Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Örököltem pénzt de a férjem...

Örököltem pénzt de a férjem csak gúnyolódik, hát normális ez?

Figyelt kérdés
Nagyszülőktöl örököltünk, hárman 1millió forintot fejenként és a gyerekem aki egyedüli dédunoka kapott 200.000 ft. A férjem elkezdett számolni és azt mondta, hogy az egyetlen dédunoka csak ennyit érdemel. Szerintem ez nem egy normális dolog, hiszen örülni kellene a pénznek. Pláne úgy, hogy a nagyszülőknek 2 gyerekük van, az én anyám és nagynénén és én is ugyanannyit kaptam, pedig csak unoka vagyok és még a lányom is kapott pénzt. A férjem tudomást sem vesz róla, szemernyi öröm sem volt az arcán, amikor azt mondtam, ennyit kapunk, jövő héten kapjuk meg, a nagyszülők szeretnének egy kis vacsorát és már előre rettegek, majd hogy fog viselkedni. Hogy értessem meg, hogy ez jó dolog és hogy legalább annyit ejtsen ki a száján, hogy köszönjük? A nagyszüleim nagyon rendes emberek és szeretik a férjem, de ő nagyon hideg ember velük és csak kritizál. Röviden ennyi a történet.
2012. szept. 7. 09:32
1 2
 11/16 okoska31 ***** válasza:
100%

most akkor örököltél, vagy kaptál pénzt a nagyszülőktől?

(nagyszülők szeretnének egy kis vacsorát...- szeánsz lesz?:))

Az, hogy a nagyszülők hogyan osztják el a pénzt szerintem teljesen az ő döntésük, bármennyit is adnak bárkinek, csak megköszönni lehet és pofát laposra fogni. ezt üzenem a férjednek.

Egyébként meg nem értem, hogy miért nem így számol:

A nagyszülőknek van három unokájuk. A három unokából 1-1 milliót kapott a másik kettő, Te pedig 1,2 milliót a dédunoka miatt.

Ha már ennyire számolni akar.

És azért sem tartom jónak összevetnie a saját nagyszülei által adott 10.000 Ft-tal (mégha az kevesebből is volt), mert azt egy szülinap-ra adták a nagyszülők, azaz "alkalom" volt, ezt a pénzt pedig "csak úgy" kaptátok mindannyian - mert nekik már nem kell ez a plusz, meg előre az örökséget el akarták rendezni, és segíteni az unokáiknak.

De azt a többiek is jól írták, hogy mond meg a férjednek, hogy ha Neked ez nem tetszik, akkor semmi gond, úgyis én meg a gyerek kaptuk, majd akkor csak nekünk lesz félretéve.

2012. szept. 7. 10:27
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
bocs de sztem a férjed egy irigy suttyó.
2012. szept. 7. 10:53
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy irígy: ha őneki nem ízlik a sütemény, amit kapott, akkor lenyalja a habot a másikéról, hogy az se örüljön már annyira!
2012. szept. 7. 11:04
 14/16 anonim válasza:
82%
aszerintem tedd a bankba vagy ha értesz hozzá,tőzsdére ha most per pill. nem olyan fontes. Később majd jól jöhet mert ki tudja meddig fog működni a kapcsolat egy ilyen (bocsánat)cinikus,bunkó ember mellett. Más ügyekben is így viselkedik? Amúgy az ő szülei mennyit adtak az "egyetlen unokának"? Ha többet,akkor sincs joga így viselkedni. Egy bunkó. (bocsi)
2012. szept. 7. 11:04
 15/16 A kérdező kommentje:
Bankba teszem, erről már beszéltünk is, csak egy részt hagyünk meg, amiből vásárolunk dolgokat és az én nevemre, ő kijelentette mivel neki nem kell, ő a nevét sem adja. Elborzaszt, hogy van aki úgy látja, hogy esetleg a házasságom nem lesz hosszúéletű.
2012. szept. 7. 11:52
 16/16 anonim ***** válasza:

Ismered a régi mondást? "Amit adnak, fogadd el, ha kergetnek, szaladj el!"

A férjed nyílván azért gúnyolódik, mert egyszerűen irigy. Nem ő örökölt, hanem te. Ennyi.

2012. szept. 7. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!