Mennyire életszerű egy olyan szituáció, hogy a nő családot szeretne, minden vágya hogy gyerekei legyenek a férfival (férj) akit szeret, de a férfi nem akar gyerekeket egyáltalán, ezért otthagyja egy másik férfiért akit nem szeret annyira?
"Szerintem meg létezik, hogy az anyai ösztön erősebb a szerelemnél, pont azért, mert ösztön." - kedves #6-os, ez annyira szép mondat... de gondolom azzal te is egyetértesz, hogy a nemek között egyenjogúság van, tehát úgy is megfogalmazható ugyanez, hogy "a szexuál-szteroidok hatása az agyra, az önreprodukciós ösztön erősebb a szerelemnél".
Szóval jó lenne végre a kétféle nem AZONOS magatartását, a nemi ösztön követését, a "megy a farka után"-t és a "megy a méhe után"-t azonos erkölcsi megítéléssel kezelni.
Én voltam így. Huszonévesen olyan párom volt, aki már pár évvel előttem elvált, volt gyereke is. Ő többet nem akart. Én meg tudtam azt, hogy pár év múlva akarok gyereket, mert én olyan vagyok, hogy gyerek nélkül nem tudom elképzelni az életemet. A nyakába varrni meg nem akartam magam egy "vééééletlenül" becsúszott gyerekkel, inkább leléptem. Most van két gyerekem és nem bántam meg a döntést és már nem is gondolok az akkori páromra.
Az biztos, hogy ha akkor mellette maradok, akkor most egy megkeseredett negyvenes lennék, aki irigyen bámul minden babakocsit toló anyukát.
Az utód létrehozás iránti vágy egész más ösztön, mint az azonnali kielégülés iránti vágy. Az egyik egy szexuális ösztön, a másik saját magunk örökéletüvének tétele.
Az evés is ösztön.
#16: Elfogadható-e? Minden esetben a helyzettől függ.
Elfogadható-e, hogy a nő elhagyja a férjét, mert gyereket akar? Elfogadható-e, hogy a pasi egy vagy több kufirc kedvéért félrelép vagy lelép? Nos, igen, és nem. Embere és helyzete válogatja. Erősen kétlem, hogy általánosságban rá lehetne mondani, hogy igen, vagy sem, és akkor innentől mindenki gondolja úgy.
eléggé életszerű
én tudom hogy nem maradnék olyan férfi mellett aki még 30-32 éves kor körül sem akar gyereket
viszont, ha nem találnék olyat akibe szerelmes vagyok, lemondanék az álmomról mert képtelen lennék olyannal gyereket vállalni akit csak olyan lagymatagon kedvelgetek.
amíg még lenne esélyem, minden erőmmel keresnék valakit akibe szerelmes leszek és akar babát, ha meg kifutok az időből, sajnos ez van
A szülés egy felemelő, és hasznos dolog, míg a félrelépő-hímribancösztön egy alacsony szintű, haszontalan kártétel.
Pasikáim: ha ennyire megy a ribancösztön bennetek, akkor ha teherbe esik a nő, ugye fogtok gyerektartást fizetni? Vagy inkább nem? Mert ugye felelőtlen hímringyók vagytok, amiből csak kár születik, semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!