Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez így kivitelezhető?

Ez így kivitelezhető?

Figyelt kérdés

A helyzet: elegem van már anyám idegbetegeskedéseiből, soha nincs nyugtom tőle, mert mindig kiakad valamire és egy fél nap elmegy arra, hogy veszekszik. Részben azért mert a testvérem lusta és semmit nem hajlandó megcsinálni, részben rám van kibukva, mert belefásultam már abba, hogy állandóan pakolásszak és takarítsak utánuk.

Én jövőre fogok OKJ-s vizsgát tenni, ha szerencsém lesz elég kapós leszek és hamar fogok munkát is találni(ha jól tippelek kb 100-150E közt fogok keresni). Amíg dolgozom addig párhuzamosan szeretnék elvégezni levelezőn egy fősulit, ami 4 éves.

Hogy nyugtom legyen anyámtól arra gondoltam, hogy egy vagy több(még nem tudom hányat érdekelne) ismerősömmel albérletbe mennénk, vagy ha csak egyedül lennék akkor egy szobát bérelnék. Legvégső esetben beépítettném a padlásunkat.

Igazából arra lennék kíváncsi, hogy kijönnék-e a fizetésből(ha kell másodállást is vállalnék) vagy muszáj lesz otthon maradnom, hogy a fősulit is el tudjam végezni? Nagyjából elég jól tudok spórolni is. Nincsenek nagy igényeim se, ha valamit olcsóbban meg tudok venni, akkor nem veszem meg a drágábbat.

20L

2012. szept. 2. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:
simán működhet, max vizsgák előtt kellene több idő, de szabadsága van mkinek...
2012. szept. 2. 22:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocs, most pontos számvetést nem tudok végezni, de a gondolkodásod, és az elszántságod látszólag alakalmassá tesznek egy önálló életre, annak minden nehézségével együtt! Azért ha tanácsot elfogadsz, a hidak felégetésétől óva intelek! Különülj el amennyire szeretnél, de semmiképp ne haraggal, bármennyire is eleged van most az édesanyádból. Biztonságban csak úgy tudsz önállóan élni, ha azért mindig van kire támaszkodni, anyagilag, és érzelmileg is!!!
2012. szept. 2. 22:23
 3/5 A kérdező kommentje:
tudom, hogy nem kéne rá haragudnom, de egyszerűen elveszi az embernek az életkedvét.
2012. szept. 2. 22:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Simán kijönnél főleg ha ismerőseiddel közösen fizetnétek az albérletet,nem is kéne spórolnod
2012. szept. 3. 01:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha többen laktok együtt 60 ezerbe kerül minden mindennel együtt (legalább is vidéki nagyvárosban).

Mondjuk van egy 3 szobás albérlet ez kiadó 50 ezerért. Ez harmadolva 16666, szóval mondjuk 17 ezer. Max 23 ezerből harmadolva kijön a rezsi is. És a maradék 30 ezer 1 embernek bőven elég kajára, és tisztálkodószerekre, szóval a legalapabbakra. A többi pénzedből szórakozhatsz, vehetsz ruhát, és tehetsz félre ha akarsz. Persze BP-en minden drágább, így mondjuk Debrecenben kijönnél.

2012. szept. 3. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!