Mi a helyes hozzáállás a szülőkhöz ilyen esetben?
Fúú a válaszhoz írj még tibbet a szüleidről...milyenek és milyen velük a viszonyod.....légy nagyon őszinte....nem finomkodj, de ne is túlozz a leírásukban.....
Amúgy ezt nyugodtan közösen leülve (a férjed nélkül) kell megbeszélni, legyél nyílt és a végletekig nyugodt mégha kiakadnak vagy akár kiabálnak is....
Nagyon megértem a problémádat, sajnos az én szüleim is ilyenek voltak. Anyám már 19 éve meghalt, de annyira belém rögződött a gondolkodásmódjuk, hogy még most is előfordul, hogy amikor csinálok valamit vagy történik valami a családban, mindig felteszem magamban a kérdést, hogy anyám vajon mit szólna ehhez. Ez a szülőtípus teljesen rátelepszik a gyermekére és meg van róla győződve, hogy csak az a jó, amit ő gondol, nem fogadja el, hogy a gyereke már felnőtt és úgy véli, hogy joga van mindenbe bele szólni.
Sajnos nem sokat, sőt gyakorlatilag semmit sem tudsz ellene tenni. Velük nem lehet leülni és megbeszélni a dolgot, úgysem fogadják el a véleményedet, legfeljebb jól összevesztek és megint hetekig nagy ívben kerülitek egymást. Mi a férjemmel mindig meghallgattuk őket (hiszen mit tehettünk volna), utána mi magunk eldöntöttük, hogy mit csinálunk és utána hallgattuk a "litániát". Ha nem ezt csináltuk volna, jön a veszekedés, tele panaszkodják az egész rokonságot, hogy milyen hálátlanok vagyunk, és különben is azt sem tudjuk, mi az élet. Ha nem akarsz örökké veszekedni a szüleiddel, csak ezt tudom javasolni neked is. Nagyon nehéz, de ez van...
Köszönöm, hogy válaszoltál!Nálunk nincs meg ez a határ (ez generációs dolog is, szüleimnél is beleszóltak, szólnak mindenbe és nekik ez a természetes). Szerintem is nevetséges ez a hozzáállás, most azon sopánkodnak, hogy két kutyához nem is kell gyerek, mert akkor be lesz zárva a házba és nem mehet ki az udvarra mert biztos megeszik..
Hiába magyarázom, hogy nevelés kérdése, akkor azzal jönnek, hogy persze, majd mi megneveljük.. (lesajnálás ezerrel) és mit csinálunk majd, ha bekattan (miért kattanna).. ennyi erővel bármikor bármelyik kutya bekattanhat, ne legyen senkinek kutyája?? Nekik is van egy, szerintük nekünk is elég lenne...De ha én pl kis koromtól kettőt akartam.. ne legyen majd több gyerekünk se, mert én egyke vagyok??
Az a baj, hogy én nem tudok velük úgy viselkedni, mint ők.. már be is zsaroltak, hogy nem jönnek hozzánk a kutya miatt+ ha nem hívom a szüleim, akkor ne is menjek mamámhoz sem..
Szóval szerintem most úgy gondolják, hogy na majd most megmutatják nekünk, hogy ők is tudnak bántani és persze mi megérdemeljük.. se tényleg?
1. válaszoló: már sokszor beszéltünk, de semmi nem változik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!