Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatal párok, házasok: honnan...

Fiatal párok, házasok: honnan van lakásotok?

Figyelt kérdés

Több olyat olvasok itt, hogy 20-25 éves fiatal párok a saját lakásukban laknak.

Hogyan jön össze rá a pénz?

2012. aug. 30. 12:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

20-25 évesen tényleg nem nagyon lehet máshonnan, csak örökségből, ajándékból ilyen nagy értékre szert tenni.

Esetleg, ha valaki fiatalon valami húzós szakmában kitűnt (gyerekszínész, modell, énekes), akkor volt esélye keresni annyit, hogy saját lakása legyen.

De az én környezetem 20-23 évesek még a kollégiumi díját, albérleti szoba árát is csak nehezen fizeti ki (és azt sem saját zsebből).

2012. aug. 30. 13:36
 22/32 anonim ***** válasza:
56%
24 éves vagyok, a férjem 28. Tavaly vettünk egy minden igényt kielégítő és igen nagy házat. Én 18 éves korom óta albérletben laktam és dolgoztam főiskola mellett, de egyre jobb fizetést kaptam, vagy mindig találtam jobb munkát. A férjemnek saját vállalkozása van ami megengedte nekünk, hogy hitel nélkül tudjuk megvenni a házat. Keményen dolgoztunk érte, de végre megvan. Új építésű, így felújításokra sem volt szükség, max. annyi, hogy egy-két helyen átfestettük a helyiségeket, mert nem tetszett a színük. És ugye be kellett bútorozni, mert az eddigi albérleteinkben lévő bútor összesen a nappalira és a konyhára lett volna elég, de azok meg nem illettek volna ehhez a házhoz, így mindenből újat vettünk. Szóval én is ennyit tudok mondani, hogy munkából van lakásunk. És az egyik hitetlenkedő lepontozónak üzenem, hogy vannak még szerencsések a mai világban is, akik hitel nélkül engedhetik meg maguknak a lakásvásárlást.
2012. aug. 30. 14:06
 23/32 anonim ***** válasza:
84%
22. Minden tiszteletem a tiéd. Viszont ha megnézed a saját válaszod és a lepontozottakét, egyből rájössz h mi a különbség. A stílus.
2012. aug. 30. 14:09
 24/32 anonim ***** válasza:
78%
Anyósom örökölt egy kis garzont Pesten, Nekünk adta, abban laktunk egy darabig, aztán az engedélyével eladtuk, 6 millióért, plusz vettünk fel forint alapon 5 milliót, és vettünk Pesttől 30km-re 10 millióért egy családi házat. Úgyhogy a Mi házunk csak félig a mienk.. fele még a banké.. :)
2012. aug. 30. 14:19
 25/32 anonim ***** válasza:
78%

Nagyszülői örökségből. Egyke vagyok, a szüleim mondták, hogy vehetnének egy festményt is anyagi útnak indításnak/befektetésnek, de abban nem tudok lakni. Így a nagyszülőtől örökölt ingatlan árából lett egy kis lakásom.

A kocsit, nagyobb lakást már önerőből én oldottam meg, a kis lakás árának felhasználásával.

2012. aug. 30. 14:35
 26/32 anonim ***** válasza:
81%

22-es.

24 éves vagy a párod 28,ha tegyük fel 18 éves korotok óta dolgoztok akkor összesen ketten 16 éve dolgoztok,ugyebár főiskola mellett biztosan nem 8 órát meghaladó munkát végeztél mert a 2 együtt nem nagyon megy,egy 8 órás munkáért kapott fizuból megis kell élni...tehát akkor a 16 évből olyan 5 év lehetett az igazán kemény munka.Vettetek egy új építésű lakást amit 12-15millió alatt nem lehet kapni és azt akarod mondani hogy ezt kb 5 év alatt?Akkor évente 3 milliót raktatok félre úgy hogy közben éltetek is?!

2012. aug. 30. 14:48
 27/32 anonim ***** válasza:
82%
Honnan tudod, hogy nem levelezőn végeztema főiskolát, és teljes munkaidőben dolgoztam? Például... De említettem azt is, hogy a férjemnek jól menő vállalkozása van, amit bár hitelből indított el, egy éven belül annyit hozott, hogy a hitelt vissza is tudta egy összegben fizetni, azóta csak termel, és nem keveset. És igen, éltünk is, mert volt miből már évekkel ezelőtt is. Azóta lediplomáztam és nagyon jó munkahelyem lett. A főiskolai éveim kapcsolatépítésről is szóltak, így mondhatni tárt karokkal vártak több munkahelyre is ahol anno gyakornokoskodtam, de természetesen a legjobbat választottam. Ehhez szerencse is kellett, hisz sokan el sem tudnak helyezkedni főiskola után. Szerencsésnek is érzem magam, hogy ennyi mindenem van a fiatal korom ellenére.
2012. aug. 30. 15:22
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
én 27 a férjem 29. sima átlag vagy az alatti netto havi 110 ezer ft-os fizunk van. örökség nincs, segítség nincs. hitelt nem tudunk havi 200 nettóra felvenni, illetve nem is tudunk, hiszen önerőnek is lennie kéne ahhoz. az meg nincs. a szüleimnél élünk, és sajnos nem is látom a lehetőséget hogy albérleten kívül más összejöhetne ennyi fizu mellett, mindenféle segítség nélkül.... mert hogy a szüleimnél sem ingyen lakunk.........
2012. aug. 30. 15:40
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Mi kertes házban élünk.

6 millióért vettük 2 hónapja.

Párom munkából gyűjtött össze 4 m, 1 m örökölt, én 1 millióval tudtam hozzájárulni, amíg volt munkám ennyi jött össze.

22N, 28F

2012. aug. 30. 16:32
 30/32 anonim ***** válasza:

még anno a nagyszüleimtől kaptam. mondhatjuk úgy is, hogy örökség. de már akkor megvolt, mikor ők még éltek.

50év kőkemény munkával gyűjtötték össze a pénzt, se szabadnap, se üdülés. vállalkozásuk volt.

nagyon tisztelem őket ezért, és hálás vagyok nekik.

sajnos már nem élnek, de mikor felnézek az égre, mindig megköszönöm nekik. nagyszerű, példamutató emberek voltak.

én arra gondoltam, hogy a gyerek születésétől egészen 20 éves koráig félre fogunk majd tenni egy reális összeget lakáskasszába, hogy ő se pucér popóval induljon neki az életnek. elvégre nem lesz se hiteltörlesztésünk, se más komolyabb havi kiadás, szóval lehet h nem lesz Adidas melegítője 10 évesen, de lesz lakása 20 éves korára.

2012. aug. 30. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!