Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerek az esküvő előtt, mit...

Gyerek az esküvő előtt, mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

Ma már elég gyakori a jelenség, hogy előbb jön a baba, utána az esküvő. Bár nekem 5 éve van párom, 3 éve együtt élünk, mégis nagyon nagy szégyennek érezném, ha teherbe esnék, mielőtt még összeházasodunk. (Fogamzásgátlót szedek, de még így is minden hónapban rettegek, hogy mi van, ha nem jön meg).

Ti mit gondoltok arról, ha valakinél az esküvő előtt érkezik a baba? Ma már normális dolog ez?

22/L

2012. szept. 6. 17:35
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Én nem szülnék gyereket esküvő előtt. Ha becsúszna, akkor gyorsan összeházasodnánk vagy meg sem szülöm. Nekem ilyen elveim vannak. Persze ha más máshogy gondolja, az az ő dolga.

De egyébként ma már ez elég elfogadott dolog, mármint az élettársi kapcsolatba való gyerekvállalás. Szóval megbélyegzéstől nem kéne tartanod, maximum faluhelyen.

2012. szept. 7. 00:22
 22/24 anonim ***** válasza:

Nem nézem le aki másként látja,más élete nem foglalkoztat.

Személyszerint nem szültem volna házasságon kivül.Megbeszéltük kb mikor házasodunk,ha közbecsúszott volna egy terhesség előbb házasodunk.

2012. szept. 7. 07:54
 23/24 anonim ***** válasza:

Szerintem nem szégyen. Nálunk pl. amikor kiderült, hogy anyu terhes velem, apu elvette (állítólag amúgy is tervben volt a házasság, csak nem olyan gyorsan), aztán 10 évre rá el is váltak. Amikor a kisöcsém született anyu még nem volt házas, rá 5 évre vette el a férje és nem úgy tűnik, hogy bármikor is válni szándékoznak. Szóval a kapcsolat milyenségét nem befolyásolja, ezzel maximálisan egyet értek.

Viszont mi a vőlegényemmel szeretnénk előbb házasodni aztán gyereket. Persze ha holnap kiderülne, hogy terhes vagyok, akkor nem úgy alakulna a dolog de egyelőre így van tervben. Nem azért, mert szégyennek tartanám, hogy házasságon kívül szülessen gyerekünk, hanem azért mert amúgy is összeházasodnánk, a gyerek vállalást pár évvel későbbre tervezzük és praktikus okokból nem szeretnénk rövid időn belül a kettőt (már csak anyagi szempontból is megterhelő lenne, na nem azért mert 3000 fős lagzit akarunk tartani). Plusz én kicsit szeretném "kiélvezni", hogy friss házasként még csak ketten vagyunk. Nagyjából ez a fő csapás vonal amiért előbb házasodunk, de biztos eszembe jutnának még apróságok, amiért így tervezzük. Arról majd csak jövőre tudok nyilatkozni, hogy így is történt -e, vagy közbeszólt az élet. :)

2012. szept. 7. 08:59
 24/24 anonim ***** válasza:
Szerintem nem szégyen. 3 éve élek együtt a párommal és nem vetjük el a gyerek(ek) ötletét a távolabbi jövőben, házasodni egyikünk se akar minden áron. Akkor akarnánk majd esküvőt, mikor mindketten úgy érezzük, hogy akarjuk, de szerintem egy család lehet család esküvő nélkül is. Jelenleg eszünkben ágában sincs összeházasodni, a gyerekvállalás és a házasság nálunk nem függ össze. Örülni a közös gyereknek, boldogan, gyerekekkel családként élni esküvő nélkül is lehet.
2012. szept. 11. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!