Hogyan derithetnem ki honnan van a ferjemnek plusz jovedelme?
Tegnap este talaltam a zoknis fiokjaban egy osszegumizott penzkoteget, ugy meglepodtem, hogy azonnal visszatettem.Nagy osszegnek nezett ki, kivul huszezresek voltak.
Nem szoktam turkalni a fiokjaban csak megint olyan kupi volt benne, hogy gondoltam rendet rakok neki, de igy nem tettem.
Csak ma este jon haza, kulfoldon van.Telefonon nem szeretnem megkerdezni.
Barhonnan is van a penz nagyon rosszul esik, hogy eltitkolta.
Azon is gondolkodtam, hogy fel sem hozom a temat, mert ugyis fajna a titkolozas oka barmi legyen is az.
Ti mit tennetek?
Igen, erre is gondoltam, hogy esetleg meglepetés, de ahhoz sok pénznek néz ki. Semmi olyanra nincs szükségem ami több mint 100 ezer ft-ba kerülne, sőt.
Amúgy nem szoktam rendet tenni a fiókjában sosem, mert idővel megteszi ő maga, de mivel hétfő óta szabin vagyok gondoltam teljesen megcsinálom a lakást és mikor a zokniját tettem el láttam, hogy milyen kupis megint a fiókja. Szóval ki tudja mióta rejteget ott pénzt.
Nem feltétlenül rossz a motiváció. Pl. a férjem is néha hazajön egy köteg pénzzel, ami egyébként céges pénz, csak ő viszi A-ból B-be. Ha délután adják oda neki és reggelre vagy pár nappal később kell vinni, akkor addig nálunk parkol.
Illetve a férjem eléggé meggondolatlanul költekezik, nem tartja számon, hogy mennyi pénz van itthon. Egyszer kísérletképp kivettem az itthoni készpénzből rendszeresen (máskor mindig biggyesztette a száját, hogy hova tűnik annyi pénz, mire költheti) kivettem és átraktam egy dobozba, amit nem szokott kinyitni.
Fél év alatt hatalmas összeg gyűlt össze, úgy, hogy neki nem tűnt fel. Akkor átadtam és elmeséltem. Azóta jobban odafigyel a költésre.
Jah nincs rá szükséged de lehet h mondjuk egy nyaralással akar meglepni v akármi. V csak tényleg féretette vésztartaléknak. Nem kell egyből rosszra gondolni.
Annyira meg csak nem hülye h ha tényleg nagy titok lenne akkor olyan helyre teszi ahova bármikor benyúlhatsz
Azt tudom, hogy mennyi a fizetése, de azt nem tudom mire mennyit költ szóval akár félre is tehette azt a pénzt, nem feltétlenül máshonnan szerezte.
Ő fizeti a rezsit, én pedig ugye az élelmiszerekért vagyok felelős. Sokszor azt se tudom nálam mennyi pénz van éppen, nemhogy nála.
Rosszat amúgy nem tudok feltételezni róla, mármint, hogy rosszindulatból nem szólna. De tényleg nem értem miért nem tudhatok róla ha pl céges pénz vagy ha éppen csak félretesz. Nem költeném el meg ilyenek.
Arra is gondoltam, hogy mi van ha megszűnik a munkahelye és ő ezt tudja? Mert pár hónapja volt ilyenről szó, hogy a cégnek ez az ága megszűnik és idő lesz mire egy másikon el tudják helyezni. De aztán kiderült, hogy mégis marad.
Még ha meg is szűnne én miért nem tudhatok róla?
Nekem is van megtakarításom ( csak nekem bankban) még leánykoromból, de tud róla.
kérdez rá egyszerűen ,együtt éltek miért van az hogy párok között titkok vannak???
Párom és köztem sose voltak ilyen mértékű titkok,oké pénzünk sincs sose félre téve mert épp hogy szűkösen kijövünk:(2 kisgyerek mellett.....)ha meg netán valamelyikünk plusz meló útján pénzhez jut azt mindig elmondjuk egymásnak és megy a közös kaszába....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!