Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerek az esküvő előtt, mit...

Gyerek az esküvő előtt, mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

Ma már elég gyakori a jelenség, hogy előbb jön a baba, utána az esküvő. Bár nekem 5 éve van párom, 3 éve együtt élünk, mégis nagyon nagy szégyennek érezném, ha teherbe esnék, mielőtt még összeházasodunk. (Fogamzásgátlót szedek, de még így is minden hónapban rettegek, hogy mi van, ha nem jön meg).

Ti mit gondoltok arról, ha valakinél az esküvő előtt érkezik a baba? Ma már normális dolog ez?

22/L

2012. szept. 6. 17:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy akkor már nagyobb szégyen csak azért házasodni, mert gyerek van, aztán meg félrejárogatni egymás mellett, mert amúgy a szülőknek nem sok köze van egymáshoz...

Plusz ha stabil, hosszú kapcsolatban vagy, és elvileg szeretitek egymást a pároddal, akkor nem nagyobb szégyen mások véleményétől tartva rettegni a teherbe eséstől? Azt megértem, ha még nem vagytok készen, és azért nem akarsz teherbe esni, de csupán a szégyentől félve parázni emiatt? Hát...

Két egymást szerető ember kapcsolatából fogant gyermek minden, csak nem szégyellni való dolog.

2012. szept. 6. 18:32
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem vagyunk házasok, kislányunk 2 éves. Szerintem nem szégyen, mert az sem fog a párom/férjem mellett tartani, hogy össze vagyunk házasodva.

Nekem még senki nem tett megjegyzést, de az az igazság, hogy nem is érdekelne. Ha nagyon sok pénzünk lenne, lehet, hogy házasodnánk, de csak azért, hogy másnak ez ne szúrja a szemét, nem fogunk összeházasodni. Nekünk fontosabb volt, hogy tudjunk építkezni és hogy legyen gyerekünk. Ez sikerült és nem lennék akkor sem boldogabb, nem szeretném jobban a páromat/kislányomat, ha házasok lennénk.

2012. szept. 6. 19:08
 13/24 anonim ***** válasza:
Nekünk decemberben volt az eljegyzésünk, amikoris kitűztük az esküvőt júli 31-re, de január végén meg megtudtuk hogy úton van a kicsi. Nem csináltunk belőle nagy ügyet. Májusi esküvőnk lett, más semmi nem változott. Nem éreztem se cikinek se szégyellni valónak a dolgot. Ez egyén függő, ki hogy éli meg!
2012. szept. 6. 19:33
 14/24 anonim ***** válasza:

Mindenkinek saját döntése, illetve sokszor a természeté, hogy mikor jön a baba. Én is csak esküvő után akarok szülni (jövőre lesz), de ha esetleg becsúszna annak ellenére, hogy védekezünk, nem vetetném el, mert nem házasság után születne!!!

Két dolgot tartok cikinek:

1. Amikor valakik, nagy hangon hirdetik, hogy ők nem házasodnak, de az ujjukra kell a jegygyűrű, pedig nem hisznek a házasság intézményében, illetve azért jelentik be hogy babát akarnak (még a nem közeli ismerősöknek is), hogy ne higyje senki, hogy csak úgy becsúszott a baba!

2. Akik összeházasodnak, vagy a buli kedvéért, vagy pedig mert terhes és nagy hassal parádézik a templomban.

Én nem ítélek el senkit ezen kívül, több pár is van a környezetemben, akiknek nincs anyagi lehetőségük, olyan esküvőt tartani, amilyet szeretnének, inkább babát szeretnének, rá költik a pénzt! Teljesen megértem!

2012. szept. 6. 20:00
 15/24 anonim ***** válasza:
56%

Én is 22 éves vagyok, 5 éve van párom, és igenis szégyennek érezném ha esküvő előtt esnék teherbe. Hogyha szeretjük egymást szívesen fogunk összeházasodni, ez -szerintem- normális embereknél nem nyűg és nem "csak egy papír". Persze addig is elhiszem hogy szeret és én is őt, de szeretném ha a gyerekeim azt látnák hogy a szülei házasok, szeretik egymást, egy apjuk és egy anyjuk van, az apjuk férfi, az anyjuk meg nő. Hogy mások mit csinálnak nekem mindegy, nyilván nem fogom leszólni azt akinek becsúszik a baba, de azért véleményem van. Nekem azért is fontos hogy előbb legyen az esküvő, hogy ne úgy tűnjön hogy azért vett el mert már úgyis jön a baba.

