Mi kellene hogy a férfiaknak megöjjön a gyerekvállalási kedvük?
Manapság sok férfi tologatja a gyermekvállalás idejét, vagy nem is tervez. Mi az oka?
A bizalmatlanság a férfiakban, h nem tart ki melletztük, vagy nem viszi a háztartást gyereknevelést felesben?
Az anyagi dolgok, hogy kiszámithatatlan a jövő, létbizonytalanság van?
A mérhetetlen szabadságvágy? Azért egy gyerek nagyon sok figyelmet munkát igényel.amit a nők maguktől, a hobbiuktól veszik el azt az időt.
A karrier? A presztis? Régen nem érezték ekkora nyűgnek a gyereket, ma már jobban kiszélesedett a férfiak látóköre ezért van ez?
Milyen megoldás lehetne arra hogy többen vállaljanak gyereket, vagy könyedébben?
Több állami segély?
Biztos munka, vagy sok munkalehetőség?
Nagyszülők segítsége?
Nők átvegyék a gyereknevelést, házimunkát felesbe?
Vagy ez csak hormonkérdése az anyai ösztön, a gyermekutáni vágyat a hormonok csinálják?
Vagy nagyobb társadalmi megbecsülésre lenne szükség ha már valaki egy gyerekből embert nevel?
Egyáltalán nevelnek a mai felnőttek embert a gyerekből?
Mire nevelik? Hogy legyen önálló, védje meg magát, legyen élelmes, rátarti, sunyi,önző, mert úgy érvényesül?
Közben panaszkodnak a szomszéd gyerekre h hogy viselkedik?
Egyáltalán a gyerek lát valamilyen mintát a szüleitől?
Nektek mire lenne nagyobb szükségetek h gyereket vállaljatok?
Én nagyon szeretnék gyereket már, de az anyagiak miatt nem lehet. Az is lehet, h talán soha. Párom abszolút így van evvel, Ő megmondta, h talán soha nem akar majd gyereket. :-(
Nálunk egyértelműen a pénz és a lakásgondok.
Nem kötelezőnek mondanám hanem ösztönösségnek. Régen erősebbek voltak az ösztönök, a fajfenntartás, most ez már kicsit elhalványult. Hozzájárul az is, hogy ma már az egyenjogúságnál fogva nem a férfi dolgozik az nő meg otthon van hanem mindenki megoszt mindent, ez szép és jó de nem ez van az emberekbe kódolva, legalábbis a férfiakba. Persze ma már az anyagiak is nagyban hozzájárulnak, nem igaz az a mondás hogy ahol 1 gyerek van oda fér egy 2. is, de ez csak rosszabb lesz.
Mi pl akkor vállalunk gyereket ha összejön az a pénzmennyiség a havi megtakarításokból, hogy minimum 2 évig itthon maradjak a gyerekkel, mert nem szülök azért gyereket, hogy 6 hónap múlva lepasszoljam bölcsibe majd oviba és a többi. A legszebb kort élné meg valaki más az én gyerekemmel. Én így gondolom.
Mi az, hogy a "Nők átvegyék a gyereknevelést, házimunkát felesbe?"? Bocs, de ez már most is így van, sőt.
Amire szükség lenne:
- részmunkaidő
- VALÓS lehetőség, hogy a férfi is tudjon GYED-re menni (ne az legyen a munkáltató reakciója hogy körberöhögi aztán megfenyegeti hogy kirúgja)
Az állami juttatásokat nem növelném.
Lehetnek lelki okai (egész egyszerűen nem akar), de több 2. századi tényező is befolyásolhatja (egzisztencia, karrier, anyagiak, családi nyomás, létbizonytalanság...)
Én azt gondolom,hogy ha nem kézzelfogható oka van és a férfi mégsem szeretne gyereket vállalni, akkor semmiképp nem szabad erőltetni. Nem volna jó vége. Ha nem akar, hát nem akar. Nem lehet vele mit kezdeni.
Volt egy kapcsolatom még régen, én szerettem volna gyereket, ő nem. Hát elváltunk, mert nem ugyanaz volt az életcélunk, ilyen egyszerű.
Szerintem több férfi akar gyereket, mint nő... Hogy miért? Divat. Az anyukák nagyképűnek számítanak, mert szültek, a karrier fontosabb mindennél, és persze rettegnek a felelősségtől, sokan meg kifejezetten gyűlölik a gyerekeket.
Ez egy divathullám, majd elmúlik.
a férjem 29 éves. még nem akarunk gyereket.
mind a ketten elsősorban az anyagiak hiánya miatt nem... a férjem pedig még azért sem, mert nagy felelősség egy gyerek és ő jó apa akar lenni. amíg nem érzi úgy, hogy készen áll rá...addig nem fogja bevállalni. 27/nő
Emberfüggő, hogy kinek miért nem kell még baba.
Én pl nagyon szerettem volna egészen addig, amíg unokahúgom meg nem született. Mivel elég sokat van velem, rá kellett jönnöm, hogy semmi érzékem a gyerekekhez, és nem is az én világom az állandó rajzolgatás, mesenézés, énekelgetés, stb. Nekem ez sok. Szóval egy jó darabig biztos nem akarok babát.
De az tény, hogy rábeszélni, ösztönözni senkit nem szabad. Egy kapcsolatban meg kell beszélni, hogy kinek mi a terve a jövőre nézve. És ha a párod azt mondja, hogy neki nem kell gyerek, akkor fogadd el, vagy állj tovább, de ne kezdj haditervet gyártani, mert az úgy sem lesz normális szülőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!