Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért fáj az másoknak, ha...

Miért fáj az másoknak, ha valakinek gazdagok a szülei és lakást meg autót vesz neki?

Figyelt kérdés
Ne essék félreértés, nem rólam van szó. Én szegény családból jöttem, most is hitelt nyögök, hogy legyen hol laknom. Azt fel nem foghatom, hogy miért kell lenézni azt, akinek megveszik ezeket a dolgokat a szülei. Nézzünk már magunkba! Mi is elfogadnánk. Én bizony igen!
2012. szept. 5. 15:16
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
77%

Engem nem zavar, hacsak nem dörgölik az orrom alá, hogy "haha, nekem ez van, meg az van, neked sose lesz ilyen!" stb.

Ha a szülei megtehetik, akkor segíthetnek a gyereknek, de úgy, hogy azért ne szálljon el magától.

Az egyik osztálytársamnak(17 éves) a szülei mindent megadnak neki 1. szóra: Xperia Play, laptop, ps3, xbox 360, 50000 Ft-s karóra stb.

Egy a baj, hogy a gyerek nem becsüli meg:"ha elromlik, úgyis lesz másik" alapon. Ráadásul úgy beszél a szüleivel, mint a kutyával.

Ha netán suli után házat kap, meg autót, akkor 1 év alatt lelakja, mert lesz másik?

És még valami: alig tanul.

Én örülök, hogy a szüleim meg tudják adni a legszükségesebb dolgokat, amik nélkülözhetetlenek a mai életben, és ez is ösztönöz a tanulásra. Ha munkám lesz, akkor mindent meg tudjak adni a leendő családomnak, meg a szüleimen tudjak segíteni.

Ezen a nyáron is elmentem 1 hónapra dolgozni, hogy a munkáért kapott pénzből a tankönyvek meglegyenek, a rugák, és még a háztartásba is be tudtam adni 30000-et. Ez már nagy segítség a szüleimnek.

Szerintem nem kéne felvágni azzal, hogy anyuci meg apuci mindent az ember kis feneke alá toltak.

Az persze már más, ha a későbbiekben a gyerek valamilyen úton-módon meghálálja a szülőknek a többéves segítséget.

Ezt így illik.

Aki meg csak úgy megkap mindent, és nem tesz érte semmit, azt sajnálom, mert azért elég nagy sikerélmény lehet munkából megkeresett saját pénzből megvenni egy régen kiszemelt házat/autót:)

2012. szept. 5. 19:40
 22/30 anonim ***** válasza:
76%

Jajj, hagyjuk ezt mert azok meg akik gazdagok és megkapnak mindent, azokat nézik le akik csórók, ez fáj másoknak, nem az, hogy gazdagok.

Ez oda vissza működik.

A gazdag gyerek, szülő, akárki hülyének nézi azt aki nem olyan mint ők, mert látni vélik, hogy butábbak, tehetségtelenebbek stb. Letolják a Mercivel meg a BMW-vel a Suzukit, mert az csak egy csóró kö.csög.

A Suzukis meg elkönyveli, hogy minden gazdag bunkó, mert lám hogy viselkednek vele, innentől kezdve ő szellemileg fölé helyezi magát ennek a kasztnak, és onnantól meg szerinte lesz minden ilyen "csak" egy újgazdag kö.csög. És egyébként is dögöljön meg a szomszéd tehene is.

Nyilván van kivétel és nem mindenki ilyen, de próbáltam rávilágítani a körfolyamatra. Tulajdonképpen mindegy, hogy gazdag vagy szegény itt mindenki lelki sérült, magamat is beleértve.

2012. szept. 5. 19:51
 23/30 anonim válasza:
59%

Utolsó, teljesen igazad van, és szerintem is tisztelet a kivételnek...

Csak az a baj, hogy az én ismerőseim között kevés van.

Mondjuk én is irigy vagyok néha a másikra, ezért törekszem arra, hogy nekem is legyen valami, de csak olyan, aminek tényleg hasznát is veszem.

2012. szept. 5. 20:21
 24/30 anonim ***** válasza:
37%
Mert irigy majmok.
2012. szept. 5. 22:33
 25/30 anonim ***** válasza:
73%

mert sokan nem látják, h mennyi munka van mögötte a szülők-nagyszülők részéről. és ha megtehetik, miért ne adjanak?

amit a nagyszüleim egy életen keresztül dolgoztak azért, hogy nekem lakásom legyen, sztem sok mai 20 éves egy hétig se bírná.

