Viselkedésproblémás alsótagozatos kisgyereket nevelek, mi a helyes hozzáállás a pedagógusával való együttműködésben?
Itthon is láttjuk,hogy nagyon komoly probléma van vele,a testvére nagyon nyugodt,alkalmazkodó,nem értjük,hogy miért ilyen a másik gyermek.Vért izzadunk a neveléssel,de sehogy sem sikerül a helyzeten javítanunk.
Gyomorgörccsel megyek az iskolába a gyerekért ,tudom,hogy teljesen jogos a pedagógus részéről a panasz,hogy nem bírtak vele aznap sem,de a sját gyerekemet mégsem gyalázhatom,a pedígógust pedig nem kezelhetem ellenségként,mert tudom,hogy igaza van.Azt szokatm mondani,hogy én együttműködöm,megteszem amit tudok.
Köszönöm ,hogy válaszoltál.
Valójában mérhetetlenűl el vagyok keseredve,hogy nem tudok a gyermekem viselkedésére hatással lenni.
Ez igaz a pedagógusnak kell fegyelmezni, csak hát neki nem ez a dolga. 45 percbe, legyen ott bármennyi gyerek nem fér bele az órai anyag (hiszen más szülő joggal várja el, hogy haladjon az ő gyereke a tanulásban-hiszen nyilván ezért járatja iskolába)és a fegyelmezés. Egy óvódai környezetben el tudom képzelni, hogy valóban az óvónőnek van arra ideje, hogy gyereket neveljen.
Legjobban úgy tudsz együttműködni, ha otthon tudjátok kezelni a dolgot, akkor elmondod a pedagógusnak hogyan? Milyen módszereket alkalmazol? Nem veszel tudomást róla, adsz neki feladatot, hogy lekösse a figyelmét, kiemeled a helyzetből. A pedagógus, hogyan látja mi a probléma gyökere. Próbálj meg beszélni nevelési tanácsadóval, pszichológussal és üljetek le a pedagógussal átbeszélni, mit mondott, mit tanácsolt. Esetleg áldozz rá egy napot, hogy ott maradsz az iskolában a folyosón. És kérdezd meg a gyerekedet, menjetek el sétálni, ő hogyan látja a dolgokat. Mert lehet elmondaná.
Nekem egyszer volt problémám a fiammal, úgy két és féléves volt, a kicsi meg 8-9 hónapos és azt mondta, dobjuk ki a tesót a kukába, és döbbenetemre, mikor mondtam másnap, itt vannak a kukások, odarohant a kistesóhoz és mondta "Fogjad gyorsan, vigyük akkor" És kiderült, mert elbeszélgettünk, hogy teljesen jogos dolgokat hánytorgat fel, hogy a kicsi nem ült stabilan, ő hozzá ért és a kicsi feldőlt (gondolom valaki meg rászólt, hogy ne bántsd a kicsit). Átbeszéltük a dolgot és nem volt semmi baj többé.
Lehet a fiadat is valami bántja, ami a kezelhetetlenségét okozza és az is lehet valami banális dolog, és akkor leülhettek átbeszélni a pedagógussal és a gyerekkel, ahogy a mi óvónénink fogalmaz, minden reggel tiszta lappal indul, mindegy mi volt tegnap.
És javaslom még a Szuperdadus című műsort, könyvet, nagyon-nagyon jó és hasznos módszereket alkalmaz. És próbáljátok ki, mert nálunk beváltak és sokan dícsérték.
Utolsónak:
DE jó lenne az én kisfiamnak egy ilyen tanárnéni,aki tudja kezelni,nem tőlem várja feltételenül a megoldást,aki miatt nem minden nap gyomorgörccsel érkezem a gyerekért,mert a jelentéktelen dolgokat el sem mondja,csak ha valami igazán nagy rosszalkodás történt.Azt érzem,hogy nem tudok megfelelni sem én mint szülő és hiába minden igyekezetem a gyerekemet sem tudom olyan formán fegyelmezni,nevelni,hogy az elvárható módon viselkedjen,nagyon nagy teher,hogy az ember tehetetlennek érzi magát,holott mindent igyekszik megtenni,de az sem elég,mert nem változik a gyerek viselkedése... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!