Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy vagytok ezzel?

Ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Én már vagy 10 éve külön élek a szüleimtől. Nem laknak messze, úgy 10 km-re, de nem szoktam gyakran menni. Minden hónapban megfordulok náluk, van, hogy többször, van , hogy kevesebbszer. Az anyósék viszont nagyon közel laknak, néhány utcára tőlünk. Nos, ő elvárja, hogy minden nap rájuk nyissuk az ajtót, holott nincs miről beszélgetnünk, hiszen ilyen rövid idő alatt mi történhetne?! Erőltetett számomra, ill. nem is vagyok ehhez hozzászokva. Mi is dolgozunk, szinte csak késő délután vagyunk otthon. Ilyenkor viszont nekem is van dolgom a ház körül, tehát nincs időm hozzájuk szaladgálni, hogy kitöltsem a jelenléti ívet ! Már nem tudom szó nélkül hagyni és mondogatom is a férjemnek, hogy ez nem normális, az én anyámék feltalálják magukat így, hogy újra ketten vannak, de az ővéi unatkoznak és szorakoztatni kell őket !
2012. aug. 27. 18:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, én sem tudnék napi szinten találkozni a rokonokkal.

Párod mit szólt rá, amikor említetted neki, hogy ritkítani kéne a találkozásokat?

2012. aug. 27. 18:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Érti és igazat ad. Bár egyszer azt kérdezte, mi lenne ha mi gyerekünk sem járna gyakran be hozzánk, pedig a közeleben lakna. Erre én azt feleltem, hogy én szeretném és örülnék neki ha gyakran jönne , DE NEM VÁRNÁM EL ! Ők viszont igen, mert ha 3. napra megyünk, már megjegyzik, hogy el vagyunk tŰnve. Nekem folyton magyarázkodnom kell az anyósnak miért nem megyek be hozzájuk amikor a fiúk még dolgozik, de én már otthon vagyok !

Így kérdezi: Mit csináltál egész héten, miért nem jöttél..?

2012. aug. 27. 18:09
 3/5 anonim ***** válasza:
érdekes...
2012. aug. 27. 18:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez legalább pozitív, hogy nem anyjának ad igazat. Amit ő mond, teljesen más.

Gondolom azt már mondtad anyósodnak, hogy neked is van saját háztartásod, amit vezetned kell stb.

Hát nem egyszerű.. Talán az idő megoldja.

Hozzánk is közel lakik anyósom és anyukám is. Anyukámhoz szintén nem szoktunk túl sűrűn menni (mondjuk minden nap beszélek vele), anyósom sokszor szóvá tette, hogy miért nem megyek át (nálunk február óta hétköznap egyedül vagyok itthon - pontosabban a kutyánk velem van -, a férjem 230km-re dolgozik, csak pénteken jön haza), mindig mondtam neki, hogy dolgom van.. Most azt csinálom egy ideje, hogy 2 naponta felhívom, hogy mi újság, hogy van. Így nem érzi magát elhanyagolva, de nem is kérdezgeti már, hogy miért nem megyek át. Ez így most mindenkinek jó.

2012. aug. 27. 18:19
 5/5 valaki a tömegből válasza:
A gyerekeket nem lehet átküldeni? Neked nem kellene rájuk annyit voigyáznod és a nagymama sem unatkozna, amikor még gyerek voltam a szüleim ezt csinálták.
2012. aug. 27. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!