Mi a véleményetek? Elhagyjam?
29 éves nő vagyok, a párommal 3 éve vagyunk együtt. Az utóbbi időben volt pár húzása, ami miatt a szakítás is megfordult a fejemben.
Most megint kiakadtam, de lehet túl érzékeny vagyok.
Kicsit híztam(8 kg plusz),de sportolok, életmódot váltottam, még 4-et kellene, h. elérjem az álomsúlyom, amennyi mindig is voltam.Most 62 kg vagyok.
Elég szarul esett, ami ma a strandon történt. Keni a hátam és mondja, fújjjj, milyen hájak..., de ilyen bunkón mondta. Lehet én vagyok hülye, de annyira szarul esett.:((( Én majdnem elsírtam magam. Mindenki dicsér, h. jól nézek ki, ne is fogyjak többet, ő meg ilyet beszól... Nem szóltam semmit, de nagyon bánt a dolog. Mostanában nagyon bántóak a beszólásai, ha meg megjegyzem, akkor egy hisztérika vagyok.
Van értelme ennek a kapcsolatnak?
kár ezt a szöveget nyomni, hogy ha 3 kilóval könnyebben tetszettem meg neki, és úgy jöttünk össze, akkor életem végéig maradjak 60 kiló, se egy deka fel, se egy deka le.
már bocs, de mondjuk 20 év múlva meg lesznek ráncaim, terhességi csíkjaim, átalakul testem. jól is néznénk ki, ha ezen felhördülve elhagyna, mert nem vagyok már olyan feszes, friss mint anno :D
a párom a személyiségemet szeresse, aztán ha mindenképp a külsőről kell beszélnünk: a szemem színét, a mosolyomat, a mozdulataimat, az anyajegyet a szám fölött. ha a kilókon múlik a vonzalom és szeretet, akkor már rég megette a fene az egészet. nem is lennék együtt egy annyira felszínes emberrel, akinek ez bennem a legfontosabb...
ő pl észre sem veszi, ha felugrik rám kettő, leszalad öt, mert úgy imád, ahogy vagyok. ha beken a strandon, inkább élvezi, h simogathatja a bőrömet, mert szerinte nagyon selymes, kellemes tapintású :D
Eszembe jutott: Az 5 szeretet-nyelv (az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek vagy a testi érintés), ebből is az elismerő szavak. Pont ez a lényeg, valakinek kiemelkedően fontosak a szavak, másnak csak hisztéria stb...
Ha szeretjük egymást, igyekszünk megtanulni a másikat úgy szeretni, ahogy ő vágyik rá:)
1. Elismerő szavak
A cselekedetek nem mindig érnek többet a szavaknál. Ha az elismerő szavak a te szeretet-nyelved, akkor egy párodtól jövő dícséret (ami anélkül jön, hogy azt te kérted volna) mindennél többet jelent számodra. A párod szájából elhangzó "szeretlek" szó nagyon fontos neked - ha ráadásul még a szeretet okát is hallod, akkor szinte a mennyekben érzed magad. A sértések viszont rombolóan hatnak rád, és nem könnyen teszed túl magadat rajtuk.
Nem gondolnám "válóoknak" ezt a strandos incidenst, inkább csak azt jelzi számomra, hogy mindig van mit újat megtudni a másikról és érdemes időt szánni arra, hogy megtudjuk, jelenleg mik az érzései, vágyai, céljai, álmai és továbbra is segíteni, hogy elérje azt. Néha csak azt hisszük, hogy tudjuk...
Szóval pl. egy kis játékos teszt, egy jó kis beszélgetés, egymás megszeretgetése:)
#22: És pontosan melyik szeretetnyelv az, amit a kérdező párja alkalmaz? Érdekelne. Tényleg!
Kérdező: Szerintem egy hasonló megnyilvánulásánál jegyezed meg, hogy a Béla, a Géza, az akárki megjegyezte, hogy milyen jól áll neked ez a kis plusz. Vagy hogy bizony szívem, te is rendesen elhíztál. De csak úgy édesen, mintha mi sem történt volna. Aztán ha tarja ezt a stílust, rúgd ki, mert nem tisztel, az meg azért alap egy kapcsolatban. Nincs szerintem azzal baj, ha egy pasi elmondja, hogy mi nem tetszik neki. De nem így!
Látom itt a legtöbben összekeverik a szeretetet és a vonzalmat. Nyilván egy hosszú párkapcsolat során változik az ember teste és általában nem pozitívan. Ettől még ugyanúgy szerethetik egymást, viszont a vonzalom valószínűleg változni fog. Ha a másik fél pl elhízik, nem fogja ezért elhagyni őt a másik, hiszen szereti! De biztosan nem fogja annyira vonzónak találni, mint addig.
A szeretet az ember lénye felé irányul első sorban, a vonzalmat viszont a külső határozza meg. Lehet szeretni valakit vonzalom nélkül is, persze. Valószínűleg a kérdező esetében is így van. Szereti őt a párja, de nem találja már vonzónak. És az vesse rá az első követ, akit ugyanannyira izgalomba hozna a párja +10,20 kilóval súlyosabban is.
hát elég érdekes pár válaszadó hozzáállása....oké...hiztál...jobb szerette a 8 kiloval könnyebb alakod...oké még ha ezt közölte is...egyefene ezt mg elnézem...de teszel érte, alakul a dolog....mi a jó büdös fittyfenéért tesz ilyen b*nko megjegyzést??? igenis bunk* volt...ha már sokszor megfordult a fejedben a szakitás...elgondolkodnék rajta, hogy kell-e nekem ez a rossz és lealacsonyító érzés, amit a párom okoz....hát...nekem nem kellett...
24L
Elég bunkó dolog volt...
Én a helyedben biztosan elmondtam volna neki, hogy mennyire megbántott. Nekem is volt olyan, hogy megjegyzést kaptam a "nagy" fenekemre, de leállítottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!