Miért ilyen a kapcsolatunk? Mit tehetnék? (Anya-lánya)
Ha észre veszi hogy neki nincs igaza, akkor máris kitalál valami kifogást. Magyarul- "csak azért is nekem van igazam!"..
De ha nekem kell valami , akkor elkezdi kérdezgetni hogy az minek, hogy nekem minek,vagy ha megyek valahová el kell mondanom pontosan hogy hova mikor jövök haza...
Miért ilyen a kapcsolatunk anyával?
Miért akarja állandóan azt h neki legyen igaza?
Az előző jól írta le.
A másik fele, ne számíts arra, hogy bármiben is bocsánatot kér, vagy engedményt ad. Mindegy miről van szó, akkor sem lehet az tied az utolsó szó, témától független akkor sem, ha igazad van. Neki nem az igazság a lényeg, hanem, hogy te ne emelkedhess fölé. Az ilyen szülők szoktak kicsit poroszosan nevelni, előbb parancsolnak fennhangon, mint hogy először megpróbálnák szép szóval és kedvesen. Ez ők a tekintély kimutatásával azonosítják.
A gond akkor fog kezdődni ( nem tudom hány éves vagy?) ha nagyobb leszel. Te hiába akarsz majd felnőtt-felnőtt kommunikációt folytatni, ő szülő-gyerek interakciót fog levezényelni, és sose fog téged felnőttként tekinteni. Amit te felnőtt modorban szeretnél majd neki mondani, azt ő sértésnek fogja venni, és te leszel a rossz gyerek aki visszabeszél. Ezt sajnos vagy elfogadod, vagy lázongsz ellene, nehéz ebből a szerepkörből kibillenteni, mert ő maga sem tud róla, hogy nem tud átkapcsolni rád mint felnőttre. Tanuld meg kezelni, erre ennyit tudok mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!