reggel 4kor kelés, este 10kor fekvés, kb 50

2012. szept. 5. 22:44
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Bevallom, vannak nekem is olyan pillanataim, amikor baromira irigy vagyok azokra, akik pl. egy kettes közeli átlagú érettségivel zsíros állást kapnak a családi vállalkozásban meg saját lakást 18 évesen, meg 3x nyaralni mennek egy évben, mert én is szeretném, de nekem erre nincs lehetőségem. Dolgozom egyetem mellett, de félig-meddig el is kell tartanom magam (szüleimmel élek még), és nem is szeretnék megvonni magamtól minden élvezetet, és semmi színt és szórakozást vinni az életembe, és hát nem is származom olyan családból, aki be tudna szállni anyagilag bármilyen lakásvásárlásba és hasonlók. Így azért, még ha tényleg nem is akarom, azért elszorul a szívem néha. De Isten ments, hogy bárkinek a jogosultságát vmire megkérdőjelezzem! Nem fikázom őket, osztom az észt, nem ugrok rögtön, ha ilyenről van szó, nem mondom, hogy nem érdemlik meg, meg minden gazdag újgazdag, elkényeztetett sznob. Ha vki megteheti, igenis adja meg a gyerekének azt az életstílust, amit szeretne. Nehogy már mindenkinek mondjuk kínais ruhákban kelljen járnia csak szolidaritásból, hogy nehogy megbántsuk a nagy többséget. Egyébként meg általában akik rögtön ugranak, és fujjognak, hogy "bezzeg a gazdagok", ott azért előtűnik gyakran az is, hogy azért tehettek volna azért, hogy vmivel jobb legyen az életük, de mégsem... pl. volt olyan kolléganőm, amikor plázában dolgoztam, akinek sírt a szája, hogy jajj, kajára kölcsön kellett kérnie hó végén, meg nem tudja eltartani a fiát, közben meg napi 2 doboz cigit elszívott, műkörmöt csináltatott meg derogált neki a sarki fodrász, a plázásnál vágatta a haját 6ezerért... érdekes módon általában ezek a fajta emberek rinyálnak a leghangosabban, hogy fúj, a szemét, elkényeztetett gazdagok...
2012. szept. 5. 22:44
 27/30 anonim ***** válasza:
72%

jaj, véletlenül elküldte :)

folytatom:

szóval 50 éven keresztül nyomták így, egy szó nélkül. sokszor láttam rajtuk, h fáradtak, kimerültek. és pont ezért tudom értékelni, becsülni a lakásomat, és minden nap hálával gondolok rájuk.

nem nagyzolok, nem dörgölöm a szerényebb sorsú barátaim orra alá, h nekem milyen jól megy. ezt megkaptam, innentől az én dolgom, hogy fenntartom.

autót akkor sem fogadtam volna el, ha a popóm alá tolják. az már tényleg luxus. immáron 5 éve spórolok, hogy pár év múlva ne BKVval kelljen járnom :)

sokan tényleg csak azt látják, hogy a lakás csak úgy terem, pedig az esetek 99%ban komoly munka van mögötte.

sok mai szülőt nem tudok egyébként megérteni: nagyzol, nagy kocsival jár, drága házat épít (miközben egy szerényebb is elég lenne mindkettőből), ahelyett, hogy az erre feleslegesen elherdált pénzt inkább betenné a takarékszámlára, hogy később a gyerekeinek legyen miből elkezdeni az életét.

inkább élek egy 3 szobás panelban az úszómedencés ház helyett, de 20 éves majd lakást tudok venni a gyerekemnek.

ezt láttam a nagyszüleimtől, ezt viszem tovább. ők sem nagyzoltak, nem akarták, h irigykedjenek rájuk, pedig ők tényleg a két kezükkel dolgoztak meg minden vagyonukért.

2012. szept. 5. 22:50
 28/30 anonim ***** válasza:
Miért fáj azoknak, akik maguk kénytelenek megdolgozni érte? Azért, mert az "anyu-apu megveszi nekem" típusú vásárlások is felfelé hajtják az árat a piacon, mint minden vásárlás (kereslet-kínálat, ugye). Amelyik lakást a másiknak megvesz a családi háttér, azt te már nem veheted meg, így kénytelen vagy a maradékból válogatni, ráadásul drágábban. A piacon a tehetősebb családok gyermekeivel kell konkurálnod a lakhatásért, és azért vagy hátrányban, mert rossz helyre születtél. Az "anyuapu lakást tol a fenekem alá" egy születési kiváltság, és mint ilyen, a kevésbé szerencsések szemét mindig is szúrta. Történelmi tapasztalat, hogy ha túl sokan vannak a szerencsétlen oldalon, akkor előbb-utóbb bizonyos zavargásokkal el szokták törölni az ilyesmit.
2012. szept. 6. 13:16
 29/30 anonim ***** válasza:

Mert a tekintélyt nem lehet megvenni pénzzel.

És ez fáj a gazdagoknak.Ha megvan mindened,akkor jöhet az,hogy mások mit gondolnak,megakarsz nekik felelni.

De kérdem én,minek?

Ha én lakást kaphatnék nem érdekelne,ha lenéznének miatta.

Nincs rá szükségem,hogy mások nagyra tartsanak.A lényeg,hogy én boldog legyen.

A baj nem azzal van,hogy vannak akik megvehetik maguknak azt amire vágynak,hanem azzal,hogy vmit azért vesznek meg,hogy megmutassák másoknak,hogy ők kicsodák.

Olyanra költenek,aminek semmi értelme.

A szegény embernek csak az igazságérzete marad.

2014. jún. 24. 23:14
 30/30 anonim ***** válasza:

Én nem várom el,hogy mindenki szenvedjen:D

Jobban örülnék,ha mindenki kaphatna,anélkül h szenvednie kelljen érte:)

Én inkább így közelítem meg.

Az embert nem az zavarja,hogy másoknak van,hanem hogy neki nincs.Hogy igazságtalan az élet.

Meg az,hogy sokszor olyanok a szerencsések,akik nem tudják értékelni,hanem csak elverik hülyeségekre,azt amit értelmes dolgokra is lehetne költeni.

2014. jún. 24. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!