Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Használhatom azt a nevemet,...

Használhatom azt a nevemet, amit az őseim kaptak, mikor nemesek lettek? Nincs benne szerintem az anyakönyvemben, de elvileg lehetne azt (is) használni, nem?

Figyelt kérdés
2012. aug. 24. 11:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Kiskorú nem változtathat nevet.

Vannak védett nevek, amelyeket csak akkor lehet felvenni, ha igazolod, hogy valóban jogosult vagy viselni.

A név amúgy apai ágon megy tovább.

2012. aug. 25. 11:22
 12/16 A kérdező kommentje:

De nem nevet változtatni akarok!

Csak megtudni, hogy az a nemesi előnév használható-e.

2012. aug. 25. 11:27
 13/16 anonim ***** válasza:

Azzal, ha használnád az előnevet, már nevet változtatnál. Ennyi.

Bemész az anyakönyvi hivatalba és tökéletesen felvilágosítanak.

2012. aug. 25. 13:02
 14/16 anonim ***** válasza:
Előnevet, mint pl. gróf, báró NEM HASZNÁLHATSZ, a törvény nem engedi.
2012. aug. 26. 17:38
 15/16 anonim ***** válasza:
49%

Nem lehet csak úgy használni egy nevet. Vagy nevet változtatsz és használod v nam és akk mondj le róla. Azt is leírtam h a naplóba csak akkor írnak be azon a néven ha felveszed. Tehát hivatalosan átiratod a nevet, nevet változtatsz. Előnév (dr, báró...stb) pedig csak annak jár aki kiérdemli.

Am meg sztem elég hülyeség h csak azért akarod mert h más csoportba lehess. Tiszteletből még ok de enéél hülyébb és gyerekesebb dolgot ritkán hall az ember

2012. aug. 26. 18:55
 16/16 anonim ***** válasza:
na igen
2013. márc. 10. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!