Hogyan bírjam rá a lányom, hogy ne legyen ezzel a fiúval?
Én "gyerekként" mondom azt, hogy ne tiltsd el tőle, mert azzal csak kárt okozol! Elfordul tőled, nem mesél neked, a kapcsolatot úgy is folytatják, max titokban. Nem érsz el vele túl sokat.
Folyamatosan beszélgess vele, tartsd szóval és ültesd a bogarat a fülébe, hogy egy olyan fiú aki szereti, nem így bánik vele. Beszélgess vele a jövőről és a legfontosabb! Én AZONNAL iratnék neki fogamzásgátlót még akkor is ha csak 16 éves. Nem kockáztatnék, kitudja egy-egy elborult állapotában mire venné rá a lányodat a fiú. Előttem venné be minden áldott nap a tablettát! Csak a biztonság kedvéért...
Mindig csiripelj neki kicsit arról, hogy miből fognak megélni? Segélyből? Hol fognak lakni? Mit adnak a gyerekeknek majd enni? Olyan férfi mellett akar élni, aki csak a segélyért tud ordítani, dolgozni véletlenül sem? Ilyen apa példát/család modellt akar hozni a gyereke elé?
Mindegy milyen téma, a lényeg, hogy ész érveket hozz elé, igyekezz az ellenszenvedet és a támogatásodat valahogy egyensúlyban tartani, hogy véletlenül se forduljon el tőled, de érezze, hogy nem is vagy a kapcsolat mellett! Ezen felül még csak 16 éves, remélhetőleg benő a feje lágya és elfelejti ezt a fiút, nem ő lesz a nagy ő.
Először is: nagyon jó a hozzáállásod, sok szülő tiltaná, vagdalkozna, szidná a fiút folyamatosan. A te gondolkodásoddal nagyon egyetértek.
Az első "gyerek" is nagyon jó gondolatokat írt.
Nekem volt egy kamaszlány tanítványom, aki pasiügyben kért tanácsot tőlem, mint "fiatal, jófej tanárnőtől". Messziről lerítt, hogy ez nem kapcsolat, a fiú kihasználja, de ezt nem mondhattam... Saját példákat meséltem az életemből, hasonló szituációkat. Elmondtam, hogy ez az én tapasztalatom, de tudom, hogy ő most szerelmes, mindent másképp lát, saját magának kell megtapasztalnia. Pár hét múlva a lány vidáman jött, hogy igazam volt, teljesen kiábrándult a fiúból, mert rájött, hogy csak kihasználja...
Amit tanácsolni tudok: kezeld a lányod felnőttként, egyenrangú partnerként. Tudatosítsd benne, hogy bárhogy is dönt, te mellette állsz, hiszel abban, hogy tud felelősségteljesen dönteni - pl. erősítheted, hogy milyen érett a gondolkodása, hogy nem akar túl fiatalon szülni, és valóban, megbízható fogamzásgátlásról is gondoskodni kell ebben az esetben. Minél inkább azt érzi, hogy ő dönt, annál inkább képes felelősségteljesen, racionálisan dönteni.
eredeti kérdésre választ nem tudok,majd rájön magától.
De a fogamzásgátló tabit én is minden nap bevetetném vele...
Indirekt módszer esetleg?
Ha tényleg jó a kapcsolatod a lányoddal, beválhat.
Valahogy el kéne érned, hogy Téged valamilyen módon - fizikailag, egyéb módon - bántson úgy a srác, hogy ne Te legyél érte a hibás.
Így a gyereknek választania kell közted és a srác között, és reméljük, hogy Téged választ.
Persze az fontos, hogy úgy "működj", hogy mindenképpen téged válasszon a lányod.
Persze ez csak egy ötlet - megpróbáltam beleélni magam a szituációba - ezen kívül csak brutálisabb ötleteim vannak... (de azok javarészt btk-ba ütköznek)
Szerintem is beszélj vele úgy mint felnőtt nővel. Kezeld egyenarangúként. Érezze, hogy támogatod, mellette vagy, számíthat rád.
Meséld el saját tapasztalataid. Hogy mikor szeret egy fiú, mikor tiszteli a nőt. Ültesd el a fülébe a kisördögöt.
Legyen valami "biztos" alapja. Amiről tudja, hogy ez a szeretett jele-e vagy sem. Pl. mások előtt is kedves a lányoddal, hogy meghívja egy kólára és nemcsak magára gondol. Ilyenek. Fiatalon még nem tudja az ember mihez tartson. Hát kezd ezt kialakítani benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!