviaszt gőz felett olvasszuk fel, az edényt húzzuk le a tűzről, majd adjuk hozzá az aloé gélt. A masszát alaposan keverjük össze, töltsük makulátlan tiszta üvegcsébe, és mielőtt lezárnánk hagyjuk teljesen kihülni. Pillanatok alatt fényessé és ragyogóvá varázsolja az ajkakakt. Ha természetes alapanyagokból készült rúzsra visszük fel, annak színe mélyebb árnyalatban játszik majd.

Céklás ajakpirosító:

2 evőkanál mandulaolaj,

10 g méhviasz,

1 evőkanál céklalé (halványabb színhez kevesebb)

4 csepp borsmenta-illóolaj.

Az olajat és a méhviaszt gőz felett olvasszuk fel. Az edényt húzzuk le a tűzről, és a tartalmához fokozatosan kiskanalanként adjuk hozzá a céklalevet, míg el nem érjük a kívánt színt. Villávala alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a borsmentaolajat, keverkük át, majd töltsük makulátlan tiszta üvegcsébe. A céklából remek málnaszínű ajakpirosító készíthető. A főtt céklát le kell reszelni, hogy kinyerjük a levét (ebből a szükségesnél többet készítsünk), vagy bioboltokban kapható, vegyszermentes céklalevet használjunk.

2012. szept. 9. 19:33
 22/32 anonim ***** válasza:
87%

Most árakon nem fogok vitatkozni, sem pro, sem kontra.

Mint szülő: megfogod a vazelines dobozt, és szépen beteszed a többi krémed meg pipere cuccod közé a polc kellős közepére. A kutyát nem fogja érdekelni, hogy minek az neked, vagy ha mégis, akkor megmondod. Ennyi.

Akkor kezd el anyád aggódni, ha az ágyad alatt, a fiókodban dugdosva, meg rejtegetve talál egy doboz akármit, amit szemmel láthatóan el akartál rejteni. Akkor elkezd kattogni az agya, hogy minek az neked, mire használod vajon, és miért akarod eltitkolni.

Ne titkold. Ennyire egyszerű. Tedd ki szem elé, elvégre egy hidratálóval vagy sarokpuhító krémmel se csinálnál ekkora fesztivált. Ez is csak bőrpuhító. Pont.

A gyanús nem a vazelin... hanem a viselkedésed, a titkolózás meg a rejtegetés.

2012. szept. 9. 19:37
 23/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat (:

ava87 ezt eddig nem is tudtam. Akkor lehet meggondolom, van-e kedvem még ehhez az egészhez :S

Amúgy újságból már nekem is volt szájfényem, imádtam, csak egyszer anya kimosta, mert a gatyám zsebében maradt :')

És amúgy köszi :) Csak ezek a méhviasz, meg ilyesmi cuccok kb mennyibe kerülnek? Most van egy ezresem és úgy gondoltam, holnap suli után, mikor jövök hazafelé, megveszem a vazelint... azaz mostmár méhviaszt meg a szájfényhez szükséges cuccokat. És hát kb ebből kell gazdálkodnom xD

2012. szept. 9. 19:40
 24/32 ava87 ***** válasza:
83%

Hm, hát ezek az alapanyagok nagyobb kiszerelésben szoktak lenni, és úgy nem olyan olcsóak, csak hát tényleg kevés kell belőlük, úgy leosztva elég olcsóra kijön egy normál mennyiségű szájfény.

Persze értem én, 14 évesen az ember nincs eleresztve pénzzel, és egyben tényleg kicsit nagyobb kiadás ezeket megvenni, pl. mandulaolaj fél deci 800 forint kb., 100 g kb. 900 forint. Itt inkább az a haszon, hogy ezek természetes anyagok, nincs bennük kőolaj származék, mint szinte minden boltban kapható kozmetikumban (a vazelin is ilyen egyébként).

2012. szept. 9. 20:19
 25/32 ava87 ***** válasza:
74%
Na, mármint úgy értettem, hogy nagyobb kiszerelésben az egységár nyilván kevesebb, ha kis adagot veszel, az nem éri meg annyira :)
2012. szept. 9. 20:19
 26/32 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy én is láttam azt a videót és nagyon szar lett,de mond,hogy mész veszel vazelint szemöldökszedésre/szájfénynek meg minden szarra :D
2012. szept. 9. 20:23
 27/32 A kérdező kommentje:

Hát tényleg elég drágák, ezért akartam először vazelint venni, az legalább olcsó :| De mindegy, azért a biztonság kedvéért szétnézek holnap a Dm-ben is, hátha véletlenül ráakadok egy olcsóbb cuccra (:

Utolsó: Szerintem amúgy tök jó lett, jó mondjuk egy kicsit élénk, de gondolom ha én más színű festékből csinálom, úgy is jó lesz. Remélem.

2012. szept. 9. 20:35
 28/32 anonim ***** válasza:
89%
dm-ben is van essence, és miss sporty :) garantáltan olcsók és jók :)
2012. szept. 9. 22:17
 29/32 anonim ***** válasza:
Ava, ezeket az olajokat hol szerzed be?
2012. szept. 15. 01:17
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

A vazelin azért nem csak szexhez van.

Van, aki a könyökét keni vele, meg a sarkát, persze ők nem 14 évesek, de szóval, ez azért mégis csak egy krém.

Nem a fogamzásgátló kategóriája.

2012. szept. 15. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!