Mi kellene hogy a férfiaknak megöjjön a gyerekvállalási kedvük?
Manapság sok férfi tologatja a gyermekvállalás idejét, vagy nem is tervez. Mi az oka?
A bizalmatlanság a férfiakban, h nem tart ki melletztük, vagy nem viszi a háztartást gyereknevelést felesben?
Az anyagi dolgok, hogy kiszámithatatlan a jövő, létbizonytalanság van?
A mérhetetlen szabadságvágy? Azért egy gyerek nagyon sok figyelmet munkát igényel.amit a nők maguktől, a hobbiuktól veszik el azt az időt.
A karrier? A presztis? Régen nem érezték ekkora nyűgnek a gyereket, ma már jobban kiszélesedett a férfiak látóköre ezért van ez?
Milyen megoldás lehetne arra hogy többen vállaljanak gyereket, vagy könyedébben?
Több állami segély?
Biztos munka, vagy sok munkalehetőség?
Nagyszülők segítsége?
Nők átvegyék a gyereknevelést, házimunkát felesbe?
Vagy ez csak hormonkérdése az anyai ösztön, a gyermekutáni vágyat a hormonok csinálják?
Vagy nagyobb társadalmi megbecsülésre lenne szükség ha már valaki egy gyerekből embert nevel?
Egyáltalán nevelnek a mai felnőttek embert a gyerekből?
Mire nevelik? Hogy legyen önálló, védje meg magát, legyen élelmes, rátarti, sunyi,önző, mert úgy érvényesül?
Közben panaszkodnak a szomszéd gyerekre h hogy viselkedik?
Egyáltalán a gyerek lát valamilyen mintát a szüleitől?
Nektek mire lenne nagyobb szükségetek h gyereket vállaljatok?
Kérdező, MA és ITT mi kellene? Nagy csoda...
Nekem mondjuk az, hogy 1980-at írjunk...
Szerintem ez nem feltétlen baj, mert a férfiak később érnek, többek közt az apaságra is. Kevés olyan 20on éves férfi van, aki felelősségteljesen, és jól neveli a gyerekét. Mondjuk ugyanezt elmondhatjuk a nőkről is, bár vannak, akik bármennyi évesek alkalmatlanok szülőnek. Pl nekem apám 27 éves volt mikor megszülettem, de egyszer se hallottam a szájából azt, hogy szeretlek, illetve soha nem ölelt még meg. De szitkozódást már annál inkább.
Párom is 28 most, ő eddig mindig azon stresszelt, hogy mikor lesz már gyerekünk, ő nem akar idősen apuka lenni. De azóta rájött dolgokra, többek között arra, hogy még nem áll készen az apaságra. Van egy ismerőse, 35 évesen lett apa, pont ilyen okokból, és párom csodálja, hogy milyen jól bánik a gyerekkel. Szóval kell hozzá egyfajta érettségi szint, mert mi szeretnénk lelkileg mindent megadni a gyerekünknek, és míg mi se vagyunk rendben magunkkal, ez nagyon nehéz.
Én az önismeretre, és az önelfogadásra, illetve befogadásra szeretném a gyerekemet nevelni.
Persze h lát a gyerek mintát, azt szokták mondani, ha baj van egy gyerekkel, az csak azért van, mert a szülővel van baj, hisz visszatükrözi az ember viselkedését a gyereke.
Láttam példát a saját környezetemből, egy éves gyerek, de nagyon furcsán viselkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!