Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arrol ha egy...

Mit gondoltok arrol ha egy anya öngyilkossággal fenyegetőzik?

Figyelt kérdés

Röviden annyi a helyzet, hogy apaval a házasságuk jó pár éve már csak kínlódás. Folyton veszekednek, legfőképp anya, volt hogy a veszekedés elfajult bantalmazassa is. Mindez a szemem előtt es a fülem hallatára. Én csak akkor avatkozok bele, ha már kezdenek durvák lenni. Anya meg mindig mondja, hogy miért nem szólok, miért nem védem meg... De az igazság az, hogy már beleuntam. Több éve ez megy már es mindig nekem kellett helyrehozni a dolgokat, elég volt. Nem beszelve arról hogy idegileg kikészültem már.

Most éppen azt mondta anya, hogy nem fogja ezt tovább csinalni, majd megöli magát, mert ez igy nem élet. Mindezt előttem... Kismillioszor mondtam, hogy valjanak el, mégsem teszik. Na jo persze tudom, hogy nem egyszerű..

Bocsi ha hosszú lett, próbáltam tömören. Kíváncsi lennék a véleményetekre. 18/L

2012. aug. 28. 01:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
66%

A lánytól abszolút nem elvárható, hogy a szülei közötti perpatvarban akármelyik fél mellé is álljon, sőt extrém eseteket leszámítva (valamelyik részegen tör-zúz, ilyesmi) TILOS.

Kérdező, egyet kell megjegyezned nagyon komolyan: akármit is mondanak vagy tesznek önmagukkal vagy egymással, NEM A TE FELELŐSSÉGED. Nem vagy felelős két nagykorú szociopatáért, akik egymást teszik tönkre - meg téged próbálnak - ahelyett, hogy elválnának, vagy párkapcsolati tanácsot, segítséget kérnének. Bármennyire is a te szüleid, bármennyire is szereted őket és szeretnéd, a saját maguktól még te sem tudod megvédeni őket, max magad is tönkre tudsz menni bele.

A valaki által már javasolt "sokkterápia" használhat, szépen leülteted őket egy ilyen cirkusz után, és kendőzetlen őszinteséggel elmondod, nekik, hogy mit művelnek külső szemmel, és ez milyen érzéseket okoz neked.

2012. aug. 28. 03:24
 12/28 anonim ***** válasza:
34%

nálunk is majdnem ez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy én szeretem az anyámat és bármit megtennék érte

soha nem lennék képes arra, hogy magára hagyjam vagy a "nyakába zúdítsak mindent"

javaslatom: pszichológus, pszichiáter, józan beszélgetés

2012. aug. 28. 03:51
 13/28 anonim ***** válasza:

Mi anyukánk is állandóan ezzel fenyegetőzött, ez volt nála a lelki terror.

Persze eszébe sem volt soha...

2012. aug. 28. 04:52
 14/28 anonim ***** válasza:
passz
2012. aug. 28. 06:48
 15/28 anonim ***** válasza:
54%

Ugyanezt éltem át. Otthon mindig állt a bál nálunk is. Anyám rendszeresen vette a slusszkulcsot, hogy elmegy és egy fának hajt. Majd mivel nem futott utána senki, inkább visszajött és folytatta a cirkuszt...

Soha nem lett jobb. Hiába váltak el végül 17 éves koromban apával, én vele kellett maradjak, amíg a tanulmányaimat befejeztem (még 6 évig). Utána is mindig hisztizett és balhézott, csak akkor már én voltam a célpontja.

Évek óta egyáltalán nem beszéltem vele. Viszont apukámmal tavaly óta összeköltöztünk (egyedül maradtam a fiammal és ő segít a nevelésben) és hihetetlenül jól kijövünk. Kiderült, hogy egy szuper apám van.

2012. aug. 28. 08:03
 16/28 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy akár be is válthatja a fenyegetését, sajnos nem lehet előre tudni. Az én szüleimnél is hasonló volt a helyzet, és Apám a végén öngyilkos lett..
2012. aug. 28. 09:43
 17/28 anonim ***** válasza:
Kedves előző, valóban előfordul, hogy ki is vitelezi, erre mondtam az előbb, hogy az embert a gyereke (vagy bárki más) a saját hülyeségétől legfeljebb igen korlátozott mértékben tudja megvédeni... de az esetek nagyobbik részében simán játszmákról van szó, nekem is volt egy ismerősöm, aki azzal zsarolta a családját folyamatosan, hogy fél évente bevett egy doboz Demalgont, a Korányiban kimosták a gyomrát, másnapra kialudta magát, és utána fél évig nem mert ellent mondani senki neki. Aztán egyszer véletlenül egy szívgyógyszerből vett be egy dobozzal (nem értett a gyógyszertanhoz, gondolta doboz, doboz), 1 hétig lebegett élet-halál között az intenzíven, és hát egy életre leszokott az efféle zsarolgatásról.
2012. aug. 28. 10:32
 18/28 anonim ***** válasza:
A kommentek elolvasása nélkül azt gondolom, hogy egy lelki terrorista. Gyenge és gyáva jellemre vall.
2012. aug. 28. 14:35
 19/28 anonim válasza:

ha mondja, akkor elég nagy az esélye annak, hogy meg is teszi. papámmal is így volt. nem egyszer indult el, és kötelet is hozott hogy felakassza magát. gyerek voltam még akkor. könyörögtem neki hogy ne tegye.

szerintem ha valakinek nem kell senkiért felelősséget vállalnia (gyerek), csak akkor lehet öngyilkos. de akkor minden gond nélkül.

2012. szept. 10. 20:40
 20/28 anonim ***** válasza:
Kést elővenni,kötélért kiáltani,műsorozni mindenki tud. Figyelemre vágynak,azt meg holtan nem kapnak,így inkább a fenyegetőzéssel és érzelmi zsarolással tartja magán a figyelmet. Egyáltalán nem biztos-sőt-,hogy meg is teszi.
2012. szept. 10. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!