, hanem magamért, mert szeret.

22L

2012. szept. 6. 20:32
 16/24 anonim ***** válasza:

Én már hároméves voltam, amikor a szüleim összeházasodtak. Nem gondolom, hogy ez bármit számít.

Szerintem régen sem azért volt elsősorban szégyen, mert házasság előtt jött a baba, hanem az volt szégyen, ha az ember házasság előtt szexelt. Ma meg ezt mindenki normálisnak tartja.

A házasság persze fontos dolog, de eszembe nem jutna pl. elvetetni a gyerekem csak azért, mert nem vagyok még házas. Ilyen szempontból egész emberi világban élünk (régen rengeteg abortusznak volt ez az oka, na az sokkal inkább szégyen és embertelen, hogy hány emberélet ment rá erre)

2012. szept. 6. 20:50
 17/24 anonim ***** válasza:
55%

12-es vagyok és a 15-nek irnám.

Lehet, hogy meglepő, de attól mert nem vagyunk összeházasodva, a kislányunknak egy anyukája van, aki nő, és egy apukája, aki férfi. Nem értem, hogy ezt mire írtad. Itt senki nem írta, én sem, hogy nyűg a házasság. De ha így is gondolja valaki, attól még normális. Én sem írom azt, hogy nem normális arra, aki kijelenti, hogy márpedig esküvő nélkül nincs gyerek, esetleg ezzel zsarolva is a párját, mégha nem is értek vele együtt, hanem elfogadom.

35N

2012. szept. 6. 20:53
 18/24 anonim válasza:
Én is 22 éves vagyok. Nálunk úgy alakult, hogy novemberben megkérte a kezemet. Nagyon szerettünk volna babát. Párom hozta fel a témát. Egy szóval nem említettem neki a házasságot, sem előtte, sem utána. Januárban megfogant a pici. Annyit kértem tőle, hogy vagy még akkor "zavarjuk" le az esküvőt, amikor még nem látszik, vagy utána, mert nem szerettem volna nagy pocakkal "parádézni". Ő azt választotta, hogy az eredetileg nyárra tervezett esküvőt megtartottuk márciusban. Így is sokan azt hitték a baba miatt volt, de akik ismernek minket, azok tudják, hogy már előtte eldöntött dolog volt, hogy összeházasodunk. Ha még nem lennénk házasok sem érezném szégyennek. A nővéremnek pl. 3 éves a kislánya, és még eljegyzés sem volt. Mondjuk náluk kiderült azóta, hogy nem is baj... :( De én ezt sem érzem szégyennek, csak rossz döntésnek a számukról. De egyikük sem bánta meg, hogy bevállalták a picit. Mi meg boldogan, és már házasan várjuk a pici lányt, aki egy hónapon belül meg is érkezik :)
2012. szept. 6. 21:13
 19/24 anonim ***** válasza:

Elmondom én mi a szégyen! A butaság! Másokat álszent módon, egy papír megléte, vagy hiánya miatt elítélni. Ez a szégyen!

De ez ma már divat: házas vagy, természetes úton szültél, szoptatsz vagy tápszeres a baba.... Csupa olyan kérdés, ami mögé nem lát senki, mégis minden fontosabb infó nélkül lehet ítélkezni.

2012. szept. 6. 21:18
 20/24 anonim ***** válasza:
Én nem érzem szégyennek.mi is 5 éve vagyunk együtt a párommal lassan egy éves lesz a kislányunk(nem becsúszott a baba,tervezett)Soha senki nem mondta hogy illett volna előtte összeházasodni(nagymamám azért megjegyezte szeretett volna fehér ruhában látni,én is magamat de ez már nem lehetséges)én szeretném is az esküvőt de semmi felhajtást.A pap is felajánlotta hogy amikor kereszteli a kislányt megoldható a házasságkötés is.Egyébként pedig rengeteg embert ismerek akik összeházasodtak úgy ahogy meg van írva majd mikor úton volt a baba vagy épp csak megszületett válás lett a vége.Az sem jó szerintem.De mindenkinek szíve joga eldönteni mit hogyan szeretne!!
2012. szept. 6. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!