Gyerektéma - Hogy lenne a helyes?
A férjem úgy érzem, hogy kicsit felelőtlen ebben a témában. Gyereket szeretne. Egy fizetésből élünk, megtakarításunk alig van, munkaviszonyom még nem volt. Ő azt mondja, hogy mindenre van megoldás, mindent meg lehet oldani, nem kell félni a jövőtől, és éppen ezért be kellene vállalnunk egy gyereket.
Nekem aggodalmaim vannak. Úgy érzem, hogy nem lehetünk felelőtlenek. Szerinte ez nem az. Én félek attól, hogy nem leszünk képesek eltartani egy gyereket, mert az nem elég, hogy most elgondolom, hogy így lesz, meg úgy lesz, aztán meg üres lesz a gyerek hasa. Nem beszélve a többi alapvető szükségletről.
Kinek mi a véleménye? Más is volt ilyen helyzetben?
Hasonló témában voltunk mint te csak épp párom is megfontolt volt. Már egy két éve szerettünk volna gyereket de nem volt munkaviszonyom lévén tanultam még. Most 27éves vagyok van fél év munkaviszonyom még várunk januárig aztán mindent bele :D Kb két hónapja tudunk gyüjtögetni babára meg januárig van még idő. Nem több százezret kell félre rakni mert majd lesz valahogy de üres zsebbel nektek lesz a legrosszabb ha a gyerek vágyik egy játékra és nem tudod megvenni neki vagy beteg és nem tudsz minden gyógyszert megadni. Én érzelmes család centrikus vagyok de azt mondom próbálj meg munkát találni és kell az anyagi háttér. Nem kell pénzeket összeharácsolni meg persze mint feljebb írták az se biztos hogy rögtön összejön a baba de kell valami biztos.
Ja és ha görcsölsz az anyagi miatt még a baba is nehezebben jön össze hidd el. Ülj le és beszéld meg pároddal jussatok közös nevezőre. Biztos szeret és megérti ha aggályod van és az a fontos hogy a baba boldogságban egyetértésben jöjjön. :D
"lehet,hogy célszerűbb lenne elhelyezkedned"
Hát persze,kedves válaszoló,mert az olyan könnyű ugye?
Ha volna a kedves kérdezőnek rendes állása,tisztességes fizuval,nem is tette volna fel a kérdést.
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat.
Vidéki vagyok, így nem könnyű elhelyezkedni, de nyilván máshol se. Itt sajnos csak nyári meló van, és az sem bejelentett, úgy 2-3 hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!