Nem engedi hogy én fizessek, de lassan rámegy a kapcsolatunk?
A barátom 28 éves,megszűnt a munkahelye.Amíg dolgozott mindent ő akart nekem fizetni,még egy gombóc fagyit se lehetett az én pénzemből megvenni.Ha elmentünk pl nyaralni,a szállásba,benzinköltségbe nem adhattam bele.
Ez engem már akkor is zavart,de azt mondta hogy ő a férfi és ezekről a dolgokról neki kell gondoskodnia.
Sajnos megszűnt a munkahelye 3 hónapja.A kis félretett pénzét pedig viszik a csekkek,most nem tudunk járni sehova. Gondoltam eljött most az én időm,hogy végre meg tudom őt én is hívni pl étterembe,és végre meg tudom hálálni azt a sok jót.
De nem engedi..... nem járunk sehova egész hétvégén otthon fekszünk még a közeli strandra se mentünk el,pedig az egész nap össz vissz 2000 forintba került volna,de azt mondta hogy inkább nem megyünk sehova,mertha én fizetek,akkor azzal megsértem a férfi becsületét.
Mit tehetnék? Munka nincs kilátásban neki....
22/L 28/F
10.12-essel értek eyget. Ez a "mindent fizetek, de nekem ne fizessen senki semmit" nem gáláns viselkedés, hanem a hatalom megtartásának egy eszköze. Ha ő rendelkezik a pénzzel, ő is határozhatja meg mondjuk egy ebédnél, hogy esztek-e, hiszen te nem fizethetsz, mert nem engedi.
Képes volt egy jó kis strandolást kihagyni (ami a TE elképzelésed lett volna ) nehogy magát az ő gondolkodásmódja szerint alárendeltnek érezze. Ez önzőség is, de szerintem ő még abszolút a fővonalas hímsoviniszta, aki a dominanciáját a pénzen keresztül mutatja ki.
Bár most hétvégén úgy is végigvitte az akaratát, hogy nem fizetett.
Én beszélnék vele a pénzről, a kapcsolatokról.
Előzővel értek maximálisan egyet. Neked nem attól lesz jó életed, ha semmit se csináltok és otthon kuksoltok, hanem ha elmehettek pl strandra, és mindegy, hogy ki fizet!
Ahogy előzők is írták, én a helyedben megkérdezném, hogy mit gondol a szerepekről ha együtt éltek majd, kinek kell takarítani meg főzni, kinek kell a gyerekkel foglalkozni? Mert lehet hogy úgy képzeli el, hogy majd ő hazajön melóból és felrakja a lábát a TV elé, mert hogy ő "teljesítette az ő saját feladatát"...
Én ebbe semmi irigylésre méltót nem látok. Engem inkább idegesítene, hogy ezt csinálja.
Ülj le és próbáld megbeszélni vele, hogy ez így nem működik a végtelenségig és úgy érzed, rá fog menni a kapcsolatotok. Ha majd esetleg lesz később gyereketek és neki nem lesz munkája, akkor inkább nem esztek, nehogy a te pénzedből éljetek? Ez szerintem inkább gyerekes viselkedés, mint férfias.
10.12-es vagyok újra.
Bizony, hogy hímsoviniszta macsó, csak ezt elsőre nem mertem így mondani... De már kimondták.
Az ilyenekkel nagyon kell vigyázni, a házasságban elviselhetetlenek. Mert ők "az ÚR a háznál". És punktum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!