Milyen ember az aki megüt egy nőt?
Az élete valószínűleg kudarcok sorozata,ezért otthon éli ki magát azokon akik semmiről nem tehetnek.Egyfajta feszültség levezetés ez részéről,nem is fogja fel tettének súlyát.
Lehet azonban a probléma a nevelésénél jelentkezett,azaz a gyerekkor.Ezt kaphatta ő is anno.
Kétféle általános forgatókönyve van a nők bántalmazásának:
Az egyik, amikor a férfi tulajdonának tekinti a nőt, igyekszik minél inkább elszigetelni a külvilágtól, és rendszeresen bántalmazza (fizikailag, verbálisan).
A másik, amikor a nő szabályosan kiprovokálja, egyfajta "úgysem mersz megütni" típusú viselkedéssel. Ez még a legjámborabb férfiból is ki tudja hozni az agressziót.
Természetesen mindezeken kívül sokféle variáció létezhet, de ezek a legtipikusabbak.
- Gyermekkori sérelem miatt: őt magát is verték mikor gyerek volt (a szülei, iskolatársai, idősebb testvérei) és egyfajta bosszúállás. "Na most én jövök." Ennek az embernek az agressziója ezekből a múltbéli sérelmekből táplálkozik.
- Idegességből és gyávaságból: Mivel annyi bátorsága nincs hogy férfit verjen meg, ezért marad a gyengébbik nem, akin könnyűszerrel felül tud kerekedni.
- Részeg; alkoholista; drogos férfi akinek hányattatott gyerekkora volt és nem beszámítható állapotában agresszióra hajlamos.
- Neveltetés kérdése, mit hoz otthonról: Ha otthon gyerekként azt látta, hogy apa megüti anyát, a veszekedések után/közben/alatt, felnőttként ő is használhatja ezt a problémakezelési eljárást. Nem vitázik, nem vitatkozik, nem hallgatja meg a másikat, egyszerűen lekever egy pofont és ezzel lezártnak tekinti a témát/problémát.
- Ezek az emberek általában félnek, elnyomottak, sokszor ideggyengék, önértékelési zavaruk, kisebbségi érzésük van, melyet a párjuk verésével kompenzálnak. "Én hordom a nadrágot", "milyen erős vagyok, én bármit megtehetek." A veréssel fejezi ki hatalmát, mivel mással nem tudja.
(Egy nőt akkor sem szabad megütni ha provokálja a férfit. "úgysem mered megtenni". SEMMILYEN ESETBEN nem szabd megütni egy nőt, mert nem egyelőek az erőviszonyok. Ha megcsalt az a nő, vagy megbántott BÁRMIVEL akkor hagyd el, szakíts vele, nem érdemel meg téged!!! ... de leállni verekedni egy nővel...?! Iszonyú szánalmas dolog. Nem férfihez méltó, és csak megalázza magát.)
Apám ütötte már meg anyámat, de sosem ok nélkül! Anyám egy jellemtelen féreg, piál, hazudik, sérteget másokat, nincs az az ember, aki megállná egy pofon nélkül. Tudom én, mert én is már volt, hogy megcsapkodtam. Szégyen vagy sem, elismerem. Lehet mondani, nem ütni kell, hanem kidobni - én is erről győzködöm apámat. De sajna lelkiismeretes ember (tehát a házasság szent), mindig újra és újra bízik benne, hogy anyám helyrejön egyszer.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!