Fiatal párok, házasok: honnan van lakásotok?
Több olyat olvasok itt, hogy 20-25 éves fiatal párok a saját lakásukban laknak.
Hogyan jön össze rá a pénz?
20-25 évesen tényleg nem nagyon lehet máshonnan, csak örökségből, ajándékból ilyen nagy értékre szert tenni.
Esetleg, ha valaki fiatalon valami húzós szakmában kitűnt (gyerekszínész, modell, énekes), akkor volt esélye keresni annyit, hogy saját lakása legyen.
De az én környezetem 20-23 évesek még a kollégiumi díját, albérleti szoba árát is csak nehezen fizeti ki (és azt sem saját zsebből).
Nagyszülői örökségből. Egyke vagyok, a szüleim mondták, hogy vehetnének egy festményt is anyagi útnak indításnak/befektetésnek, de abban nem tudok lakni. Így a nagyszülőtől örökölt ingatlan árából lett egy kis lakásom.
A kocsit, nagyobb lakást már önerőből én oldottam meg, a kis lakás árának felhasználásával.
22-es.
24 éves vagy a párod 28,ha tegyük fel 18 éves korotok óta dolgoztok akkor összesen ketten 16 éve dolgoztok,ugyebár főiskola mellett biztosan nem 8 órát meghaladó munkát végeztél mert a 2 együtt nem nagyon megy,egy 8 órás munkáért kapott fizuból megis kell élni...tehát akkor a 16 évből olyan 5 év lehetett az igazán kemény munka.Vettetek egy új építésű lakást amit 12-15millió alatt nem lehet kapni és azt akarod mondani hogy ezt kb 5 év alatt?Akkor évente 3 milliót raktatok félre úgy hogy közben éltetek is?!
Mi kertes házban élünk.
6 millióért vettük 2 hónapja.
Párom munkából gyűjtött össze 4 m, 1 m örökölt, én 1 millióval tudtam hozzájárulni, amíg volt munkám ennyi jött össze.
22N, 28F
még anno a nagyszüleimtől kaptam. mondhatjuk úgy is, hogy örökség. de már akkor megvolt, mikor ők még éltek.
50év kőkemény munkával gyűjtötték össze a pénzt, se szabadnap, se üdülés. vállalkozásuk volt.
nagyon tisztelem őket ezért, és hálás vagyok nekik.
sajnos már nem élnek, de mikor felnézek az égre, mindig megköszönöm nekik. nagyszerű, példamutató emberek voltak.
én arra gondoltam, hogy a gyerek születésétől egészen 20 éves koráig félre fogunk majd tenni egy reális összeget lakáskasszába, hogy ő se pucér popóval induljon neki az életnek. elvégre nem lesz se hiteltörlesztésünk, se más komolyabb havi kiadás, szóval lehet h nem lesz Adidas melegítője 10 évesen, de lesz lakása 20 éves korára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!