Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha a lányom nem...

Mit tegyek ha a lányom nem mer emberek közé menni?

Figyelt kérdés

16 éves volt amikor szakított vele a barátja. Soha nem volt vékony,olyan 70 kg körül mozgott,de szép alakja volt.A szakítás után semmi mást nem láttam csakhogy ül a szobájába és eszik.2 év alatt felhízott 110 kg ra.

Nagyon sokat csúfolták a buszon,az iskolába meg mindenhol.

Aztán rájött hogy ez így nem jó,elkezdett diétázni és konditerembe járni, lefogyott 78 kilóra.

Na most elkezdődött az iskola,és láttam hogy nagyon feszült.Megkérdeztem mi a baj és elmondta,hogy alig mer a buszra felszállni nehogy csúfolja őt valaki,vagy beszóljanak neki.Elárulta,hogy ugyanolyannak látja magát a tükörben mint 110 kilósan,hiába hogy már "78" kilós.

Az iskolában a leghátsó sarokban ül,mert attól fél,hogy őt nézik hátulról hogy milyen csúnya és kövér.

Jár konditerembe,bár a súlya egy ideje stagnál.A konditerembe ha ránéz valaki egyből az jut az eszébe hogy biztos azt gondolja az illető hogy "mit keres itt ez a hájas disznó".

165 cm magas.

Ez normális ? Tényleg ezt "kell" éreznie?

Most 19 éves.

Nagyon aggódom érte.

2012. szept. 3. 14:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%

A testmozgást mindenképp folytatnia kell, mellette szerintem próbáld rábeszélni, hogy ritkán egyen csokit, csipszet, egészségtelen, hizlaló kajákat, helyette fogyasszon sok zöldséget, gyümölcsöt.

Nekem nincs gond az alakommal, de még így is azt mondom, hogy sajnos a mai világban a média és ezek az "értelmes" fiatalok mindent megtesznek azért, hogy egy lány önbizalomhiányos legyen, szóval nem csoda, hogy ilyen szorongós lett a lányod.

Vegye komolyan a fogyókúrát, mozogjon sokat és étkezzen egészségesen, így meg fog oldódni a problémája.

Lehet hogy az is jót tenne,ha egy pszichológus foglalkozna vele.

20/l

2012. szept. 3. 14:29
 2/17 anonim ***** válasza:
73%

Ez teljesen én vagyok. Nekem pszichológus segített.

Komolyan, én 90 kilóról fogytam le 66-ra, és a tükörben semmi változást nem láttam. Mindenki mondta, hogy de jól nézek ki, de én nem láttam.

2012. szept. 3. 14:38
 3/17 anonim ***** válasza:
64%
Főzz egészségesen, diétásan, ne csak rá, hanem az egész családra. Mindenkinek jót teszel vele. Sportoljon kitartóan. 10-15 kg feleslege van, ami sok ilyen fiatalon. Amint elkezd újra fogyni, többen dicsérik majd, és visszaáll az önbizalma.
2012. szept. 3. 14:40
 4/17 anonim ***** válasza:
45%

Az a baj,hogy mindez a hízás a kamasz korában történt,akkor amúgy is érzékenyebbek.Ez az emlék sajnos megmarad benne,de ugyanakkor erőt is meríthet belőle,hogy kitartson a testeddzésben.

Folytassa,ne hagyja abba,legyen mindig kitartása.

Valóban el lehetne vinni szakemberhez,mert valószínű egyfajta testkép zavara lett azóta.

Sajnos 16 évesen még nem kellett volna fiúznia,korai volt ez még,nem hogy a szakítás...

2012. szept. 3. 14:42
 5/17 anonim ***** válasza:
Épp azt kell elérni, hogy ne mások dicséretétől függjön az önbizalma, hanem akkor is tisztában legyen magával, amikor senki sincs körülötte, hogy hízelgő szavakat duruzsoljon a fülébe.
2012. szept. 3. 14:42
 6/17 A kérdező kommentje:

Még mindig diétázik és eljár konditerembe.

Engem főleg az zavar hogy ugyan olyannak látja magát mint régen... 32 kiló fogyás azért nagyon meglátszik az emberen,néha még én is csak bámulok hogy mennyire lefogyott,pedig én minden nap látom.

2012. szept. 3. 14:45
 7/17 anonim ***** válasza:
39%
15 kg feleslege van, és ezt tudja nagyon jól, ez nem testkép zavar. Nem szabadott volna hagyni az elhízást sajnos. Most mindent meg kell tennie érte. Egy pszichológus sem árt, de egyelőre nem vinném még.
2012. szept. 3. 14:46
 8/17 anonim ***** válasza:

Ép testben ép lélek. Ha 110-ről le tudott fogyni 78-ra akkor az azt mutatja, hogy azért tud küzdeni. Fogyni kell, tovább!

Én 179 cm mellé puhány 93 kilós testtel hájas önbizalom-hiányos disznónak éreztem magam, mostani 86 kilós izmos testemmel pedig még túl nagy is az egóm.

2012. szept. 3. 14:51
 9/17 anonim ***** válasza:
49%
Az, hogy 78 kg és kövérnek érzi magát, tényleg nem testkép zavar, még mindig nagyon el van hízva. Gondok akkor lehetnek majd, ha 60-65 kg-os testsúly ellenére is kövérnek fogja érezni magát, de nem törvényszerű. Ha nem fogyókúrával, hanem teljes életmódváltással (egészséges étkezés, rendszeres testmozgás) érte el a fogyást, akkor tartós is lesz és nagy valószínűséggel nem esik majd túlzásokba. Segíts neki, hogy le tudja adni a felesleges kilókat, hidd el, sokkal jobban fogja magát érezni. Ha megtehetitek vidd el vásárolni, vegyetek neki a kényes területeket eltakaró, de csinos ruhákat. Egy új frizura, hajszín is sokat segíthet. Egy új hobbi, tehát nem konditerem, hanem pl. futás, tenisz, fallabda..
2012. szept. 3. 14:52
 10/17 anonim ***** válasza:
OFF ugyan, de: a fordítottja sem kellemes. Valaha 48-50 kg voltam, most 70 vagyok. Mikor megállok a tükör előtt, mindig meglepődök, ki néz vissza :( Agyamban még mindig vékony vagyok. ( már nem vagyok fiatal, sokféle diétával próbálkoztam mára belenyugodtam)
2012. szept. 3. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!