PetraEszter kérdése:
Mit csináljak ha mindig pletykálok?
Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy anyu a mamám és a nagynéném ( anyu testvére,/mamám másik lánya/) Egyáltalán nincsenek jóban. A nagynéném és anyu pici koruk óta marják egymást,mert a nagymamám anyuval mindig is kivételezett,és ezt én is így látom,a kereszt anyuval meg nagyon gonosz volt.Én ugye sokat járok a mamámhoz és ő meg anyu is máshogy állítják be a sztorit,hogy a nagynéném az aki gonosz.szarkeverő stb..Ma Lent voltam nála az üzletben és kérdezgetett hogy anyuék,meg a mama miket beszél róla,én meg gyönyörűen kipletykáltam mert láttam rajta hogy rosszul esik neki hogy a mamám fel se köszöntötte szülinapján. Ezért mindent elmondtam neki,amit anyutól meg a mamámtól hallottam.Folyamatosan plyetykálok,de ezt örököltem sajnos,mert a mama is és a keresztanyukám is pontosan ilyen.Nem tudok erről leszokni.Ha elkezdek valamit akkor benem áll a szám.Utána persze megbánom de már késő mert kimondtam.Mit csináljak?2012. szept. 5. 15:46
1/20 A kérdező kommentje:
17 vagyok..(ha ez számít valamit)
2012. szept. 5. 15:46
2/20 anonim válasza:
Amikor rádjön a pletykálhatnék, mindig képzeld magad annak a helyébe, akiről épp szó van/lenne.
3/20 okoska31 válasza:
próbáld ki, hogy nem jutsz információkhoz. akkor nincs mit kipletykálnod.
ha már annyira nem bírod tartani a szádat...
4/20 A kérdező kommentje:
de egyszerűen nem megy. Főleg ha még kérdezik is tőlem az infót. Egyszerűen csak úgy kijön belőlem.Próbáltam már hogy nem mondok semmit,egy ideig bírom aztán kijön.Mintha hülye lennék:Dnem tudom irányítani
2012. szept. 5. 15:54
5/20 anonim válasza:
1. Nem örökölted, eltanultad. Nagy különbség! Amit örökölsz, az ellen keveset tehetsz - pl. a szemszíned, a bőrszíned vagy ilyemsik. Amit tanultál, szokássá vált, attól meg lehet szabadulni.
2. Próbálj meg csöndben maradni. Akár csak egy napig. Segít megtanulni a kontrollt a szavaid felett!
6/20 A kérdező kommentje:
mért ne örökölhettem volna?
2012. szept. 5. 16:08
7/20 anonim válasza:
Még ha örökölted volna is a hajlamot, az sem lenne mentség rá, hogy pletykálkodj. Gondold el, mekkora lavinát indít el egy ártatlannak vélt kis pletyka. Mindenki csak egy egész picit változtat rajta, amikor tovább adja(ugye saját szavaival adja elő), aztán a végén egy egész durva sztori is kikerekedhet belőle, besározva ezzel olyanokat, akik nem érdemelnék meg.
8/20 anonim válasza:
Azért mert a "pletykálásra való hajlam" génjét még a legelvetemültebb brit tudósok sem találták meg...
9/20 anonim válasza:
Ilyet nem lehet örökölni. Testalkatot, betegségekre való hajlamot, szemszínt lehet örökölni. Pletykálkodást nem.
Ez csak kifogás, önmagad megnyugtatása, hogy te próbálod, dehát istenem, ezt örököltem, nincs mit tennem ellene.
10/20 anonim válasza:
Ha valamit nagyon akarsz, akkor azt el is érheted. Jusson eszedbe minden pletykálkodás előtt, hogy ha téged beszélne ki valaki, mennyire nem örülnél neki. Illetve az, hogy később úgyis meg fogod bánni, mint ahogy már sokszor meg is tetted. Ha tényleg azt akarod, hogy ettől a rossz szokástól megszabadulj, előbb-utóbb menni fog. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!