Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagy segítségre van szükségem!...

Nagy segítségre van szükségem! Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
16 hetes terhes vagyok. A szüleimnek most vallottam be, tudtam, hogy nem lesz kitörő öröm, de arra nem gondoltam, hogy azt fogják mondani, hogy csak az örökbeadás lehetséges. Az apukára nem lehet számítani egyáltalán. Én pedig vállalni szeretném a felelősséget a kisbabámért. Kérem segítsetek, mi a megoldás, ha a szüleim egyáltalán nem fognak segíteni, hova fordulhatok?
2012. aug. 26. 15:44
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Örökbe adás a legvégső esett lesz csak, de akkor is megpróbálok küzdeni a gyerekemért. Van spórolt pénzem, tudom, hogy nem nevelhetem csak gyesből. A szüleimtől nem is az anyagi segítséget várnám, hanem inkább lelki segítséget. Inkább legyen pofám örökbe adni? És majd egyszer megkeres megkérdezi miért tettem ezt? Mit mondjak? Nem volt pofám a jól kereső mozdony vezető nagyapáddal eltartatni téged csak ennyi az oka. Kedves utolsó neked van pofád örökbeadáshoz? Anélkül, hogy minden követ megmozdítanál a megoldáshoz?
2012. aug. 26. 17:05
 12/28 anonim ***** válasza:
62%

22 évesen már nem a szüleidnek kellene eltartani téged, de a gyerekedet meg végképp nem. Ha gyereket akarsz szülni, akkor a te dolgod eltartani. Menj be az önkormányzathoz, kérdezz utána, hogy hol lehetne anyaotthonba kerülni, és szülés után meg 6 hetesen beadod bölcsödébe és elmégy dolgozni. Az apuka meg ha nem is akarja a gyereket, tartásdijat kell fizetnie.

De ez a TE problémád, a szüleidtöl elvárni, hogy téged meg még egy csecsemöt eltartsanak, enyhén szólva is túlzás.

2012. aug. 26. 17:10
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vársz tőlük anyagi segítséget, akkor mi a baj? Elköltözöl, eltartod magatokat és ennyi. Ők meg majd megenyhülnek.

Az apától pedig tudsz kérni gyt-t, akár akarta a gyereket akár nem.

2012. aug. 26. 17:19
 14/28 anonim ***** válasza:
43%
Nem, nekem eleve nem lenne pofám olyantól teherbe esni, akiről tudom, hogy nem számíthatok rá, ahhoz meg végképp nem lenne, hogy csak akkor szólok már a szüleimnek, mikor 16 hetes terhes vagyok, hogy "nagyszülők lesztek, hurrá, örüljetek, hogy nevelhetitek!". Ha meg nem vársz tőlük anyagi támogatást, akkor mit vársz? Paskolják meg a vállad, hogy ügyes vagy kislányom? A kérdésedben az állt, hogy hova fordulhatsz. Leírtam. Anyaotthonba mehetsz, vagy a híd alá, gyermekestől. Van félretett pénzed, tök jó. Meddig lesz elég, 2-3 hónap, netán félév? És utána mi lesz? Újból bekopogsz a szüleid ajtaján, hogy baj van? Ők meg valószínűleg nem fognak titeket páros lábbal kirúgni, ti meg éltek vígan mamával és papával.
2012. aug. 26. 17:59
 15/28 anonim ***** válasza:
58%

Ne bántsátok már! De okosak vagytok, főleg utólag mindenki tud pofázni...így alakult és kész.

Figyelj kérdező, azt mondod dolgozol. Ha be vagy jelentve, és megvan a 180 napod, akkor igényelhetsz gyedet. Plusz családi pótlék.

És apuka ha akarta ha nem, fizetnie kell a gyerektartást. Én nagyon becsülöm azt, hogy 22 évesen minden megoldást megragadnál, hogy megtartsd a picit. Ha a szüleid látják rajtad, akkor szerintem idővel megenyhülnek, csak még sokk hatás alatt vannak.

Remélem rendeződni fog a helyzet, csak ne idegeskedj!

2012. aug. 26. 18:10
 16/28 A kérdező kommentje:
Júniusban múlt egy éve, hogy dolgozok, és be vagyok jelentve. De ez csak egy hatórás bolti dolgozói munka. Ezután nem tudom mennyi gyedet kapnék. Mivel ez egy elég nagy áruház lánc, pár hónapos korában vissza tudnék menni hétvégis dolgozónak. Csak ha nem oldódik meg a helyzet akkor nem tudom ki vigyázna addig a babámra. De ha anyaotthonba megyek, arra a pár órára ott hagyhatom a kicsit?
2012. aug. 26. 18:28
 17/28 anonim ***** válasza:
68%

A gyes az alanyi jogon jár ez és a családi potlék 40 Eze körül van.

Ha 1 éve van bejelentet munkád akkor gyes helyet kaphatsz gyedet ami a fizetésed kb. 70%-a.

2012. aug. 26. 18:35
 18/28 anonim ***** válasza:

Bocs az offért, de ezt azért megkérdezném:

17-es válaszoló, Te hol élsz, hogy a családi pótlék 40.000 Ft?? Kicsit el vagy tájolva.

[link]

2012. aug. 26. 18:49
 19/28 anonim ***** válasza:
Nem a családi 40 ezer Ft hanem a gyes és a családi együtt 40 ezer körül van. Ezt írtam.
2012. aug. 26. 18:52
 20/28 anonim ***** válasza:
18-as vagyok: Akkor félreértettem. Bocs!
2012. aug. 26. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!