Igen, egy újabb anyós kérdés. Hogyan kérjem meg tapintatosan, hogy hagyjon minket "szabad levegőhöz" jutni úgy, hogy ne bántsam meg?
Egy házban, de külön háztartásban élünk, mi az emeleten teljesen elszeparálva, ő a földszinten.
Tavaly meghalt a férje, és gyakorlatilag azóta megfojt minket.
Mióta megszületett a kisfiam, minden nagyon rossz lett. Állandóan jön és nekem mindenről be kell számolnom, mit evett, mikor evett, hogy aludt, stb. 2 hete megpróbáltam némi távolságot bevezetni, akkor a férjemnek esett neki, hogy mi tiltjuk a gyerektől.
A férjem nekem ad igazat, de anyósom néhány napig meghúzza magát, majd kezdődik minden elölről.
Félreértés ne essék, nagyon szeretem, mint embert és hálás vagyok neki a fiáért és mindenért, amiben segít,de nem gondolom, hogy azért, mert az "Ő házában" lakok, nekem mindenért hallgatnom kell.
Igyekszem a gyerekem életébe belevonni, ha főzök, mindig viszek neki, segítek a háztartásban, naponta leviszem a gyereket, hogy kicsit vele lehessen, és azt is maximálisan megértem, hogy egyedül van, de meg kellene értenie, hogy a szűk család a fia, a gyerekem és Én vagyunk, és ebbe ő nem tartozik bele.
Ha megpróbálok vele elbeszélgetni, megy a hiszti, meg a duzzogás, meg a morcos fej, amitől már rosszul vagyok :(
Válaszokat előre is köszönöm!
Sajnos nem hiszem, hogy van megoldás. Lehet vele beszélni, tapintatosan vagy durván, el lehet zárkózni, de amíg ilyen közel laktok egymáshoz, addig ez lesz. Ő már nem igazán fog megváltozni...gondolom magányos és társaságra vágyik, hogy fontosnak érezze magát.
Csak egy megjegyzést, ha majd visszamész dolgozni, bizony nagyon jól fog ám jönni egy közeli anyós, aki tud majd vigyázni a gyerekre.
Köszönöm a választ.
Ha visszamegyek dolgozni, akkor sem fog vigyázni a gyerekemre, mert ő is dolgozik. Én fogom vinni a gyereket oviba, a férjem hozza. :)
Kerülő utat választanék. Próbáljátok egyengetni az útját a kortársai felé: rokonok, kollégák. Legyen minél több a kis családotokon kívüli aktív kapcsolata.
Akivel jóban vagytok elmondhatjátok, hogy szerintetek magányosnak érzi magát, vagy sugalmazhattok közös programot, meghívást szép óvatosan az ismerősei felől. Ne neki mondjátok, és lassan haladjatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!