Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire életszerű egy olyan...

Mennyire életszerű egy olyan szituáció, hogy a nő családot szeretne, minden vágya hogy gyerekei legyenek a férfival (férj) akit szeret, de a férfi nem akar gyerekeket egyáltalán, ezért otthagyja egy másik férfiért akit nem szeret annyira?

Figyelt kérdés
... csak vonzónak tartja. Vele lehet családja, de továbbra is az első férfit szereti jobban. Saját véleményekre vagyok kíváncsi, ki mit tenne ilyen helyzetben, vagy ha már voltatok ilyen helyzetben, akkor mi történt. Én annyira nem tudom átérezni a nő problémáját, ezért vagyok kíváncsi, nem-e nagyon butaság ez. Főleg mert a nő még mindig a férjét szereti és talán mindig is őt fogja.
2012. aug. 26. 01:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
A nők két dologért tesznek meg mindent. Azért, hogy legyen gyerekük, vagy azért, hogy ne legyen. Szóval teljesen életszerű, van ilyen, gondolom nem is kevés. Én pl. a másik oldal vagyok. Nem akarok gyereket, és nem tudom mit kezdenék olyan pasival, aki akar. De mondjuk biztos nem lennék valakivel, ha mellette mást szeretek.
2012. aug. 26. 10:10
 12/21 anonim ***** válasza:
Azt hiszem egyik férfi sem az igazi számára. A férjjel nem közösek a céljaik ez egyértelmű és ez nagyon erős váló ok. A másik férfit pedig nem szereti. Nem csak ez a 2 illető játszhatna, úgyhogy szerintem egyiket sem kellene választania. A férjtől mindenképp tovább kellene lépni, mert amíg vele van, csak telik az idő és egyre kevesebb esélye van arra, hogy megtalálja azt a férfit, akivel közösek a vágyaik és akit szerethet is.
2012. aug. 26. 10:25
 13/21 anonim ***** válasza:
47%

"Szerintem meg létezik, hogy az anyai ösztön erősebb a szerelemnél, pont azért, mert ösztön." - kedves #6-os, ez annyira szép mondat... de gondolom azzal te is egyetértesz, hogy a nemek között egyenjogúság van, tehát úgy is megfogalmazható ugyanez, hogy "a szexuál-szteroidok hatása az agyra, az önreprodukciós ösztön erősebb a szerelemnél".

Szóval jó lenne végre a kétféle nem AZONOS magatartását, a nemi ösztön követését, a "megy a farka után"-t és a "megy a méhe után"-t azonos erkölcsi megítéléssel kezelni.

2012. aug. 26. 10:31
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam így. Huszonévesen olyan párom volt, aki már pár évvel előttem elvált, volt gyereke is. Ő többet nem akart. Én meg tudtam azt, hogy pár év múlva akarok gyereket, mert én olyan vagyok, hogy gyerek nélkül nem tudom elképzelni az életemet. A nyakába varrni meg nem akartam magam egy "vééééletlenül" becsúszott gyerekkel, inkább leléptem. Most van két gyerekem és nem bántam meg a döntést és már nem is gondolok az akkori páromra.

Az biztos, hogy ha akkor mellette maradok, akkor most egy megkeseredett negyvenes lennék, aki irigyen bámul minden babakocsit toló anyukát.

2012. aug. 26. 10:33
 15/21 anonim ***** válasza:
92%
#13: Azért a dugás és a szülés valahogy nem feltétlenül jár ugyanazzal az eredménnyel. Értem én, hogy mindkettő szaporodási ösztön, de azért ha a nő szülni akar, abból gyerek lesz. Ha a pasi dugni akar, abból nem feltétlenül lesz gyerek, és úgy 99,99999%-ban nem is ez a célja vele.
2012. aug. 26. 12:02
 16/21 anonim ***** válasza:
9%
#15, ez igaz, viszont mindkettőnél ösztön... szóval szerintem azt kellene eldönteni, hogy elfogadható-e, hogy az ösztön áll a tudat felett, vagy nem, és szépen eszerint, egyformán megítélni a két nem dolgait.
2012. aug. 26. 12:07
 17/21 anonim ***** válasza:
91%

Az utód létrehozás iránti vágy egész más ösztön, mint az azonnali kielégülés iránti vágy. Az egyik egy szexuális ösztön, a másik saját magunk örökéletüvének tétele.

Az evés is ösztön.

2012. aug. 26. 12:18
 18/21 anonim ***** válasza:

#16: Elfogadható-e? Minden esetben a helyzettől függ.

Elfogadható-e, hogy a nő elhagyja a férjét, mert gyereket akar? Elfogadható-e, hogy a pasi egy vagy több kufirc kedvéért félrelép vagy lelép? Nos, igen, és nem. Embere és helyzete válogatja. Erősen kétlem, hogy általánosságban rá lehetne mondani, hogy igen, vagy sem, és akkor innentől mindenki gondolja úgy.

2012. aug. 26. 12:30
 19/21 anonim ***** válasza:

eléggé életszerű

én tudom hogy nem maradnék olyan férfi mellett aki még 30-32 éves kor körül sem akar gyereket

viszont, ha nem találnék olyat akibe szerelmes vagyok, lemondanék az álmomról mert képtelen lennék olyannal gyereket vállalni akit csak olyan lagymatagon kedvelgetek.

amíg még lenne esélyem, minden erőmmel keresnék valakit akibe szerelmes leszek és akar babát, ha meg kifutok az időből, sajnos ez van

2012. aug. 26. 12:42
 20/21 anonim ***** válasza:
50%

A szülés egy felemelő, és hasznos dolog, míg a félrelépő-hímribancösztön egy alacsony szintű, haszontalan kártétel.

Pasikáim: ha ennyire megy a ribancösztön bennetek, akkor ha teherbe esik a nő, ugye fogtok gyerektartást fizetni? Vagy inkább nem? Mert ugye felelőtlen hímringyók vagytok, amiből csak kár születik, semmi más.

2012. aug. 26. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!